un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Cum a fost la La Pas pe Calea Victoriei

7 Sep 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

18 comentarii

Weekendul trecut s-a desfășurat încă un La Pas pe Calea Victoriei, când Calea Victoriei se închide traficului auto și devine pietonală. Am fost mereu la așa ceva, îmi place mult o plimbare pe acolo.

A fost ca de obicei, am observat ca noutate doar faptul că se organizau tururi ghidate la anumite ore și bănuiesc că un ghid explică doritorilor ce-i cu fiecare clădire istorică de pe bulevard.

Mi-a plăcut mult să văd toate localurile, toate terasele de pe Calea Victoriei pline ochi de oameni. Așa ar trebui să fie mereu! Îmi aduc aminte de niște momente prin Viena sau Berlin când vedeam șiruri de restaurante la fel de pline și simțeam o veselie a oamenilor, o atmosferă de voie bună pe care aș vrea să o văd și în București.

De ce nu este și aici? Pentru că în mod normal pe Calea Victoriei se aud doar claxoane și zgomot de motoare vechi, este multă poluare, este mult praf, iar când adaugi semnele cu “atenție cade tencuiala” sau clădirile nerenovate, ți se taie cheful de terasă. De asta la food court în mall este plin. Cine știe, poate că într-un viitor se vor schimba lucrurile și la noi.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

  18 comentarii

 1. Am fost anul trecut. Never again!

    (Citează)

 2. Nu sustin nici o actiune a PMB. Orice actiune a lui Firea trebuie boicotata si ignorata.
  Trebuie sa plece de la primarie si sa ii fie clar proastei ca nu are ce cauta acolo.

    (Citează)

  • Fii sigur că oricine vine va desființa acest eveniment… eu nici nu cred că a fost ideea lu’ Firea.

     (Citează)

  • Firea a mutat evenimentul de pe Kiseleff pe Calea Victoriei.
   Diferența este că acolo era axat mai mult pe sport și mișcare în aer liber, iar aici este axat pe plimbare la pas + câteva zone de street food.

     (Citează)

  • Gaelex:
   Nu sustin nici o actiune a PMB. Orice actiune a lui Firea trebuie boicotata si ignorata.
   Trebuie sa plece de la primarie si sa ii fie clar proastei ca nu are ce cauta acolo.

   Și mie-mi e dor de Lis & Oprescu… Ce să faci, n-ai ce să faci.

     (Citează)

 3. Ar trebui sa mergi la turul Walkabout Free Tours cu plecare din Piata Unirii, are multe reviewuri bune si este in limba engleza –
  https://bucharest.walkaboutfreetours.com/

    (Citează)

 4. Ai portiuni pe calea victoriei unde a ramas 1 metru de trotuar desi s-a facut mare tamtam cu largirea, spatiu de promenda. Cum au primit terasele dreptul sa se desfasoare pe 2/3 din trotuar?

  In rest praf in vant cu fasaieli de genul.

    (Citează)

  • Eveniment organizat de Arcen și Arcub care si-au împărțit banii primăriei. Sunt curios daca au fost licitații in SEAP (Sicap) pentru eveniment sau contractele s-au atribuit direct.

     (Citează)

 5. florin:
  Eveniment organizat de Arcen și Arcub care si-au împărțit banii primăriei. Sunt curios daca au fost licitații in SEAP (Sicap) pentru eveniment sau contractele s-au atribuit direct.

  S-au atribuit direct ca era urgenta :)) . Totul se face la noi pe urgenta , ca sa nu mai stea sa piarda timpul

    (Citează)

 6. Ar fi o chestie buna daca s-ar inchide calea victoriei in fiecare duminica, de exemplu, altfel nu ma intereseaza activitatile de PR ale firutei.

    (Citează)

 7. Stai asa, vrei sa zici ca nu e relaxant sa te plimbi/mananci/bei printre masini?

    (Citează)

 8. Mergi la Street Food Festival?

    (Citează)

 9. Un gunoi de inițiativă într-o zona cu poluare maximă

    (Citează)

 10. Nu mai carcotiti. Daca se facea in vreo fundatura din Cluj, va pisati pe voi de fericire…

    (Citează)

 11. Calea Victoriei e zona comercială moartă, oricât de mult s-a strădui administrația locală cu aceste restricții de trafic punctuale.

    (Citează)

 12. Felicitari, Bucurestiul a ajuns in sfarsit sa faca (odata pe an) ce face orice orasel din Germania (in fiecare weekend).

  Dar da, e un pas inainte. Cu PSD in frunte, probabil si singurul pas.

    (Citează)

 13. Ce de hate gratuit in comentarii !
  Daca nu iti place tie ceva sau nu rezonezi cu acel lucru nu inseamna ca ai dreptatea absoluta. Oamenii sunt diferiti , gustrile diferita , relaxarea pentru fiecare dintre noi inseamna ceva diferit.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus