blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

Mâncare asiatică excelentă la Noodle Bar by Tuk Tuk

26 Feb 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

15 comentarii

Unul dintre cele mai bune locuri unde să mâncați rapid și inedit în București este Noodle Bar by Tuk Tuk, în Piața Dorobanți. Am zis bun, nu și ieftin, dar mâncarea chiar este excelentă.

Tuk Tuk este un restaurant cu specific thailandez aflat tot în zona Dorobanți, iar acest Noodle Bar probabil că-i tot al lor. Face parte și din categoria Pop din ghidul Gault & Millau, adică localuri accesibile și moderne.

După cum îi spune numele, au mai multe feluri de tăiței în meniu, după rețete thailandeze sau asiatice. O porție este suficientă pentru două persoane. Noi am luat mereu o supă și o porție de noodles și am plecat sătui de acolo, iar dacă le spuneți de la început că le veți împărți, le pun ei pe toate în câte două farfurii.

Iată un Pad See Ew, care conține tăiței de orez făcuți de ei în casă, legume, ou, ceapă, ardei iuți murați și ierburi asiatice, plus o carne la alegere între vită, porc, pui, creveți sau rață. Aceștia au fost cei mai buni noodles din cei mâncați acolo.

Mai jos sunt cei numiți Hokkien Noodles, cu ghimbir, oțet negru, piper, soia, ou și legume, plus carne la alegere.

Supa este excelentă. Are ceapă verde, sos hoisin și Sriracha, tot felul de ierburi exotice și carne la alegere, iar la final iese un preparat cum am mâncat în Thailanda. Este și ditamai castronul, chiar este de împărțit în doi.

Specialitatea meniului este rața probabil uscată de ei în prealabil și pregătită acum cu o carne foarte moale și gustoasă, plus o piele arămie, ușor crocantă, de-ți vine să mănânci până te ia Salvarea. Meniul este o masă întreagă, include întâi o porție de pachețele de primăvară:

Apoi două bao buns (acea pâine gătită la abur și umplută cu carne și legume pe care o puteți găsi și la niște tonete de street food în București):

Apoi vine rața crocantă, dezosată, piept și pulpă, cu un sote de legume asiatice în centru, plus niște orez gătit la aburi.


Rața este uimitoare. Întregul preparat este excelent, se potrivește foarte bine cu acele legume, iar combinația bună este să puneți sosul de la friptură peste orez.

Rața se plătește la gramaj, 22 lei/100 grame. Noi am împărțit o jumătate de rață și tot este o porție mare; jumătatea noastră de rață a avut 785 de grame. Supa costă între 40 de lei cu pui și 62 de lei cu rață, tăițeii sunt între 45 și 62 de lei, dar cum spuneam, orice preparat poate fi împărțit la două persoane. Heineken 0,33 litri costă 12 lei, apa plată 10 lei.

Noodle Bar by Tuk Tuk se află chiar în interiorul Pieței Dorobanți, unde acum sunt numai restaurante. Localul este mic, vreo 10 locuri la o masă tip bar, la fereastră, unde oamenii stau unul lângă altul și se uită la stradă.

    15 comentarii

  1. La toaleta cum e?

      (Citează)

  2. Stiti daca portiile pot fi impartite la doi? ca nu am inteles :P

      (Citează)

  3. Iesi mai ieftin daca te duci la fata locului.
    Bucureşti – Bangkok
    Mar. 18, 11:25 ➞ Mar. 19, 13:00
    1 x Adult 219.99 €
    (Vola)

      (Citează)

  4. Okochea:
    Iesi mai ieftin daca te duci la fata locului.
    Bucureşti – Bangkok
    Mar. 18, 11:25 ➞ Mar. 19, 13:00
    1 x Adult 219.99 €
    (Vola)

    atat….
    Iar cu asta Radu chiar poate sa isi inchida blogul :)

      (Citează)

  5. Chiar și împărțit la 2 tot e scump, rața ar veni 80lei de porție, vorbim totuși de rață, nu carne de crocodil.

      (Citează)

    • Rata nu este pui – cum probabil ca te-ai gandit :) .

      Sa inteleg ca o bucata buna de vita care sa coste 80-90 RON in macelarie ( vb de 3-400 g in crud) e mega/super/extra evaluata nu?

        (Citează)

  6. Rata aia arata bine, dar 170 de lei?! Plus restul preparatelor, taitei, supe, etc… lasi usor 350-400 de lei la o masa din asta. Nu e pentru omul de rand.

    Apropo de carnuri – cred ca astia de la localurile asiatice au o metoda anume de a fragezi carnea, nu am gasit niciodata carne tare. Si eu n-am mancat la din astea de fitze, ca Radu, am mancat la unele mai accesibile si chiar si acolo carnea e foarte moale.

      (Citează)

  7. Kopa_Kopan: Apropo de carnuri – cred ca astia de la localurile asiatice au o metoda anume de a fragezi carnea, nu am gasit niciodata carne tare. Si eu n-am mancat la din astea de fitze, ca Radu, am mancat la unele mai accesibile si chiar si acolo carnea e foarte moale.

    Iti spun eu, chimicale :) Te duci in dragon si gasesti fragezitoare de iti sta mintea`n loc.Gasesti si naturale (extracte de papaya) + tehnica de marinat cu conservanti (gen 3-4 zile de marinare)… MSG cat cuprinde (a mancat careva mancare asiatica fara gust?), sare/condimente cat cuprinde…la sfarsit papilele gustative sunt WTF. Practic carnea respectiva e atat de marinata/tratata etc de nu mai are nici un aport semnificativ de proteine etc….decat gust.

      (Citează)

    • Mai sunt și alte tehnici. E o emisiune numită Flavorful Origins pe Netflix, arată într-un episod cât timp bat carnea și cum o taie foarte subțire pentru a obține vită moale pentru tot felul de wok-uri.

        (Citează)

  8. Deci pachetelele+bao buns+rata 170 lei și ajunge pt 2 persoane?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus