un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Alți oameni cu viață mai palpitantă decât a noastră

26 Feb 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Din ciclul unii oameni au o viață mai palpitantă decât a noastră, GoPro a avut un concurs prin care le-a cerut posesorilor de camere Hero7 Black să trimită clipurilor lor cele mai bune, cu un premiu total de 1.000.000 de dolari la final.

A ieșit clipul de mai jos, cu scene din cele mai bune 53 de clipuri din 25.000 primite, dacă am numărat eu corect. Asta înseamnă că fiecare a luat aproape 20.000 de dolari.

E mișto Hero7 Black, eu am început să o folosesc pe a mea (review) tot mai mult. Am filmat inclusiv un episod de vlog cu ea, plus diverse prezentări de produse. Deformarea specifică unghiului foarte larg dispare aproape în totalitate în rezoluția 2.7K cu FOV liniar și poate fi utilizată pentru a filma cam orice. Mi-am luat între timp încă două baterii și un dock de încărcare pentru ele (eMAG, PC Garage), încărcător care-mi permite să încarc două în același timp cu un cablu USB-C.

Mă enervează că, teoretic, bateriile ar putea fi încărcate mai rapid în acest dock folosind un adaptor de priză compatibil. GoPro vinde unul, dar e scump și nu mi se pare că merită banii (65 euro) pentru un spor de poate 20% la viteza de încărcare. Aș cumpăra unul oarecare, dar cei de la GoPro sunt foarte secretoși legat de ce tensiune de încărcare este necesară. Încărcătorul lor scoate 5,1V/3A, 5,5V/3A și 12V/1,67A; n-am găsit nimic altceva în piață cu aceleași specificații la ieșire.

    12 comentarii

  1. Super montaj!

      (Citează)

  2. Ai doua variante:

    1. iesi in lume cu gopro-ul, te filmezi facand ceva smecher si castigi 20.000 euro.

    2. mananci rata de 200 de lei, te dai cu trotineta electrica prin cartier si cheltui 20.000 euro pe litiera de pisici, nisip, aspiratoare robot etc.

    Oare cei care au castigat au pisici acasa?

      (Citează)

    • Sper că au pisici. Eu nu mă filmez făcând acrobații pentru că mi-e teamă de moarte și/sau nu am rezistență fizică, nu din considerente de bani.

        (Citează)

  3. Tine de felul omului de a fi, de felul fiecaruia dintre noi. Oamenii comozi intotdeauna vor aprecia un film, o masa, un joc de societate, etc. Cei mai energici isi cauta distractii mai dinamice.

    Eu sunt mai lenes din fire, daca ideea unei excursii la munte imi surade la inceput, cand incep sa fac traseul propriu-zis, ma apuca toate alea: ba e prea cald, ba e prea frig, ba e prea obositor, etc

      (Citează)

  4. Depinde si de anturaj, dacă ai fi înconjurat de oameni care călătoresc și fac chestii faine, poate ca ai prinde si tu gustul.
    Pana la urma o excursie exotica ti-o poți permite dacă o programezi din timp sau poti face un concediu in Romania, in munti sau undeva rural, ai avea suficient material pentru un astfel de concurs.
    Eu am un nikon vechi, cred ca are vreo 3-4 Kg dar tot il iau cu mine in excursii, daca fac 2 poze reușite atunci a meritat efortul.

      (Citează)

  5. În descrierea clipului sunt trecuți toți câștigătorii (eu am numărat 56) și dominante sunt clipurile cu sporturi extreme (care e normal să fie mai spectaculoase).

      (Citează)

  6. M-am uitat la video si chiar e captivant. Totusi, o parte din cadrele castigatoare sunt facute de o echipa, care se pare ca au avut parteneriat cu Go Pro in trecut. Mai multe despre “road to one million dollar challenge” gasiti aici: https://www.youtube.com/watch?v=lWjcU6LuKL4

      (Citează)

  7. Astia mai traiesc? Umblau stiri ca sunt pe pierdere, ca dau faliment. De unde au acum bani sa dea premiu 1 milion de dolari?

    GoPro nu vinde decat profesionistilor sporturilor extreme si unor cativa pasionati. Produsul lor este mort, nu are unde sa se duca mai departe si sa intre pe o piata cu un public mai mare.

    Se agita degeaba, nu au unde si cum sa creasca. Degeaba fac actiuni de PR, eu nu imi voi lua GoPro sa ma filmez cand ma arunc in gol la bunjeejumping sau ma dau cu tiroliana peste vreun mare canion.

      (Citează)

  8. Mai bine de jumatate din scenele alea se prind cu un buget minim de calatorie si un pic de chef.

    Zicea cineva mai sus ca ii surade idea de vacante de genul dar cand ajunge acolo ba e prea cald, ba prea frig, ba prea mult de mers.

    Eu sunt invers, ma motivez greu cand ne-am pus la drum tot timpul trecem de urmatorul deal, vorba vine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus