un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung Z Flip este noul telefon de top cu clapetă

12 Feb 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Samsung a prezentat oficial și noul Galaxy Z Flip, care nu mai era de mult un secret, dar acum am aflat totul despre telefon. Surpriza pentru mine a fost că este mai ieftin decât Motorola Razr, dar mai performant.

Este un smartphone cu clapetă, cu ecran flexibil, care se închide pe lungime, nu pe lățime ca Galaxy Fold. V-am spus deja că aceasta este forma de telefon care mi se pare potrivită pentru un foldable deoarece îți permite să ții în buzunar sau în poșetă un telefon micuț, pătrat, care la nevoie se deschide și ia forma unui smartphone uzual.

Și poate că veți spune că v-ați obișnuit să purtați în buzunar un smartphone mare, de 6+ inchi, dar credeți-mă că nu este așa. Când am trecut de la Note9 la Samsung S10, nu S10+, am făcut-o special pentru dimensiunile mai reduse ale acestuia și avantajul s-a cunoscut rapid. Pur și simplu este mai ușor de transportat, de pus rapid în buzunar, de pus într-un locaș al mașinii șamd.

Telefonul are pe exterior două camere (normală și ultra-wide) și un ecran foarte mic, ceva de genul 3 x 1 cm (300 x 112 px), cât să vezi pictograme de notificări și chiar și să faci un selfie fără a deschide telefonul, dar folosind camera exterioară. În interior, odată deschis telefonul, ai un ecran complet și o cameră punch-hole.

Cei de la Samsung au spus că are o balama ca la laptopuri, reglabilă în diverse unghiuri (Flex Mode), iar software-ul știe să folosească asta cu niște idei ce par bune. Poți vedea un clip YouTube în jumătatea de sus, iar în cea de jos comentariile clipului, de exemplu.

Bateria le-a ieșit bine, are 3.300 mAh, pe când concurentul direct Motorola Razr doar 2.500 mAh. Mai mult, Samsung a mers cu un procesor de top și 8 GB memorie RAM, pe când Motorola Razr are un Snapdragon 770, să-i zice mid-range spre high-end. Uitați aici o comparație pe care Samsung o câștigă la toate capitolele.

Telefonul este însă disponibil de acum, din 14 februarie. Prețul este mare, 1380 dolari, deci cam tot atât în euro. Razr costă, dacă țin bine minte, 1.500 €.

Mi se pare că l-au gândit bine. Au vrut un fashion statement și cred că asta au creat, un telefon potrivit pentru diverse vedete și influenceri care vor dori ceva special, ceva flashy.

Specificații Samsung Z Flip:

  • ecran 6,7 inchi, AMOLED, rezoluție 2.636 x 1080 px, și ecran de 300 x 112 px pe cealaltă parte pentru notificări
  • cameră normală 12 megapixeli, F/1.8, stabilizare optică, plus cameră ultra-wide 12 megapixel, F/2.2
  • cameră frontală 10 megapixeli
  • chipset Snapdragon 855+, 8 GB RAM și 256 GB stocare, fără microSD
  • baterie 3.300 mAh
  • 802.11ac, Bluetooth 5.0, USB-C, senzor de amprentă pe lateral,
  • dimensiuni deschis 73,6 x 167,3 x 7,2mm, închis 73,6 x 87,4 x 17,3mm

    13 comentarii

  1. Mie mi se pare mai util un telefon pe modelul lui Fold ce se transformă într-o tabletă. Toți sunt ok cu mărimea telefoanelor din ziua de azi. Fold se transforma din ceva util în ceva și mai util. Z se transformă din ceva inițial inutil (nimeni nu Mai face ceva pe un ecran cât o unghie) într-o chestie și mai utilă (pe ecranul ăla mare chiar puteai face ceva ok)

    Asta o văd că și producatorii de laptopuri și tablete ce ne-au băgat pe gat formatul de ecran 16:9 crezând că toți ne uităm numai la filme pe ele. Formatul ideal e 4:3 sau 3:2.

    Ca părere personală, Razr arată mult mai bine decât Z. Dar e drept că pe Samsung i-a tras mereu designul în jos.

      (Citează)

    • Da, cred că vor avea succes ambele forme, și tip Fold, și tip clapetă. Fiecare după nevoi. Eu aș prefera ceva mic de purtat.

      Sunt curios dacă ar putea reînvia tabletele cu ecran flexibil. Adică mi-ar plăcea o tabletă de 10 inchi care se poate rabata.

        (Citează)

  2. De acord cu Iulian. Samsung Z Flip e o porcărie.
    Aștept Microsoft Surface Duo cu android. E exact ceea ce așteptam de la Samsung, dar au dat cu mucii-n fasole.

      (Citează)

  3. bai nene cum aruncam cu banu, asta e ieftinache la 1300 dolari, concurenta e scump la 1500 eur.

    baaaa, treziti-va!
    nu confundati leul romanesc cu dolari sau euro.

    PS: abia astept raspunsul ca daca esti om de business iti permiti asa ceva si ca ce cool o sa fi in meetings cand scoti lopatica si o desfaci.

      (Citează)

    • Sau când ești CEO și călătorești cu avionul personal, îl deschizi și vezi mai multe mailuri.

        (Citează)

    • Nu te forțează nimeni să-l cumperi și nu-ți bagă nimeni mâna în buzunar după bani. Există telefoane bune începând cu 1.000 de lei. Fiecare își cumpără ce vrea, după buget, dorință și plăcere.

      Tu pari a fi printre puținii încrâncenați în “trebuie să fie ieftin”. Chiar nu trebuie, nu când ai oricum alternative pentru orice buzunar.

        (Citează)

    • Mihnea: baaaa, treziti-va!
      nu confundati leul romanesc cu dolari sau euro.

      https://www.nwradu.ro/2020/01/inmatriculari-masini-ultra-lux-crescut-55/

      Mihnea: daca esti om de business iti permiti asa ceva

      Cred că sunt zeci de mii de români care-și permit așa ceva, că la rate probabil dai 200 lei/lună. Majoritatea n-au motiv să-l cumpere.

        (Citează)

  4. dadadadada, vreau!!

    dam167:
    Sau când ești CEO și călătorești cu avionul personal, îl deschizi și vezi mai multe mailuri.

      (Citează)

  5. peste 2-3 luni isi va schimba denumirea in galaxy flop.

      (Citează)

  6. Iulian:
    Mie mi se pare mai util un telefon pe modelul lui Fold ce se transformă într-o tabletă. Toți sunt ok cu mărimea telefoanelor din ziua de azi.

    exact la asta mă gândeam. personal m-ar deranja să fie așa mic. gen, l-aș găsi mai greu în buzunar.

      (Citează)

  7. @nwradu: eu mă bucur cumva că sunt tot mai scumpe, pentru că la un moment dat o să-și dea lumea seama că nu merită orice prostie o căruță de bani în plus, și poate își va folosi energia pentru ceva mai util. Prin orice prostie înțeleg 100 mpx sau 16 GB RAM.

    Cât despre cine și cât cumpără, se vede (sau se va vedea) destul de clar pe piață.

      (Citează)

  8. A sunat Nintendo, au spus ceva de Gameboy Advance :)))))))

      (Citează)

  9. acel ‘moment dat’ = criza

    dam167:
    @nwradu: eu mă bucur cumva că sunt tot mai scumpe, pentru că la un moment dat o să-și dea lumea seama că nu merită orice prostie o căruță de bani în plus, și poate își va folosi energia pentru ceva mai util. Prin orice prostie înțeleg 100 mpx sau 16 GB RAM.

    Cât despre cine și cât cumpără, se vede (sau se va vedea) destul de clar pe piață.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus