un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A Day at the (Off-road) Races

20 Apr 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Am fost weekendul trecut la un workshop organizat de cei de la GoPro România. Am mers apoi și cu mașini off-road și a ieșit clipul de mai jos. A fost o zi mișto, ba chiar zic că ploaia a făcut off-road-ul și mai plăcut, aducând un strat generos de noroi.

Am cunoscut niște oameni mișto. Eu mi-au luat Hero7 Black pentru a face clipuri complementare articolelor de pe blog, dar sunt oameni în România care le folosesc pentru sporturi extreme la fel ca-n filmele de prezentare ale camerelor, cu tot felul de cascadorii la enduro, curse de drone, trekking șamd. Revin în alte articole cu niște linkuri, dar între timp îi puteți găsi pe mulți prin contul de Instagram @captureheroes, ținut de cei care distribuie camerele în România.

Mi-a plăcut funcția timewarp de pe GoPro. Nu o folosisem niciodată anterior, dar în clipul de mai sus apare de vreo două ori. Rezultă un clip accelerat, ca și cum ai vedea cu fast-forward un clip normal, dar camera centrează și alege doar cadrele din care să rezulte un clip cât mai bine stabilizat. Este foarte bună pentru diverse tranziții sau prezentat cu viteză mare o zonă. O explică destul de bine clipul acesta și pe YouTube găsiți niște exemple foarte mișto. Mă gândeam că-i dificil să ții multă vreme camera în mână, dar o poți prinde cu o clemă de bareta ghiozdanului.

Mi-a plăcut și trepiedul acesta numit 3-way. Poate fi un mâner solid cu care să ții camera, ba chiar și cu două mâini, poate fi un selfie-stick pentru vlogging, poate fi un prelungitor lung cu care să filmezi de sus sau din lateral. În bază are ascuns un mic trepied cu care-l poți pune în capătul său. Întins complet, are 50 de centimetri.

Mi-a plăcut atât de mult încât ieri mi-am cumpărat și eu unul, că aveam nevoie de o astfel de soluție. Am acum toate accesoriile GoPro (inclusiv “lampă de miner” și Chesty), în afară de cele pentru căști.

Cei de la GoPro mi-au dat un sleeve + lanyard. Este o husă siliconică pentru cameră, utilă în diverse situații. Aveam deja una, așa că o dau pe asta. Fiind o chestie micuță, vreau să o dau cuiva din București, cu predare personală, așa că ziceți mai jos dacă o vreți. Primul venit, primul servit.

Titlul este după un album Queen, da?

    12 comentarii

  1. Cristian Tofan

    20/04/2019 la 7:08 AM

    Daaa! Mi-ar prinde bine husa, asta daca este compatibila cu Hero7 Silver. Multumesc!

      (Citează)

  2. Daca e buna pentru GoPRO Hero 2018, as vrea-o. Mersi.

      (Citează)

  3. Intercity:
    Daca e buna pentru GoPRO Hero 2018, as vrea-o. Mersi.

    Pare ca e buna: Camera Compatibility
    HERO7 Black
    HERO7 Silver
    HERO7 White
    HERO (2018)
    HERO6 Black
    HERO5 Black

      (Citează)

  4. Distractivi GoPro :))
    https://m.imgur.com/gallery/YY8xJpC

      (Citează)

  5. Și eu o vreau, pt iubitul meu, care e mare fan GoPro

      (Citează)

    • S-a dat.

      Cumpara-i si tu lu’ iubi o husa, i-o dai cadou de Paste, ca mocaciunea asta a zuburat, au fost altii mai rapizi. :)

        (Citează)

  6. Pick me, acum 2 sapt mi-am cumparat un 7 Black :)

      (Citează)

  7. Salut,

    Sunt interesat.

    Mulțumesc

      (Citează)

  8. …Because GoPro and off-road vehicles makes sense. Bleah. Spoiler alert: You don’t need an action camera to record some cars moving slowly. :)))) For winter and water sports, for enduro…. basically all dinamic sports, yes. Someone at GoPro Romania should be fired.

      (Citează)

    • Tocmai asta este ideea, că GoPro este o cameră cu care poți filma orice, nu doar sporturi extreme. Eu am luat-o ca să filmez prin mașini și prin concedii, dar nu musai când mă arunc din avion, ci pentru că este mică, portabilă, scoate clipuri de calitate bună și rezistă bine.

      Oamenii folosesc acum GoPro-uri ca să se filmeze în vacanță, să-și filmeze copiii, să facă vlogging șamd, nu doar pentru sărit în cascade cu motocicleta de teren.

      Și la off-road am spălat-o de două ori de noroi și a căzut de vreo două ori și pe jos. Nu cred că un telefon ar fi rezistat așa, să zicem.

        (Citează)

    • Tocmai asta e ideea. Că dacă nu ai nevoie de o camera precum cea de la GoPro, nu îți iei. Daca mai mergi cu bicicleta pe munte de exemplu și vrei sa te filmezi când cobori, da, cumperi un GoPro. Și dacă tot o ai, o folosești și in city break. Dar pentru un city break sau o vacanta la all inclusive nu își ia nici dracu GoPro. Uhh…greu cu logica..

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus