un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Petisante livrează mâncare sănătoasă și bine gătită

12 Feb 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Petisante este un serviciu nou de livrare de mâncare deja gătită. Sistemul lor se bazează pe planuri calorice și meniuri ce conțin 5 porții pentru o zi (trei mese și două gustări), livrate în fiecare dimineață în caserole, cu flotă proprie. Meniurile sunt gândite pentru diverse tipuri de persoane sau activități: este unul echilibrat, altul doar cu pește, unul vegan șamd și poți alege câte calorii să aibă.

Nu-i ieftin, prețurile încep de la 76 lei/zi. Bănuiesc deci că serviciul se adresează celor care vor mâncare bine gătită, din ingrediente proaspete și de calitate (pentru că asta s-a dovedit a fi, mâncând-o), și pot plăti pentru asta.

Pe site-ul Petisante scrie că mâncarea este gândită de chef Mihai Irimia și de nutriționistul Cristian Mărgărit. Pe primul nu-l cunosc personal, dar pe Cristi Mărgărit da și mi-a făcut mereu mare plăcere să discut cu el despre alimentație, combinații de ingrediente, glicemie, carbohidrați și altele.

Mi-au trimis și mie două meniuri și le-am mâncat cu spor. Mi-a plăcut din start că au venit în caserole cartonate, reciclabile, iar setul de ustensile este biodegradabil.

Produsele au venit ambalate ca mai jos. Acesta este un meniu dintr-o zi:

 

Încep direct cu concluzia: mâncarea a fost excelentă, totul a fost foarte gustos și bine gătit. Se cunoaște că ingredientele sunt proaspete, iar un restaurant care mi-ar da astfel de preparate l-aș considera foarte bun.

Unul dintre preparate a fost o mămăliguță foarte fină cu o garnitură de ciuperci cu sos. Ciupercile au fost excelente, iar mie nici măcar nu-mi plac ciupercile, dar aș vrea să știu și eu să gătesc unele așa bune.

Fileul de păstrăv cu legume și gnocchi a fost un alt preparat excelent.  Din nou, dacă aș ști să gătesc legumele acelea și gnocchi în sos de vin alb și ceai matcha aș fi super-fericit. Prăjitura cu vișine a fost și ea bună.

Un alt preparat foarte bun a fost salata aceea de paste penne și broccoli, în care am tot găsit apoi edamame, ardei gras, ceapă verde, niște alune și altele care dădeau câte o aromă suplimentară sau un pic de crunch. Chiar gătesc bine cei de la Petisante! Nu m-am interesat prea bine cum trebuie mâncate meniurile. Eu le-am împărțit pe toate cu Matilda și mâncare ne-a ajuns foarte bine pentru două persoane.

Dacă vă interesează deci o alimentație planificată, uitați-vă la petisante.ro, scrie acolo ce meniuri au în următoarea perioadă, prețuri și restul detaliilor.

    20 comentarii

  1. Eu primesc de aproape o luna mancarea de la lifebox, meniul sport 3000 kcal.(de luni pana vineri). Ma bucur sa vad ca exista mai multe optiuni. O sa ii incerc si pe astia, desi din poze nu arata asa de bine ca cel de la lifebox.

      (Citează)

    • 3000 de calorii te vor ingrasa. Chiar daca se numeste meniu sport. Daca ai impresia ca 30 de minute de sala o sa arda acele calorii, te inseli.

        (Citează)

  2. Prima data m-a indus in eroare faptul ca pe fiecare eticheta scrie 2300-2500 kcal, dar am vazut pe site ca la fiecare meniu au 3 planuri. Bănuiesc că diferența între ele pentru a atinge acel nr. de calorii este datpă din dimensiunea porției.

    Aș fi fost interesant să dea mai multe detalii despre valorile nutriționale, personal m-ar fi interesat să văd și aproximativ câte grame de proteină are fiecare porție, pentru că nu e suficient doar numărul de calorii.

    Prețul e decent pentru 3 mese și 2 gustari, dacă chiar sunt echilibrate, dar o văd pe ca pe o chestie foarte nișată, la limita dintre persoanele care au un stil de viață echilibrat și deja știu ce să își gătească, au vorbit cu un nutriționist etc și persoanele vor să facă acel pas, fiind o metodă bună de tranziție.

      (Citează)

  3. Pe cei de la lifebox i-am cunoscut inainte de lansare ca au venit la noi cu o idee de proiect. Sunt tentat de produsele lor pentru ca sunt pe stilul meu de gatit si mai alest ca as vrea sa incerc keto.

    Cei de care zici acum, nu stiu cum sa zic sa nu sune dubios, arata jalnic macarea aia. Fratele meu, ti-e mai mult ca sigur ti-au adus mancarea in puf de nu a sarit in toate partile, da prezentarea e sinistra, cantina agronomie 2006, asta vad.

    Am observat ca ingredintele par de super buna calitate (orez), proaspete (rucola) si bine gatite (brocoli ala nu e imbibat cu apa si oxidat) dar prezentarea aia :(.

    Mamaliga cu frunza de patrunjel, pastele alea cu brocoli, saracia aia de frunza de menta langa prajitura. Cum zicea cineva, mai sus, cine e dispus sa plateasca sa manance sanatos stie deja sa gateasca ( nu ai de ales acum) si nu stiu cati ar mai accepta prezentarea aia.

      (Citează)

  4. Pentru o persoana adulta mi se pare prea mult 3 mese pe zi…plus doua gustări între ele. Nici nu ni se face bine foame ca iar băgăm ceva sub nas. Ce naiba, nu suntem copii în creștere!
    O pauza de 5 ore între mese, fără gustări între, permite glicemiei sa scadă, automat scade și nivelul insulinei iar în acest mod ne protejam de îngrășare.

      (Citează)

    • Sau alegi alimente cu indice glicemic mic. Mie mi se pare putin 3 mese pentru un adult, mai ales daca esti putin activ.

        (Citează)

    • eu pot sa zic ca 3 mese pe zi pt un adult care nu alearga toata ziua este cam mult.
      eu de ex. stau mai mult la birou, dar tot fac macar 5-6 km pe jos plimbare, iar de trei ori pe saptamana pedalez cam cate o ora jumate cu dificultate mediu spre mare. plus o data sau de doua ori /sapt. antrenament de forta.
      ei bine, abia de vreo 3 saptamani, de cand am scazut la doua mese pe zi si fara sa mai rontai nimic altceva in afara de un morcov sau un mar, pot sa zic ca a inceput sa se mai duca din grasime si nu sunt un tip predispus la ingrasare.
      cred ca pur si simplu nu realizam cate calorii bagam in noi de-a lungul unei zile.

        (Citează)

  5. Esti un simpatic cu asta: “Nu-i ieftin, prețurile încep de la 76 lei/zi. Bănuiesc deci că serviciul se adresează celor care vor mâncare bine gătită, din ingrediente proaspete și de calitate (pentru că asta s-a dovedit a fi, mâncând-o), și pot plăti pentru asta.”
    Nu cred ca exista om care sa nu-si doreasca o mancare bine gatita. Se rezuma la o anumita clasa sociala, ce sa mai, ca daca pui pe foaie aceste costuri, te apuci de gatit dupa ce te scuturi de bani comandand meniurile timp de o luna.
    Sunt sceptic, in general, cu cei care livreaza ”mancare bine gatita”, pentru ca dupa ce trece BUZZ_ul o lasa si ei mai moale. Asta nu inseamna ca si ei vor face la fel, dar sunt curios peste 8-9 luni cum se prezinta.

      (Citează)

    • klubbingman: Nu cred ca exista om care sa nu-si doreasca o mancare bine gatita.

      Te cred, dar majoritatea mănâncă la “meniul zilei” care de multe ori este o tâmpenie dpdv caloric sau ingrediente. De multe ori, oamenii aleg soluția ieftină, nu musai echilibrată.

      Acei 76 lei/zi chiar nu sunt mult pentru trei mese și două gustări. Gândește-te că ingredientele se schimbă în fiecare zi. Tu, acasă, nu cred că ai putea scoate 5 preparate în acești bani, fără a refolosi o parte din ingrediente și a doua zi, ci cumpărând unele noi și diferite. S-ar putea să nu faci vreo mare economie dacă vrei să gătești aceleași lucruri oferite de Petisante.

      Nu mai pun în ecuație faptul că ți-ar lua două ore să gătești 5 preparate.

      Problema este, de fapt, câți dau 76 lei/zi pe mâncare. Destul de puțini oameni, de asta serviciul se adresează unei nișe, nu doar nevoii de a te hrăni. Investiția crește însă proporțional cu atenția la dietă, calorii și ingrediente.

        (Citează)

    • Cu 76 de lei mananc 3 mese/vegane pe zi, 5 zile pe saptamana, gatite acasa cu aportul caloric adecvat mie.

        (Citează)

  6. Am auzit și de Lifebox, da. Dacă-i cineva de acolo pe recepție, să-mi trimită două meniuri și le descriu cu plăcere.

      (Citează)

  7. Prefer sa imi iau Now Foods de pe iHerb, Cristi Margarit le vinde cu ~50% mai scump. E adevarat ca trebuie sa ma lupt cu DHL vreo saptamana ca sa imi dea calculatia si pe urma marfa. Dar pe langa faptul ca pretul pe iherb e mai mic, mai am si recompense si bonusuri la fiecare comanda.

    Deci nu prea e competitiv.

      (Citează)

  8. la 95 de lei pe zi te ajunge un 2800 de lei doar mancarea :D

    avantaj ca o ai acasa, gata preparata.
    dar dai ~3000 de lei pe luna pt asta?

    ce nu nu imi place mie ca toate serviciile astea iti baga pe gat 5 mese pe zi.
    mi -ar fi placut sa poti alege, eu poate nu mananc seara sau am pranzul asigurat la munca sau alte situatii.

    mi-ar fi placut sa poti alege ce vrei din cele 5 mese.

      (Citează)

  9. Mie personal imi place sa gătesc si sa fac cumpărături ca apoi sa ma plâng de ce naiba cheltuiesc atâta pe mâncare, da stiu sunt un ciudat, dar revenind văd folosul serviciilor de genul, te scapă de mult stres si iti asigură timp liber.
    Ce nu înțeleg si vad ca si alții au observat ca de ce se dau atatea gustări la planurile simple, la cele de sport înțeleg raționamentul, dar poate au făcut un studiu de piață si majoritatea sunt pofticioși și nu rezistă fără o gustări la 2-3 ore.
    Cat despre îngrășat, sănătate si chestii de genul nu trebuie sa comanzi mancare cu caloriile calculate si din nu stiu eu ce ingrediente de la petisante sau lifebox, important e sa nu faci excese, poate o perioadă sa te uiți pe etichete cam cate calorii conțin si sa mănânci un numar de calorii adaptat nevoilor tale, dupa un timp organizmul se obișnuiește si se adaptează la noua cantitate de mâncare.

      (Citează)

  10. Nu stiu ce sa zic de dansii dar eu am avut incercari cu lifebox (cate 1-2 saptamani) de mai multe ori, mancare f buna, nu am nimic de reprosat dar nu am reusit sa las ‘prostiile’ deoparte gen lidl, frozen, mici fripturi…practic era prea sanatoasa pt mine :))

    Pot sa zic sincer ca atunci cand aveam abonament mancam regulat si ma simteam mai bine…dar na… :)) cum zicea si mai sus astea sunt pt o anumita nisa si un anume stil de viata.

      (Citează)

  11. Si in Ploiesti exista https://fitnesschef.ro/ cu mancare foarte buna.

      (Citează)

  12. #Turulhamurgerilor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus