un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se redeschide berăria Becker Brau de pe vremuri

19 Apr 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Am fost la conferința de presă și am făcut clipul de mai jos, un scurt tur video cu concluzii:

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Pe scurt, berăria Becker Brau a fost preluată de Hanu’ Berarilor / grupul City Grill și se redeschide în același loc ca pe vremuri, adică în Calea Rahovei 157, pe lângă Palatul Bragadiru și Palatul Parlamentului. Deschiderea are loc pe 1 mai și au o terasă mare și care arată bine afară, pe lângă cele 200-300 de locuri din interior.

Am aflat că există un domn numit Cristian Becker care a deschis-o în 1996, împreună cu o microberărie ce producea bere artizanală pentru ea. Este în continuare implicat în berărie și, pe lângă berea Ursus la tank, se va putea bea acolo și bere Becker Brau de două feluri, un IPA și o nefiltrată. Am gustat nefiltrata, este finuță, bună.

Meniul va fi cel de la Hanu’ Berarilor, dar cu câteva preparate ce erau celebre la Becker Brau: gulaș, cârnați albi, ștrudel cu mere.

Personal am foarte multe amintiri plăcute de la Becker Brau. Am mers des acolo în facultate, prin 2003-2006, țin minte mese cu câte 15-20 de prieteni, bere adusă “la metru”, platouri de mâncare șamd. M-am simțit foarte bine acolo, am plecat de multe ori spre casă (sau spre Everest) împleticindu-mă, am ajuns să am teamă de fanfare. Meniul de mâncare de atunci nu-l țin bine minte; ce-i drept, la vârsta aia berea era importantă. Becker Brau este în continuare locul unde am băut cele mai multe beri într-o singură seară.

Fanfara din Becker Brau, pentru cei care nu au fost acolo, se așază în capătul sălii, care-i lungă, și cântă destul de zgomotos. Țin minte că, atunci când făceam rezervare, era important să prindem o masă în capătul opus, ca să ne auzim om cu om. Ei bine, fanfara este în continuare acolo, este formată din oamenii de atunci, cântă la fel de zgomotos, că cică așa se potrivește cu atmosfera de berărie nemțească.

Tot la conferință am aflat că Becker Brau a fost vizitată de-a lungul timpului de diverse vedete, trupa Scorpions sau Nicole Kidman trecând pe acolo. Așa o fi fost.

    23 comentarii

  1. Daca vând si Pet mă bag si eu cu niste prieteni.

      (Citează)

  2. O sa fie omor acolo vara.

      (Citează)

  3. La hanu berarilor e 6.5 lei un mic!! Acu o saptamana dusei niste olandeji acolo sa se infrupte asa traditional.
    Dpmdv daca dai mai mult de 3 lei pe-un mic d-ala, esti prostavan. Deja sa dai 6.5 lei e semn de retard. Respect patronilor ptr ca totusi au vanzare la greu. Prostani se gasesc mereu.
    Astea sint localuri turistice. Nu mergi acolo sa mananci. Mergi ca sa….ceva. Atmosfera, sa-ti bubuie fanfara in cap, chestii trestii de hipstereala.
    Vreti halău bun si pret decent… regie nene. Sau localuri de cartier. Si atmosfera mi se pare mult mai faina.

      (Citează)

    • Ba ejnebun? 6,5 lei un mic?

        (Citează)

    • Subscriu la regie, pizza f buna la Pub18, mancare f buna la trattoria 20. Preturi f bune la bautura.

        (Citează)

    • Pretul de 6,5 lei la mici e nesimtit. La Kaufland, la Grill-ul ala al lor, e 5,5 lei meniul care contine 4 mici si-o chifla.

      Da-l in ma-sa de mic, oricat ar fi de bun, nu merita sa dai 26 de lei pe o portie de mici si-o felie de paine (daca n-or cere bani si pentru aia, separat)!

        (Citează)

    • Poate nu este mic… E mare..

        (Citează)

    • BlackSkull: La hanu berarilor e 6.5 lei un mic!!

      Este exagerat, deși din banii ăia trebuie plătiți toți oamenii așa că înțeleg de ce nu poate costa ca în Obor.

      BlackSkull: Vreti halău bun si pret decent… regie nene. Sau localuri de cartier. Si atmosfera mi se pare mult mai faina.

      Locurile astea nu sunt pentru când vrei să mănânci și atât, ci pentru când vrei o anumită atmosferă. Că altfel, da, Regia este ieftină, să-ți faci tu acasă chiar și mai ieftin.

      Berăriile sunt pentru veni cu prieteni, văzut cum vine metrul de bere pe lemn, mâncat un ciolan sau altceva specific. Nu te duci zilnic acolo.

        (Citează)

  4. Mare noutate, ce sa zic :))
    In acel loc era pana acum o luna (?) “Beraria Germana” . Nu s-a schimbat nimic: acelasi decor, aceleasi mese, probabil si fanfara este aceeasi. Deci noutatea e ca a fost preluata de City Grill si s-a rebranduit?

      (Citează)

  5. Prima și singura dată cînd am fost acolo cu colegii de muncă a fugit picolo după noi că la ei se lasă obligatoriu 10% din consumație extra…
    #neveragain

      (Citează)

    • Am patit ceva similar in Budapesta la o cofetarie misto (Auguszt Cukrászda)… eram cativa romani si straini, am mancat cate o prajitura fiecare, am lasat banii pe masa si am plecat. Dupa 5 metri a iesit o fatuca dupa noi, ca nu am lasat fix 10% pentru “service”… penibil moment.

        (Citează)

    • Doamne, urasc magariileastea! Ba nene, daca n-am lasat fix 10% ca bacsis, LASA-MA in plm in pace, nu alerga dupa mine sa-ti completez cu 1-2 lei suma care crezi ca ti se cuvine! Nu-ti convine, lasa banii pe masa, ca-i ia altul, dar nu ma mai plictisi pe mine cu “la noi se lasa atat”.

        (Citează)

    • De asta e mișto unde bacșișul se trece direct pe bon. Accepți să-l plătești când comanzi, îl lași când plătești, ura și la gară.

        (Citează)

  6. Apropo de strudelul de care zice Radu in film, ma intreaba o prietena nemtoaica unde gaseste un strudel bun in Bucuresti, ceva care sa semene cu cele facute in Bavaria (merele sunt bucatele, nu rase, si e servit cu sos de vanilie). Ceva sugestii?

      (Citează)

  7. ha ha, mi-aduc aminte de aia 10%. cand vedeau o masa de studenti ne ziceau din start ca e 10% bacsis obligatoriu, nici nu ne asezaram. si dupa aia toata seara plangeai dupa un chelner sa mai aduca un metru de bere.

    fun times though.

      (Citează)

  8. Nu inteleg ce e nou. Pana acum, in acel local, a functionat Beraria Germana. Am fost foarte des in ultimii 3 ani. Tot parte a CityGrill. Deci ce fac, doar schimba numele?

      (Citează)

    • Berăria Germană era în City Grill? Că eu nu știam asta.
      În ultima vreme, parcă se închisese aici Berăria Germană și se mutase pe Olteniței.

        (Citează)

  9. Se rebrenbuiesc si umbla oleaca la preturi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus