un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat Impossible Whopper cu carne falsă de la Burger King în SUA

22 Feb 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

26 comentarii

Anul trecut, când am fost în New York, am intrat într-un Burger King pentru a mânca un Impossible Whopper. Burgerul nu conține carne reală, ci una vegetală produsă de compania Impossible Foods și despre care se spune că are același gust și aceeași textură ca și carnea reală.

Și am vrut să testez chiar eu asta, de unde vizita la Burger King, care în SUA vinde așa ceva. Culmea este că a costat cu 1 dolar mai mult decât whopperul din carne, dar așa o fi la început. M-am filmat încercându-l și iată mai jos clipul:

Susține-mă cu un Subscribe:

Am tras ulterior o concluzie voice-over pentru că acolo n-am apucat, după ce doi tipi au început să se amenințe între ei că s-ar împușca, dacă ar avea armele la ei și na… s-a stricat atmosfera.

Vreau doar să zic că între astfel de carne și insecte… avem ce mânca.

  26 comentarii

 1. Upăr?

  :)

    (Citează)

 2. Nu este carne falsa, este un înlocuitor vegetal pentru carne. Este o diferența.
  Din titlu am crezut ca este carne dezvoltată in laborator.

    (Citează)

  • Oricum, să-ți fie de bine!
   Se găsește și in UE?

     (Citează)

  • E in Gent un restaurant care are beyond burger. Am fost cu niste clienti acolo in iarna si o duduie a comandat. Cica e acceptabil.

     (Citează)

  • Posibil să fi venit Beyond Meat în Europa, da.

   Am înțeles că la Metro se găsește astfel de carne, apropo, dar în pachete mai mari. Am văzut pe Facebook la cineva, dar nu mai știu unde.

     (Citează)

 3. Scuze de offtopic: De unde ai cumparat hanoracul si cand? Poate am posibilitatea sa-l mai gasesc cumva pe net. :)

    (Citează)

 4. carne falsa e pentru clickbait sa inteleg, ai ramas cu sechela de la panarama aia cu casa..

  carne vegetala nu suna bine sa inteleg.

  pe subiect, daca acea carne are gustul ca la cea animala si valoarea energetica decenta, partea chimica si aia cat de cat ok, e o mare alernativa pentru miliardele de bipede flamande.

    (Citează)

  • Carne vegetală e ca aia cu piele artificială.
   Care-i animalul care dă piele artificială sau carne vegetală? Carne = țesut de la om sau animal. Similar pentru piele.
   Imitație? Da, dar parcă nu vinde așa bine.

     (Citează)

  • J: carne falsa e pentru clickbait sa inteleg, ai ramas cu sechela de la panarama aia cu casa..

   Cum ar putea fi carne falsă un clickbait?

   Dacă zic piele falsă, înțelegi că este sintetizată cumva în laborator sau că este făcută din altceva?

     (Citează)

  • Șorici fals se traduce Alcantara

     (Citează)

  • Termenul de “carne falsa” este perfect. Mai ales ca producatorii au facut diverse campanii in care au “pacalit” oamenii sa manance burgeri din astia fara sa le spuna de la inceput ca nu contin carne.

     (Citează)

 5. Cand faci review in romana prin alte tari, si auzi langa tine niste insi certandu-se si vorbind despre arme, poate e mai bine sa lasi fake whopper-ul in farfurie si sa pleci cat mai nebagat in seama.

  Nu sunt mare amator de burgeri “adevarati”, dar si asta vegetal arata cam trist.

    (Citează)

  • Kopa_Kopan: Cand faci review in romana prin alte tari, si auzi langa tine niste insi certandu-se si vorbind despre arme, poate e mai bine sa lasi fake whopper-ul in farfurie si sa pleci cat mai nebagat in seama

   Nu, metoda în NY este să te faci că nu-i observi pe nebuni.

     (Citează)

 6. Carne falsa = soia. Nu e nici o jmecherie. Chiar recomand niste snitele de soia cu mujei de usturoi si 3 beri reci. Deliciu.

    (Citează)

 7. Okochea:
  Oricum, să-ți fie de bine!
  Se găsește și in UE?

  Există Rebel Whopper la BK în Anglia, dar în UE habar nu am… Mai aproape de noi ar fi BK din Istanbul, am văzut și acolo în ianuarie Rebel la Burger King, daaaar nici ei nu sunt în UE…

  L-am încercat la Londra zilele trecute, e disgusting.

    (Citează)

 8. beyond burger se gaseste si la kaufland.

    (Citează)

 9. SOIA

  Doar la americani prinde sa dai alta denumire și sa pună botu

    (Citează)

 10. La Burger King in Europa (nu e in toate tarile, din ce stiu eu, dar parca e si in Romania) exista Rebel Whopper, care e acelasi lucru, cred: plant-based burger.

  Am mancat, chiar nu iti dai seama de diferenta de gust.

    (Citează)

 11. In Bucuresti se gaseste Impossible Burger la Hard Rock Cafe. Cred ca e vorba despre aceeasi chiftea, dar n-am avut curajul sa o incerc. Poate pe viitor.

    (Citează)

 12. E un episod în explained pe netflix despre consumul de carne și înlocuitor de carne. Impossible burger cică ar fi cel mai aproape de gustul de carne. E interesant pentru cine are 20 de minute libere.

    (Citează)

 13. nwradu:
  Posibil să fi venit Beyond Meat în Europa, da.

  Am înțeles că la Metro se găsește astfel de carne, apropo, dar în pachete mai mari. Am văzut pe Facebook la cineva, dar nu mai știu unde.

  au la metro baneasa, cutie de 10 burgeri. 130 de lei.

    (Citează)

 14. Exista la BK in Spania sub numele de Rebel Whopper (pretul unui meniu e cu .50 euro mai mare decat cel al Whopper-ului “clasic”)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus