un blog de Radu Dumitru

Oferte bune de decembrie, plus ghid de whisky, gin și alte băuturi fine. Robotesc și la canalul meu de YouTube, orice Subscribe ajută.

Turul Burgerilor: la Shake Shack

22 Jun 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Shake Shack este un alt lanț destul de nou de fast-food cu burgeri. M-am uitat pe site-ul oficial, au început în 2001 cu o tonetă de hot-dog în Madison Square Park, au avansat la un chioșc permanent, apoi la un prim restaurant. Prin 2010 au început extinderea în afara New York-ului, iar acum au peste 208 localuri în lume, din care 136 în SUA.

Practic, o poveste tipică americană în care, dacă vezi că ai succes, te gândești deja să faci un mare lanț. IPO-ul a mers bine, investitorii au băgat bani, au crescut și cresc mult în continuare pe segmentul premium fast-food. Majoritatea lucrurilor cu care se laudă sunt utile la americani: carnea nu are hormoni sau antibiotice, chifla este fără GMO șamd – dar în Europa oricum multe astfel de practici sunt interzise în agricultură.

Matilda a mâncat în New York și i-a plăcut; de atunci știu de ei. Din păcate, în Europa sunt mai greu de găsit. Eu am văzut unul în Istanbul, în 2015, și luna trecută am găsit 3-4 localuri în Londra. Site-ul oficial spune că acestea sunt singurele două țări europene în care au intrat.

Înăuntru este o atmosferă destul de relaxată. Comanzi, primești un pager, îți ridici coamnda când este gata. Sosurile sunt la liber, sucurile nu. În ciuda numelui, nu insistă prea tare pe shake-uri, deși au unele în meniu, ci pe burgeri. Au în meniu inclusiv mâncare pentru câini, dacă vii cu patrupedul. Mi-am luat Smoke Shack, care include și bacon, cartofi și o bere.

Nu mi-a plăcut nimic.

Vedeți și Five Guys Burgers & Fries de săptămâna trecută.

    8 comentarii

  1. La cat costa, ar fi trebuit sa aiba macar sucurile la liber.

      (Citează)

  2. 5 guys au un restaurant si in Hoog Catharijne. De cate ori ma duc la baut in Utrecht zic ca incerc un burger de la ei, dar de fiecare data ajung sa mananc de la fast food-ul grecesc de langa coffee shop.

      (Citează)

  3. Burgher? Comm’on, parcă e prea devreme pentru românizarea termenului!

      (Citează)

  4. Îi.mai bun decat ala de la mec?:)

      (Citează)

  5. Pâine cu salam și roșie nu mai mănâncă nimeni în zilele astea.
    Toți trebuie sa bage tot timpul CEL MAI BUN burger.

    Octav:
    Burgher? Comm’on, parcă e prea devreme pentru românizarea termenului!

      (Citează)

  6. Sper ca urmeaza In N Out, protein style si animal style.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus