un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

First world problems: mulți zgârie-nori au o înălțime reală mai mică decât cea declarată

20 Feb 2020  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Pentru că folosesc elemente decorative care cresc înălțime clădirii cu zeci de metri, de multe ori puse acolo doar pentru a depăși recordul de cea mai înaltă clădire. Și e ok, că asociația clădirilor înalte permite asta.

Treaba asta poate părea stupidă, dar vă zic eu ce este stupid. Să faci o clădire cu înălțimea maximă utilă cu doar câțiva metri mai mică decât a celui mai înalt zgârie-nori din continent și să nu-i adaugi și un mic catarg decorativ ca să ajungi pe primul loc pe el, cum au făcut cei din Australia. Asta e stupid!

În caz că vă întrebați cum stăm noi, cea mai înaltă clădire din București este Sky Tower, 137 de metri (fotografii de sus aici). Lakhta Center din Sf Petersburg, Rusia, are 426 de metri. Următoarele 4 clădiri din top sunt în Moscova, urmează The Shard din Londra, apoi alte patru clădiri din Moscova. Lista este aici.

  4 comentarii

 1. Am vizitat The Shard. Impresionat view seara si noaptea daca vremea permite.

  In rest de acord cu tine : first world problems.

    (Citează)

 2. first world problem: ai uitat link către fotografiile cu Sky Tower.

    (Citează)

 3. Prezervativ de 15 pe puță de 5. Cam așa și cu clădirile lu’ pește.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus