un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 23 iunie 2019

23 Jun 2019  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Fotografii câștigătoare la National Geographic. Senzaționale imagini, îi invidiez pe cei care ajung să vadă astfel de scene și se pricep și să le imortalizeze în acest mod.

Un cuplu de italieni care făceau fraude dându-se drept George Clooney au fost arestați. În Thailanda, și asta după ce Clooney îi reclamase la poliție încă din 2010, dar au fost greu de găsit.

Povestea incendiului din 2008 de la Universal Studio. Master-uri muzicale începând din 1940 încoace, peste 500.000 de cântece în total, au fost pierdute atunci.

Povestea Gloriei Vanderbilt. A murit recent, la 95 de ani, după o viață complicată, controversată, de obicei în lumina reflectoarelor întreaga viață.

Un cal a fost găsit într-o garsonieră din Satu Mare. Articolul precizează chiar că a fost găsit în bucătăria garsonierei, de parcă ar mai conta asta. Poate nu mai este la modă să ai pisică sau câine.

Jon Stewart ține un discurs memorabil în fața unei comisii din Congresul american. Problema este legată de fondul pentru echipele de intervenție de la 9/11, în rândul cărora deja au fost înregistrate mii de cazuri de cancer și alte boli, un fel de Cernobîl de-al lor.

Fostul șef Interpol recunoaște că a luat mită. Era și vice-ministru în China și în acest post a luat 2 milioane de dolari mită de-a lungul timpului.

Doi adolescenți au fost electrocutați pe podul CFR din parcul Herăstrău. Îmi pare rău să o zic, dar acum este doar vina lor, că s-au urcat tocmai sus pe pod pentru selfie-uri sau ce-or fi făcut acolo. Primăria a construit de anul trecut un alt pod, lângă cel CFR, pe care trec acum pietonii. Pe cel CFR te urci doar sărind gardul. A fost transferat în Belgia a doua zi.

Casa Filip de lângă Deltă arată excelent. Cu astfel de case va crește turismul rural românesc.

BOAC Flight 777-A. Povestea unei curse de linie între Lisabona și Londra, doborâtă de avioane de vânătoare nemțești pe 1 iunie 1943. Avionul aparținea KLM, făcuse parte dintre cele care, după invazia Olandei de către nemți, fugiseră cu tot cu echipajul din acel moment în Marea Britanie. La bord se afla și un actor celebru din Pe Aripile Vântului.

Doi criminali s-au întâlnit în SUA. Un tip de 21 de ani din Indiana a convins-o pe o tipă de 18 ani din Alaska să-și omoare cea mai bună prietenă. A împușcat-o în cap, pe o cărare de munte. Unii oameni pur și simplu sunt defecți și este și mai rău când se întâlnesc cu alții ca ei.

Influencerii de arme. În SUA există și așa ceva, uneori sunt femei în bikini cu arme în mână. Nu mă mir; dacă se vinde, se poate promova și prin social media, inclusiv cu influenceri.

Airbnb lansează călătoria  în jurul lumii în 80 de zile. Costă 4000 de lire, include transport și cazare, trece și prin România.

De ce ideea de a nu avea birouri clar alocate într-o companie nu este bună. Sunt câteva argumente bune acolo, deși din experiența mea, nimeni nu se așează chiar oriunde are chef, ci oamenii se grupează de obicei pe echipe sau interese. În timp, echipele se pot schimba și de aici vine ideea de a nu aloca un birou fix fiecărui angajat.

Scandal la KPMG. Trișau la audituri, ca să iasă bine la inspecție.

Cursa de Formula 1 din Franța are loc astăzi, la 16:10.

    12 comentarii

  1. 80 de zile în jurul lumii, vor să meargă și cu CFR-ul ?

      (Citează)

  2. E trist ca avem atatea cazuri de adolescenti electrocutati la liniile ferate. Poate putina preventie la scoala nu ar strica, la o ora de fizica explicat putin, nu numai formule si ecuatii, mai trebuie sa stii si lucruri de care te lovesti in viata. Pe langa asta mai sunt si semnele alea idioate care iti dau impresia ca daca nu atingi nimic esti safe.

      (Citează)

  3. Atâtea cazuri de adolescenți??
    Hai sa nu facem caz din 2 fraieri.

    Altfel, Asta nu se resolve cu educatie la scoala, tiNe pur și simplu de prostie

    Adrian:
    E trist ca avem atatea cazuri de adolescenti electrocutati la liniile ferate. Poate putina preventie la scoala nu ar strica, la o ora de fizica explicat putin, nu numai formule si ecuatii, mai trebuie sa stii si lucruri de care te lovesti in viata. Pe langa asta mai sunt si semnele alea idioate care iti dau impresia ca daca nu atingi nimic esti safe.

      (Citează)

    • O tine de prostie, nu zic nu, dar as vrea sa te intreb: ti se pare ok ca pedeapsa pentru prostie sa fie moartea?

      Uite copiii sunt in general de multe ori “prosti”, adica neatenti, imprudenti etc – ceea ce e normal, ca nimeni nu se naste destept (ma rog, poate tu, dar te asigur ca esti exceptia). Copiii au nevoie de timp sa invete, iar daca nu invata, asta nu poate fi decat vina adultilor, ca ei sunt responsabili cu educatia.

      Deci te mai intreb inca o data: ti se pare ok ca pedeapsa pentru prostie, adica pentru esecul adultilor (ca societate) de a ne educa copiii, sa fie moartea?

        (Citează)

    • Ma gandesc totusi cand te dai mare si scrii despre prostie, sa scrii corect.

        (Citează)

    • Kaufland are o campanie foarte prost inspirată acum “Fă-ți un selfie la înălțime”. Asa ca nu putem da vina doar pe prostie, societatea ne împinge la făcut prostii pentru atenție.

        (Citează)

  4. Fostul șef Interpol recunoaște că a luat mită, doar ca a recunoscut in China, Daca facea confesiunea in Occident, era alta treaba. In tara mama, e posibil sa fie vinovat de faptul ca a luat mita si nu a dat unde trebuia, la randul lui

      (Citează)

  5. Interesanta alaturarea Gloria Vanderbilt – calul din garsoniera…

      (Citează)

  6. Deci influencer înseamnă gagici în bikini? Bine de știut. În domeniul firearms ma gândeam la youtuberi gen Hickock 45.

      (Citează)

  7. Au fost generații întregi care au supraviețuit fără sa li se spună la școală.

    Asta din vremuri vechi, gen preistoric unde STIAU sa nu intre în bârlog la urs sa își facă poza, ca vine Ursu și le arată laba

    alex:
    Ma gandesc totusi cand te dai mare si scrii despre prostie, sa scrii corect.

      (Citează)

  8. Toată mizeria asta cu birouri alocate dinamic e un trend care a câștigat enorm de mult teren in corporații in ultimii ani, iar motivul e unul simplu, banii. In principiu ai undeva între 30-40% din efective care sunt în afara biroului, în orice zi, e o medie. Deci, in loc să construiești un sediu de 10.000 de mp, faci unul de 6.000 și te dotezi cu mobilier și infrastructura ce permite mobilitatea.
    Cam toți clienții noștrii fac asta (sunt arhitect), returul de la angajați nu e fantastic.
    In principiu e o idee bună și faci multe economii, în realitate îți alienezi și mai rău angajații, faci sa fie și mai evident pt ei că sunt doar un instrument, la fel ca orice alta mașină ce aparține companiei.

      (Citează)

  9. Și uite aici povestea altui zbor, celebră cam peste tot in lume , în afara de America, în fine SUA. Dintre toți americanii cu care am discutat, majoritatea relativ f educați, unul nu a auzit vreodată de povestea asta

    290 de oameni.

    Majoritatea iranienilor o știu însă pe de rost, noi am văzut articole despre asta chiar și în 2015 când am fost ultima oară.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus