un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aglomerația de la scara rulantă din Otopeni, acum pe video

31 Jul 2019  ·

TURISM  ·

20 comentarii

Cineva a filmat scara rulantă din Otopeni despre care vorbeam aici și clipul explică ce se întâmplă acolo și celor care nu știu zona. Când sute de pasageri sunt aduși cu autobuzul, e prea mic spațiul între două scări pentru a-i ține pe toți.

Observați și cât loc este în zona din care se filmează, dar oamenii stau în continuare înghesuiți la scară, ca să nu piardă rândul sau ceva.

Dar în caz că vă întrebați ce măsuri ia Aeroportul Otopeni, să știți că au luat măsuri imediat după articolul lui Ariel! Au pus jos, la prima scară rulantă, următorul anunț:

Job done! Ei te-au avertizat de pericol, de acum e vina ta dacă pățești ceva. (foto via Wall Street)

    20 comentarii

  1. Incredibil, acolo este o bomba cu ceas, e chestiune de timp pana sa se intample un accident !

      (Citează)

    • Acolo se aglomerează pentru ca oamenii rămân pe loc dupa ce au urcat scara in loc sa se replieze in dreptul scării din stanga.

      Ar putea rezolva problema daca ar pune un despărțitor cum urci scara, pe partea dreapta, sa fii nevoit sa il depășești si sa nu ramai ca vita la marginea scării.

      Sa luam in considerare ca este de pe holul de la sosiri cand multi călători sunt adormiti si obositi dar asta nu inseamna ca Tarom nu ar trebui sa ia măsuri.

      Asa este acolo de vreo 4-5 ani de cand au amenajat partea noua a aeroportului.

        (Citează)

  2. nu se intampla nimic stai chill, ca esti om cu picioare, nu animal.

    mai era un speriat de asta ca zicea ca o sa fie urmatorul colectiv acolo :)))

    JeanValjean:
    Incredibil, acolo este o bomba cu ceas, e chestiune de timp pana sa se intample un accident !

      (Citează)

  3. Da da, au luat masuri; 7 x 2 sunt masurile. Job Done!

      (Citează)

  4. Da, selecție naturala se numește, hai sa nu ne îndreptăm către teribilism. Dacă ești țăran și trebuie sa fi mereu primu de cum atinge avionu pista și ești în picioare, îmbrăcat și cu valiză în mana, meriți sa mori în chinuri.

      (Citează)

    • Daniel, ia-te de mana cu Mihai.

      Poate sunt oameni care zboara pentru prima data cu avionul, poate sunt chiar parintii tai, si nu au habar de cat de tantalai au fost aia care au construit acolo…
      Nu mai zic, daca aterizezi la 1-2 noaptea ca nu stii cum sa faci sa ajungi acasa sa dormi.
      Serios, pentru atata lucru merita sa moara cineva in chinuri?

      Presupun ca tu esti persoana aia care ar sta, la 3 dimineata, in ploaie asteptand sa se faca verde la semafor pentru a traversa, nu?

      PS: Nu sar primu’ din avion, ba chiar stau cu centura pusa pana opreste avionul si las multimea furioasa sa iasa.

        (Citează)

    • @Andrei, nu merita sa moara in chinuri, dar nici nu merita sa ne agitam pentru o situatie ce o poti evita lejer daca nu te imbulzesti pe scara si astepti 10 secunde in plus.

        (Citează)

  5. Văd 2 scări rulante și un mic landing unde ești forțat să faci o întoarcere de 180 de grade. O soluție simplă este reducerea vitezei scării inferioare, astfel încât “rata de golire” a landing-ului să fie permanent mai mare decât cea de umplere. Altfel o să fie interesant, da.

      (Citează)

  6. Andrei:
    Daniel, ia-te de mana cu Mihai.

    Poate sunt oameni care zboara pentru prima data cu avionul, poate sunt chiar parintii tai, si nu au habar de cat de tantalai au fost aia care au construit acolo…
    Nu mai zic, daca aterizezi la 1-2 noaptea ca nu stii cum sa faci sa ajungi acasa sa dormi.
    Serios, pentru atata lucru merita sa moara cineva in chinuri?

    Presupun ca tu esti persoana aia care ar sta, la 3 dimineata, in ploaie asteptand sa se faca verde la semafor pentru a traversa, nu?

    PS: Nu sar primu’ din avion, ba chiar stau cu centura pusa pana opreste avionul si las multimea furioasa sa iasa.

    @Andrei, să moară în chinuri? Pe bune?

      (Citează)

  7. Acum sincer vezi ca e multa lume sus si tu tii mortis sa urci probelma e la tine plus ca de aia are scara rulanta buton e stop sa il folosesti in cazuri de genul.
    Cat despre Ariel si cum vizualizeaza el iesirea de la Colectiv peste tot, i-as sugera ca si in trafic cand trece pe rosu sa se gandeasca ca nu respecta niste reguli cum nici patroni de la colectiv nu au facut.

      (Citează)

  8. din nou, cine e acest detergent ariel de toata lumea zici ca e bff cu el?

      (Citează)

  9. Pentru desteptii de mai sus cu selectia naturala: acolo nu ai ce face, ca esti impins de turma. Ma rog, ai putea sa astepti pana pleaca toata lumea, dar la 2 noaptea si cu 2 copii mici adormiti e mai greu sa stai juma de ora sau cine stie cat pana se elibereaza.

    Asta am patit eu saptamana trecuta. Stiam care e problema, stiam sa nu ma bag, dar m-a impins turma. Am ajuns sus si nu intelegeam de ce erau acolo idioti care stateau pe loc si asteptau nu stiu ce. Exact cum se vede si in filmarre, sunt retarzi care stau acolo ca boii si ii pun in pericol pe toti ceilalti.

    Asa ca am facut dreapta rapid toti 4 si ne-am urcat pe scara a doua, care era relativ libera!

    Si pentru desteptii care o sa zica “pai ce sa fac daca iti iei zbor de saraci la 2 noaptea” – zborul a fost mutat de operator si a avut si intarziere, trebuia sa ajunga la 11 seara initial. Oricum a fost charter, deci nu am ales eu nimic in afara de destinatie.

    Au ajuns 3 avioane in acelasi timp in noaptea aia, apropo. Asta-i tara.

      (Citează)

  10. Ma intreb ceva… Orice scara ar trebui sa aibe un buton STOP la ambele capete + pe mijloc. Nu exista asta ceva? Vezi ca e aglomerat si nu ai unde sa te duci… STOP! Si s-a oprit scara. Toate mall-urile cu scari rulante au acel buton. Aici la aeroport nu exista?

      (Citează)

  11. Bomba cu ceas, colectiv, tragedie….tot felu’ de definitii bombastice.
    Si cand te gandesti ca nu-i decat o adunatura de berbeci care se inghesuie ca sa….ceva. Nici ei nu stiu exact de ce.
    Cum atinge avionu pista toti sint in picioare ca sa….nimic
    Cum se deschid usile dau navala sa iasa primii ca sa….nimic
    Cum ajunge autobuzu la sosiri dau navala ca sa…..nimic.
    Mers la greci acu o luna. Charter. Cum a pus roata pe pista erau buluc pe usi. Degeaba se rugau de ei sa stea jos. S-au deschis usile…..navala ca barbarii pe autobuze. Evident ca alea au stat pana s-au umplut. Cum a ajuns autobuzu au tabarat pe aia la control pasapoarte sa fie primii ptr ca sa….nimic.
    Apoi asteptau in soare in fata aeroportului si se vaitau ca e cald, pana au sosit toti turistii ca sa faca transferul aeroport-hotel.
    La intoarcere acelasi comportament. Hoarde de maimute.
    P. S in otopeni langa scarile alea rulante e si un lift. E mereu liber.

      (Citează)

    • BlackSkull, nu fi idiot.
      ai dreptate cu buluceala in general dar nu aia e problema aici.

      aici e asa: autobuzul opreste in fata intrarii, cobori din el si efectiv nu ai unde sa te duci decat in holul ala si apoi sus pe scara

      problema este ca lumea nu intelege ce se intampla: aia de jos nu au cum sa vada ca e inghesuiala sus iar aia de sus nu-si dau seama ca in continuu vin oameni de jos; in plus, chiar si cei care isi dau seama nu au ce face, pentru ca lumea e setata sa urce, sa urce – mi s-a intamplat mie, dupa cum am scris mai sus, desi stiam problema

      asta e fix o greseala de proiectare si este vina aeroportului ca nu ia masuri nici dupa ce a aflat de greseala: solutia ar fi sa incetineasca f mult prima scara fata de a doua sau sa o opreasca de tot – simplu, dar tre sa nu fii imbecil

      @DTC
      nu exista buton de oprire jos la prima scara, m-am uitat special dupa el;
      poate o fi sus, nu am mai avut timp sa ma uit

        (Citează)

  12. despre lift:
    1. nu era liber
    2. el trebuie oricum lasat pentru persoane cu copii in carucioare
    3. nu sunt f sigur, dar am impresia ca liftul se opreste tot intre etaje, deci agraveaza problema
    4. chiar si daca se opreste sus, este imposibil ca toata lumea sa il ia, pentru ca s-ar forma cozi jos iar jos, dupa cum iti spuneam, pur si simplu nu este spatiu

      (Citează)

    • Raman la parerea ca cine a mai fost pe otopeni si tot se vaita ca il prinde buluceala acolo, e oleaca idiot. Sau masochist. Ramaneti fratie mai in spate. Ca nu se da nimic moca la iesire. Da’ ne-am invatat sa ne vaitam ca pixdele din orice rahatel.

        (Citează)

  13. BlackSkull:
    Raman la parerea ca cine a mai fost pe otopeni si tot se vaita ca il prinde buluceala acolo, e oleaca idiot. Sau masochist. Ramaneti fratie mai in spate.

    Solutia ta e punctuala, pentru fiecare omulet, dar nu poate toata lumea sa ramana mai in spate, cineva trebuie sa fie si in fata. Si in plus, daca se urca foarte incet si “nebulucit”, nu doar ca va dura jumtate de ora pentru toata lumea sa urce, dar cel mai probabil se vor intersecta cu zborurile urmatoare, deci si mai multi oameni. Nu, aia este o zona care trebuie eliberata rapid, de asta se si misca scarile rulante cu viteza cu care se misca. Solutia este ca toata lumea sa mearga repede, daca ai copii, bagaje sau alte acareturi care te-ar putea incetini, sa le iei in brate si sa nu te opresti pana ajungi sus, nu sa te opresti sa iti asezi geanta pe troler, sa astepti copilul ca merge incet (ia-l in brate de la bun inceput) sau sa ii astepti pe ceilalti oameni cu care calatoresti. Iar daca nu poti sa le iei pe toate in brate, mergi la lifturi, ca pentru asta sunt acolo. Nu pentru lenesi, nu pentru cei grabiti, ci pentru cei care au, spre exemplu, troler sau carucior si copil, nu pot sa le ia pe toate in brate si ar trebuiu sa se opreasca inainte de scara rulanta pentru a aseza caruciorul/trolerul pe banda. Sau chiar si oamenii in varsta, care nu se pot deplasa rapid intre cele doua scari si ar putea incetini “turma” de oameni venita din urma.

    Chiar cred ca daca nimeni nu s-ar mai opri / incetini acolo unde se termina scarile rulante (si prima, si a doua) si s-ar deplasa cu viteza intre ele, nu s-ar mai crea asa balamuc. De acord ca nu e placut sa mergi rapid, sa iei toate bagajele pe sus, sa te pierzi/desparti de oamenii cu care ai calatorit, ca spatiul ar fi trebuit sa fie mai larg, poate sa faca mai multe randuri de scari rulante, dar asa a fost proiectat aeroportul, si nu cred ca o sa ii modifice cineva structura acum, deci trebuie sa ne ajustam comportamentul la conditiile pe care le avem.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus