un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A venit Android 10 cu One UI 2 pe Samsung S10

10 Dec 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Ieri mi-a venit update-ul la Android 10 și One UI 2.0 pe Samsung S10 normal, nu cel 5G cu care am testat rețeaua Orange. Pe acela nu știu cum stau lucrurile.

Vedeți că telefonul verifică de la sine destul de rar dacă există vreun update, probabil o dată la câteva zile. Puteți forța voi verificarea din meniul Settings > Software update > Download and install. Eu așa am făcut (de fapt făceam de 3 ori pe zi asta, că știam că umblă update-ul precum colindătorii în această perioadă) și iată că mi-a venit, mi-a venit.

2 GB de download și instalare mai târziu, telefonul s-a repornit cu toate setările păstrate. Mi se pare că funcționează foarte bine cu Android 10, interfața este foarte rapidă, iar mici animații la deschiderea și închiderea ferestrelor o fac și mai fluentă, mai plăcută ochiului.

Nu sunt mari modificări. Aproape tot ce aduce nou Android 10 era deja inclus în interfața One. Sunt mulțumit că a crescut suportul pentru Dark mode, iar Samsung a îmbunătățit interfața de monitorizare a bateriei. Acum poți vedea ce ți-a consumat bateria în fiecare zi, nu doar de la ultima încărcare încoace, ceea ce poate fi util dacă vreți să descoperiți vreo aplicație care face battery drain.

Sunt și alte schimbări, dar clipul de mai jos le-a rezumat frumos pe toate încă de pe vremea beta-ului, așa că uitați-vă acolo.

Iată și un clip despre ce-i nou în Android 10 în general, dar nu-i musai ca toate modificările să fie implementate în One UI 2.0.

Am activat și eu noua interfață cu gesturi din Android 10, unde back este un swipe din partea dreaptă a ecranului spre interior și Recent Apps este un swipe up cu hold. Deja nu-mi place pentru că nu pot da mai multe comenzi de Back în timp foarte scurt, ca atunci când spamezi butonul uzual de jos, ceea ce uneori faci pentru a ieși din cine știe câte aplicații sau pagini umblate, dar o să văd în timp cum mi se pare.

Culmea, tot n-au pus o metodă simplă de a alege un wallpaper din galeriile lor și să-l pui pe home screen, nu pe lock screen. E de muncă pentru asta.

    17 comentarii

  1. erm, din galerie, click pe cele 3 butoane de optiune –> set as wallpaper si ar trebui sa-ti apara 3 optiuni: home screen, lock screen, home and lock screen.

    Sau te refereai la o metoda si mai rapida decat cea descrisa de mine?

      (Citează)

  2. Confirm update si pentru S10e, tot verificare manual disponibilitate update.

      (Citează)

  3. nuuuu sunt chiar toate roz:
    1. consumul bateriei este afisat doar pe zile, dar daca vrei sa vezi consumul complet (pe mine s10+ ma tine 3 zile full) nu ai cum.
    2. gesturile sunt incredibil de greu de utilizat pt mine.
    3. nicelock acest mod xda a goodlock nu mai merge cu noul android
    4. dark mode de abia acum se numeste dark, pana acum se numea night
    5. in continuare Google Play services prezinta bug de 3% consum si minim 16 ore in background

    dar ce e de bine, si nu stiu de ati observat:
    1. la 25% intensitate luminoasa a ecranului in prezent sunt c-am aprox 40% din android 9, deci au marit cumva rangeul de intensitate
    2. incarcand telefonul, cu always on display dezactivat, iti apare totusi gradul de incarcare
    3. fara always on display, notificarile din lock screen se pot citi fara probleme

      (Citează)

  4. Cum ti se pare ca se misca telefonul in momentul de fata (per total, am inteles ca ai observat o imbunatatire la animatii si interfata), la N luni de la achizitie? E la fel de smooth?

    Ma gandesc sa-mi iau si eu S10 prin ianuarie si eram curios daca dupa o anumita perioada incepe sa se miste mizer. Nu as vrea sa-l schimb vreo 3 ani, minim.

      (Citează)

  5. Mai are cineva vreo aplicatie de inregistrat apelurile UTILA de la Android 8.0 incoace? Si daca da, vreo idee daca in Android 10 merg mai bine, mai prost, sau deloc?
    Unu’ din motivele pentru care nu-s pregatit sa schimb telefonul, sau sa fac upgrade de la Android 8.0 incoace.

      (Citează)

    • Toate merg f bine daca sistemul e mai mic de Android 8,cel mai ok la mine a mers clasicul Automatic Call Recorder Pro, impecabil!!!. De la Android 8 spre timpurile noastre doar o aplicatie mie mi-a functionat call recorder by SKVALEX, dar are un consum exagerat in background, si 1/5 apeluri nu inregistraza, dar nu e o aplicatie automata ci trebuie sa activezi manual inregistrarea

        (Citează)

    • xiaomi are built in, indiferent de android
      https://youtu.be/8Y1ArO0lsgc

        (Citează)

  6. Eu folosesc Cube ACR. Dacă în timpul convorbirii e liniște ambientală înregistrarea e ok, dacă e zgomot vocea interlocutorului nu se distinge.

      (Citează)

  7. Are cineva idee cum e cu suportul pt. apps instalate? Vor merge pe android 10?

      (Citează)

  8. Catalinx:
    Mai are cineva vreo aplicatie de inregistrat apelurile UTILA de la Android 8.0 incoace? Si daca da, vreo idee daca in Android 10 merg mai bine, mai prost, sau deloc?
    Unu’ din motivele pentru care nu-s pregatit sa schimb telefonul, sau sa fac upgrade de la Android 8.0 incoace.

    Nu este, nu te mai stresa. Dupa android 9 merg doar daca pui pe speaker, sa inregistreze de la difuzor. Altfel, auzi mai degraba pasii din jurul tau decat persoana cu care vorbesti.

      (Citează)

  9. Gustav:
    nuuuu sunt chiar toate roz:
    2. incarcand telefonul, cu always on display dezactivat, iti apare totusi gradul de incarcare

    Display -> Show charging information – aici se poate controla daca sa afiseze sau nu informatia aia.
    La mine a stat toata noaptea cu full charged afisat si am cautat sa vad daca pot dezactiva optiunea.

      (Citează)

  10. Multumesc Radu ca ma enervez de dimineata.

    Imi inchide mifit-ul automat si nu mai merg smartunlock si nici notificarile pe ceas. L-am scos de la optimizare baterie dar la fel.

      (Citează)

  11. La mine dupa update nu mai functioneaza aplicatia WhatsApp in modul Dual Messenger.
    Apas pe iconita secundara de WhatsApp si nu mai face nimic.

    Sunt curios daca folositi aceasta functie si ati patit acelasi lucru.

      (Citează)

  12. Si inca o problema dupa update, aplicatia ING functioneaza doar cu user si parola.
    Nu mai este optiunea de accesare cu amprenta.

      (Citează)

  13. Salutare, mai sunt persoane care nu au primit update-ul? Am un s10 plus si deja astept de ceva vreme, insa mai multi prieteni au primit deja si nu cred ca al meu e fake totusi :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus