un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RO-ALERT mai are nevoie de vreo sută de teste și poate merge

20 Dec 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

24 comentarii

Voiam să scriu că serviciul RO-ALERT mai are nevoie de niște teste, poate vreo sută în plus, ca să fie și funcțional.

Voiam să spun că eram ieri în sala de cinematograf din Băneasa Shopping City, la Star Wars, și persoanei de lângă mine îi sună alarma de pe telefon. M-am prins după o vreme că-i RO-ALERT. În următoarele minute, au mai sunat telefoanele a vreo 5-6 persoane… din 200.

L-am scos și eu pe al meu din buzunar, pregătit să închid alarma imediat ce o aud, ca să nu deranjez filmul. N-a sunat niciodată, n-am primit nici o alertă. Nici Matilda. Îmi venea să o întreb pe femeia de lângă mine despre ce e alerta. Vine cutremurul mare și fugim cu toții sau mai stăm la film?

Astăzi văd, însă, că a scris Hoinaru un articol mult mai bun despre asta, cu hărți, locul incendiului și locul pe unde a sunat alerta de avertizare pe telefon. Se pare că transmiterea alertelor doar la telefoanele conectate pe anumite celule telecom încă nu funcționează bine spre deloc.

    24 comentarii

  1. Mai bine renunta la el, eu nu am primit nici o alerta de nici un fel de la RO-ALERT de cand exista.

      (Citează)

  2. Am primit-o și eu pe la 11 noaptea tocmai în Ferentari…

      (Citează)

  3. Am primit și eu aseară la orele 23 un astfel de mesaj pt un incendiu major de pe șoseaua Fundeni. Foarte util având în vedere că eu eram acasă în tineretului haha

      (Citează)

  4. aceasi poveste – arafat un incompetent care trebuie sa plece.
    cum a venit el cu lista de action points dupa ultimul dezastru de la caracal.

    omul e un incompetent care conduce alti incompetenti, deci ce poate sa iasa bun din asta?

      (Citează)

    • Nu se da dus, e legat cu sfoara de scaunul ala…

      Si cand te gandesti ca e doar o sluga a psd-ului…

        (Citează)

  5. Militari Pacii : 1 din 2 telefoane Orange primit , vodafone n. Ttoate cu notificarile activate , toate puse unul peste altul .

      (Citează)

  6. Cătălin Tănase

    20/12/2019 la 4:22 PM

    Bucureștii Noi. Orange da, Vodafone nu

      (Citează)

  7. Asa am patit in octombrie la Sovata. Pe la ora 3 noaptea ne-a trezit alarma cu avertizarea despre un urs, urs observat in satul vecin, la cel putin 15km de noi. Va dati seama cum s-au speriat copii. De atunci ne-am invatat. La munte inchidem telefoanele noaptea.

      (Citează)

  8. Am primit pe tableta care nu are SIM, nu am primit pe Pixel

      (Citează)

  9. mda. si a venit si cu 15 min mai tarziu. deja era articol pe protv.ro ce penibil…

      (Citează)

  10. pentru prima data ever am primit si eu alerta, aseara, pe ambele telefoane.
    un iphone si un android fara sim.

    eram in baie si nu stiam ce naiba se aude.. credeam ca imi explodeaza centrala sau ceva :))

    creepy rau.. nici nu stiam ce sa fac pana sa vad telefoanele.

      (Citează)

  11. Skyler:
    Nu era el, doar telefonul lui.

    Comentariu zilei

      (Citează)

  12. Vad din comentarii și aici si la hoinaru ca cei care au primit în zone aiurea sunt pe Orange. Poate e vina operatorului…

      (Citează)

  13. Am primit la 23.05 in berceni, piata sudului. Pe telefon care nu s-a miscat deloc in ultimele cateva ore, ei au considerat ca sunt prin zona Fundeni. Aberant tare. A primit si sotia pe digi (eu pe orange). Ar trebui sa fie ceva mai deștept sistemul de alertare îmi mie dai legat la aceeasi celula de 6 ore fara intenție de călătorie /miscare? Bugetari…

      (Citează)

  14. Un exemplu bun de jurnalism.
    Radu nu a avut chef/timp sa se documenteze si sa scrie un articol stufos, asa ca si-a spus parerea si a dat link catre blogul unuia care a avut chef/timp.

      (Citează)

  15. Titan. Dormeam lemn. Am sarit ca ars si nujtu de ce kkt instinctu m-a trimis la frigider. Abia apoi am realizat ca e telefonu.
    Pe orange. Ca vodafone canci.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus