un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 23 februarie 2020

23 Feb 2020  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Friends va avea un Reunion Special care va rula pe HBO Max la lansarea serviciului în mai. Ne-am uitat recent la toate sezoanele pe Netflix și am rămas la părerea anterioară: bun, dar nu memorabil precum How I Met Your Mother sau Big Bang Theory.

8 cărți SF-fantasy de citit înainte să fie transformate în seriale sau filme. Am citit doar The Fifth Season de acolo și este inedită, bine scrisă, cu o lume surprinzător de diferită de ceea ce găsești uzual în cărți.

Fiica lui Steven Spielberg devine actriță porno. Solo. Și dansatoare.

Sunt la modă tatuajele pe față. Mi-aș face tatuaje pe corp, dacă aș avea unul potrivit, dar nu pe față.

Idei de călătorie: Guyana și Suriname. Arată bine ce-i pe acolo.

Neangajabil la 40 de ani. O problemă mare, într-adevăr, pentru că toți vor oameni tineri deoarece cred că au putere mai multă de muncă.

Povestea unui baraj rupt. Ținea toată cenușa unei termocentrale și s-a revărsat peste o zonă destul de mare.

Roiuri de lăcuste de dimensiunea unor orașe zboară prin Africa. Mănâncă un întreg câmp agricol într-o jumătate de zi.

O femeie a adus un căluț în avion. La clasa 1.

Țigările electronice caută să dea oamenilor dependență de nicotină pentru a cumpăra apoi țigări normale. Este o teorie, desigur, dar nu una rea.

Mesaje de suport de la vedete pentru un copil terorizat. Cineva a strâns și 400k dolari pentru el, deși nu pare o problemă de rezolvat cu bani.

Supe la slow cooker.

Fotografii de la carnavalul de la Rio.

Un cosplay bine făcut.

    20 comentarii

  1. toți vor oameni tineri deoarece cred că au putere mai multă de muncă.

    Ei vor oameni tineri pentru ca tinerii nu isi cunosc drepturile de angajati si nici nu au citit Codul Muncii. Habar nu au ce trebuie sa refuze si sa accepte, cum sa actioneze intr-o situatie de munca anume, etc. Ei iau de bun tot ce spune tim lidãrul respectiv, menegerul, diferite persoane din C level, si asa mai departe.
    Ei vor oameni tineri pentru ca tinerii, neavand mare experienta in campul muncii, nici nu pot formula nu stiu ce pretentii salariale si de obicei se multumesc cu (mult) mai putin decat ar trebui pentru un senior, sau chiar pentru ei in mod normal.
    Ei vor oameni tineri pentru ca au impresia ca pot sa converteasca energia si, de ce nu, de multe ori agitatia hormonala post pubertarã in productivitate sporitã, in conditiile de mai sus, cand platesc putin spre foarte putin. Dupa mintea lor, asa iese butica pe profit maxim, cu alte cuvinte.
    De fapt toata treaba asta e doar o imensa discriminare si o teapa pe care respectivii singuri si-o dau. Sa fie primitã!

      (Citează)

    • Corect, aia de 40 de ani “știu ei mai bine” decât responsabilul de munca lor ce trebuie făcut.

      Altfel, nu m-aș baza pe faptul că ăștia tineri vor salariu mai mic. Cei mai în vârstă s-au obișnuit cu salarii crescute treptat și puțin, probabil într-un singur loc de muncă, însă cei tineri au aflat deja din facultate cât câștiga in perioada asta un inginer /it-ist (slujbă cu profil non umanist) , deși mulți dintre ei nici nu știu cât nu știu.

        (Citează)

    • Cand ma uit la tinerii care termina azi liceul, chiar nu imi fac griji pt cei de 40+.

        (Citează)

    • Aia de 40 sunt neangajabili că erau neangajabili și la 30, dacă priveau cinstit lucrurile. Dar au fost luați că hai, că sunt tineri, învață sunt de perspectivă, sau era nevoie de umplutură. Umplutura o s-o faci mereu cu tineret. Dacă până la 40 nu ai învățat nimic normal că ești neangajabil. Am in familie genul, la fel cum știu și oameni care nu pot ieși la pensie liniștiți la 62-63 că îi tot bântuie angajatorii cu oferte – nici măcar nu sunt meserii soft: sudori, electricieni, astea.

        (Citează)

  2. Ce este asa memorabil la How I Met Your Mother sau Big Bang Theory?
    HIMYM are cel mai stupid final si dupa 5 sezoane nu a mai avut nici o poveste interesanta, iar BBT s-a stricat din momentul în care au schimbat-o pe Amy si l-au scos pe Sheldon din modul lui de robot amuzant.
    Si sa nu uitam ca Friends a fost un serial al anilor ’90, cand nu se cereau multe pentru a fi un serial de succes. Astăzi, pentru a te numi sitcom de succes, e nevoie de mai mult decât niște glume proaste si ras pe fundal.

      (Citează)

  3. Daca va plac asiaticele: https://twitter.com/yingnoey4

      (Citează)

  4. IonP: Ei vor oameni tineri pentru ca tinerii nu isi cunosc drepturile de angajati si nici nu au citit Codul Muncii. Habar nu au ce trebuie sa refuze si sa accepte, cum sa actioneze intr-o situatie de munca anume, etc. Ei iau de bun tot ce spune tim lidãrul respectiv, menegerul, diferite persoane din C level, si asa mai departe.
    Ei vor oameni tineri pentru ca tinerii, neavand mare experienta in campul muncii, nici nu pot formula nu stiu ce pretentii salariale si de obicei se multumesc cu (mult) mai putin decat ar trebui pentru un senior, sau chiar pentru ei in mod normal.
    Ei vor oameni tineri pentru ca au impresia ca pot sa converteasca energia si, de ce nu, de multe ori agitatia hormonala post pubertarã in productivitate sporitã, in conditiile de mai sus, cand platesc putin spre foarte putin. Dupa mintea lor, asa iese butica pe profit maxim, cu alte cuvinte.
    De fapt toata treaba asta e doar o imensa discriminare si o teapa pe care respectivii singuri si-o dau. Sa fie primitã!

    Greșești. Cei tineri sunt căutați pentru că se adaptează și învață mult mai ușor. Contrar a ceea ce crezi cei tineri își cunosc drepturile, și se informează mai mult că cei mai in vârstă. Un angajat de 40 de ani îți oferă stabilitate, pentru că deobicei are o familie și nu își permite să riște încercând diferite job-uri, pe când unul tânăr, daca nu ii place ceva sau primește o oferta mai buna, imediat pleacă. Dar cel mai important, e adaptabilitatea, care scade odată cu înaintarea în vârstă. Nu prea mai ai chef pe la 40 și ceva de ani să înveți lucruri noi de la 0.

      (Citează)

    • Ha ha, eu daca ma duc la munca si realizez ca stiu tot ce am de facut, incep sa imi caut alt job. Sper sa tina si dupa 40, ca se apropie.

        (Citează)

  5. Giani Mucea:
    Ha ha, eu daca ma duc la munca si realizez ca stiu tot ce am de facut, incep sa imi caut alt job. Sper sa tina si dupa 40, ca se apropie.

    Tehnologiile se schimbă, evoluează. Nu toți sunt in stare sa învețe să lucreze cu o sculă noua, cu un nou soft, să învețe o limbă străină etc. Aici nu vorbim de specialiști. Ei își găsesc de muncă ușor și la 60 de ani.

      (Citează)

  6. Friends este în altă ligă față de HIMYM sau BBT. Mai ales că și-a păstrat calitatea pe parcursul celor 10 sezoane, versus celelalte două seriale.

      (Citează)

    • Same here, singurele lucruri “memorabile” la serialele astea 2 sunt încercările mele disperate de a căuta telecomanda sa schimb canalul.Clovnii aia sunt după Friends la Comedy Central si nu rezist mai mult de 10 secunde.

        (Citează)

  7. Eu cred ca în afara de adaptabilitate este și faptul ca oamenii respectivi nu ai skil ul pe care își imaginează ca îl au. Multe job uri sunt specifice unei organizații, se lucrează pe proceduri etc. Dacă ii scoți din mediu e posibil ca mulți sa nu facă față la ceva nou, pentru ca nu știu. Și dacă au un ritm de învățare mai lent, plus ca se frustrează pot face mult rău în organizația noua…

      (Citează)

  8. Scenariștilor de la HIMYM ar trebui sa li se scoată ochii și sa le toarne în loc Paradontax mentolat.

    Nu știu dacă exista Paradontax mentolat, dar ar fi bun.

      (Citează)

  9. Asta cu oamenii tineri o vad mai mult in Romania. De cele mai multe ori cand am lucrat cu straini, aveam colegi de toate varstele (20+ pana la 50+). Media de varsta este undeva la 35 – 40 de ani.

    Abordarea “e tanar invata mai repede” merge pana in momentul in care dai de greu. Experienta te ajuta sa rezolvi buguri / probleme in care cei cu doar 4-5 ani de experienta isi prind urechile.

    In alta ordine de idei, mi se pare o ipocrizie maxima atitudinea firmelor care evita angajatii trecuti de / sub o anumita vasta si in acelasi timp se plang ca nu gasesc oameni.

      (Citează)

  10. Cred ca la noi oamenii cu tatuaje pe față ar fi super marginalizați… și nu doar la noi. :O

      (Citează)

  11. mi se pare o ipocrizie maxima atitudinea firmelor care evita angajatii trecuti de / sub o anumita vasta si in acelasi timp se plang ca nu gasesc oameni.

    A nu, de ce? Oamenii sunt sinceri, nu gasesc angajati dupa criteriile lor – varsta pana in 35 si cu 15-20 de ani de experienta in domeniul respectiv, sa accepte salariul minim in bransa, daca nu minim pe economie, sa accepte sa bage zilnic 19-12 ore, din care ce depaseste norma de 8 neplatite, sa accepte sa isi doneze concediul anual unor organizatii de caritate, eventual sa vina cu bani de acasa pentru ca saraca firma e saraca si secolul asta nu are de unde. Si asa mai departe.
    In conditiile astea nromal ca numai gasesc oameni nici macar sa le dea un ‘buna ziua’ la interviu.

      (Citează)

  12. Catalin:
    Friends este în altă ligă față de HIMYM sau BBT. Mai ales că și-a păstrat calitatea pe parcursul celor 10 sezoane, versus celelalte două seriale.

    perfect de acord ….hai bing bang merge dar eu nu suport HIMYM

      (Citează)

  13. E bine că se caută puștani, înseamnă că sunt puși pe treabă, nu? Acum 6 ani, când mi-am băgat picioarele în ele de joburi full time, ne chinuiam să angajăm tineri. Erau toți super blazați la 20+. Niciunul nu era interesat de chestii noi și așteptau indicații exacte, să nu fie nevoiți să-și consume energia. Se pare că nu mai sunt așa dacă sunt căutați. Super.

      (Citează)

  14. E bine că se caută puștani, înseamnă că sunt puși pe treabă, nu?

    Puștane, nu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus