un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 12 februarie 2020

12 Feb 2020  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

12 ore de la prezentarea noilor Samsung S20 și… încă lipsesc informații. Am vorbit cu oameni prezenti la eveniment și fiecare a înțeles altceva despre 4G și 5G, prețuri și altele. Nu se știe exact cât zoom optic au, că Samsung a vorbit doar de “hybrid”. Despre noul AirDrop sau pollingul pentru ecranul tactil nu poți găsi nimic în comunicatele de presă, nici măcar prețurile (deși magazinele le-au listat).

    10 comentarii

  1. Ecranul are 120hz si senzorul de touch merge la 240hz. Zoom de 5 ori optic parca

      (Citează)

    • At lower levels of zoom, Samsung is relying on a “folded” 4x telephoto lens behind the hole in the back of the phone, which it’s combining with a 48-megapixel sensor. Then, between 4x and 10x zoom, the phone offers what Samsung is calling a “lossless hybrid optic” zoom, which relies on a combination of sensor cropping and binning where multiple pixels are combined into one big pixel. The use of the word “lossless” implies that Samsung doesn’t think you’ll see any loss of quality up to 10x zoom. Then, between 10x and 100x zoom, the phone is using similar methods, but it’s a digital zoom that will inevitably mean less detail as the zoom increases.

      This 100x zoom is exclusive to the S20 Ultra. The S20 and S20 Plus, meanwhile, offer a hybrid optical zoom that tops out at 3x rather than 10x, while their maximum zoom levels sit at 30x rather than 100x.

        (Citează)

    • Are 120hz la rezolutie mai mica . 1080 parca. La rezolutie maxima ecranul are 60hz.

        (Citează)

  2. Ca sa vedeti minune. Dupa ani de zile de pierderi de milioane de euro…a venit primul an in care emag nu mai are pierderi. Bai si coincide exact cu momentul in care emag vrea sa se listeze pe bursa. Ati mai vazut asa noroc? Cum se aliniaza de bine astrele uneori.
    E de o nesimtire iesita din comun cum firme de genu emag se joaca dupa cum li se scoala lor cu declararea situatiei financiare. Cand vor sa fie in pierdere se scot pe pierdere, cand le convine sa iasa pe profit brusc ies pe profit. Si faptul ca autoritatile stau si accepta astfel de jonglerii e incalificabil.

      (Citează)

    • Ti se pare inacceptabil faptul ca o companie are libertatea sa reinvesteasca absolut tot profitul si sa se mai si imprumute intr-un an cu scopul de a creste si rezultand in pierderi, dar sa nu mai faca investitii in alt an, rezultand in profit?

        (Citează)

    • John: Ca sa vedeti minune. Dupa ani de zile de pierderi de milioane de euro…a venit primul an in care emag nu mai are pierderi. Bai si coincide exact cu momentul in care emag vrea sa se listeze pe bursa. Ati mai vazut asa noroc?

      Ce noroc? Nu ți se pare normal să te listezi la bursă atunci când ai și profit și arăți mai bine ce poate compania? Ca să atragi mai mulți bani în schimbul acțiunilor pe care le vinzi?

      Vezi că eMAG este deja listată la bursa din Amsterdam.

        (Citează)

  3. Un articol bun despre spionaj, cum și-a spionat aliații si dușmanii CiA-ul, cumpărând producătorul elvețian care producea echipamentele de criptare.

    https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/national-security/cia-crypto-encryption-machines-espionage/

      (Citează)

  4. Tom:
    Un articol bun despre spionaj, cum și-a spionat aliații si dușmanii CiA-ul, cumpărând producătorul elvețian care producea echipamentele de criptare.

    https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/national-security/cia-crypto-encryption-machines-espionage/

    Ce contează astea, voi nu stiti ca ne spionează chinezii cu huawei ? Asa se jura americanii si eu ii cred, adică, ce interes ar avea sa mintă?…

      (Citează)

  5. Cezar:
    Are 120hz la rezolutie mai mica . 1080 parca. La rezolutie maxima ecranul are 60hz.

    Da, corect, puțin penibil imho

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus