blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul de YouTube.

Dau cadou un portofel minimalist Elan

15 Feb 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

133 comentarii

Update: portofelul a fost câștigat de Adi, dar citiți în continuare pentru a afla despre un portofel mișto.

Când am scris despre cum să-ți faci portofelul mai subțire, cineva a spus că are un portofel Elan și a dat un link, iar cei de la Elan probabil au văzut asta sau și-au monitorizat brandul și mi-au oferit un portofel minimalist ElanX, făcut de mână la atelierul lor din București.

Îmi place să sprijin business-urile românești, așa că am acceptat. N-am nevoie însă de un portofel nou, sunt mulțumit cu al meu și am și unul de backup pentru călătorii, așa că pe cel ElanX primit îl dau cadou aici, pe blog, la finalul acestui articol.

So… dacă intrați pe site-ul Elan, veți vedea că ElanX poate fi comandat în 5 culori diferite și cu 9 culori de cusături. Eu l-am cerut pe “mahon” cu cusături “galbene” și sper că va fi o combinație apreciată și de cine-l va câștiga.

L-am primit ambalat de mână, în hârtie cu logo-ul firmei și legat cu fundă.

Portofelul este din piele întoarsă (piele nabuc, cred că se numește oficial, că e mai puțin pufoasă decât pielea întoarsă tradițională) și este proiectat ca un cornet, ca să nu zic shaorma. Este subțire, grosimea fiind doar cea a celor trei straturi de piele și a unicei capse. Dimensiunea este de 11,5 x 8,5 cm; pe site nu este menționată greutatea, dar l-am cântărit eu: 61,5 grame gol.


Pielea este moale și grosuță, ceea ce îmi dă impresia de calitate și probabil îi asigură rezistența în timp. Cusăturile par suficient de solide și sper să nu se slăbească în timp. Logo-ul cu elan este ușor ștanțat pe partea frontală. Un articol pe site explică tipurile de piele, cel negru și cel cognac sunt din piele lucioasă.

Există un singur compartiment clasic în care încape perfect un buletin românesc; din fotografiile de pe site-ul Elan, credeam că va ieși un pic în afară. Alte două compartimente sunt improvizate cu ajutorul unui elastic, aici fiind locul în care puteți pune carduri bancare sau permisul de conducere.

Bancnotele se introduc orizontal, prinse între doi pereți ai portofelului. Cred că puteți pune vreo 10 bancnote așa; dincolo de un anumit număr, teancul devine prea gros și greu de îndoit.


Eu l-am încărcat cu buletin, permis de conducere și două carduri, plus câteva bancnote, și ElanX rămâne în continuare subțire și ușor de ținut în orice buzunar. Sigur că această configurație este doar o recomandare. Bancnotele pot fi împăturite și puse lângă buletin sau în banda elastică, pot fi ținute mai multe carduri unul peste altul șamd.

Singurul care nu încape în acest portofel este talonul mașinii, care-i prea lung, iese în afară oriunde l-aș introduce și probabil în timp s-ar îndoi la un capăt dacă ar fi purtat în acest portofel. Mi-ar fi plăcut să aibă și o capsă în culoarea pielii; cea argintie pare cam banală.

Nimic mai mult de zis. E un portofel minimalist bun, făcut în România. Dacă vreți să cumpărați unul sau altceva de pe site-ul Elan, puteți introduce la final codul RADUTG (habar n-am de la ce vine) și veți avea transportul gratuit.

Acum cu giveaway-ul. Mecanismul este simplu, lăsați un comentariu aici în care să spuneți că-l doriți. Trebuie să aveți minim 20 de comentarii pe blog (și mă refer la unele aprobate, nu ca Marean :). Trag la sorți un câștigător și îi voi trimite portofelul prin curierat. Câștigătorul plătește curierul, probabil vreo 25 de lei.

  133 comentarii

 1. Hmm.. e frumos si cred ca incape si insigna IPA in el…
  Elasticul cere card Revolut.. sa-l putem bloca usor daca-l pierdem..

  TG e poate ceva frantuzism unde G inseamna “Grand”..iar T e “très”..

    (Citează)

 2. Mă înscriu și eu.

    (Citează)

 3. Petrovan Catalin

  16/02/2019 la 8:24 AM

  Salut Radu…ma inscriu si eu…chiar cautam ceva de genul…ms

    (Citează)

 4. Am și acest portofel de 1 an și câteva luni. Este perfect.

    (Citează)

 5. Nu vreau portofelul, doar adun comentarii pt concursuri viitoare :p

  Iaodi – problema cu talonul o am și eu și mi se pare mai sâcâitoare decât cea cu buletinul (portofele în care încap buletinele se mai găsesc). Are cineva recomandări pentru un portofel bun pt talon?

  Ceva subțire evident, nu un portofel cât o poșetă de femeie măritată.

    (Citează)

 6. Când e extragerea? Stau de ieri pe F5! Hehehe

    (Citează)

 7. L-am primit acum 2 zile dupa ce l-am comandat vazand articolul tau precedent. E chiar foarte misto, desi ia putin timp sa te acomodezi cu el.

    (Citează)

 8. Citesc regulat și recurent de la review-ul routerului RC-AC87U, router pe care mi l-am și achiziționat din cauza ta și a altui Radu😏. De ce aș comenta mai des ? Bună întrebare…
  Nu vreau portofelul acesta, dar îți mulțumesc pe această cale că mi-ai reactivat o dorință legată de portofelul pe care mi-l doresc și pe care tot amân să mi-l iau.
  Manifest pe această cale o grămadă de aprecieri legate de stilul tău, persoana ta, munca ta, vechea ta mașină și cămașa ta aia verde … 😋

    (Citează)

 9. Nici eu nu stiu daca ma incadrez la 20 de comentarii pana acum, dar mi-ar prinde bine portofelul :)

    (Citează)

 10. Partikip (I know it’s old, but still funny :))

    (Citează)

 11. Eu am un elan din care se pot face portofele…mesaj pe privat.
  Multumesc

    (Citează)

 12. Adi:
  Ma intereseaza si pe mine.

  Comentariul lui Adi este cel câștigător. Îl contactez eu pe email ca să aflu detaliile de livrare.

  Mulțumesc tuturor pentru participare!

    (Citează)

 13. Giumbix:
  Îți permiți portofel de le Benvenuti, nu ești ca noi săracii care stăm la mila lu’ Radu s[ ne dea moca. :))

  A fost 50 de lei :D

    (Citează)

 14. TG = transport gratuit (banuiesc) :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus