un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Premiu mare dacă vă arătați iubirea ca-n filme

14 Feb 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

PC Garage are un concurs în care puteți câștiga un laptop MSI GS65, în valoare de 9.400 lei. Are Core i7, placă video GTX 1070 cu 8 GB memorie video, 16 GB memorie RAM și ecran de 15,6 inchi Full HD cu refresh la 144 Hz, practic un exemplu foarte bun de laptop de gaming subțire (17,9 mm) în design-ul Max-Q.

Concursul se numește Te iubesc ca-n filme și cine vrea să se înscrie trebuie să facă un clip video în care să recreeze o scenă romantică dintr-un film, dar în care-și declară dragostea pentru o componentă hardware. Sunt mai multe condiții (trebuie spune anumite cuvinte cheie), le găsiți pe site, dar în principiu este ceva ce poate fi filmat cu un telefon mobil, filmat, editat și uploadat în 15 minute.

Schepsisul și motivul pentru care vă spun de el este următorul: nu cred că vor fi multe înscrieri. Lumea se teme să apară pe video de parcă YouTube-ul ar fi fost inventat ieri și ar fi ceva de rușine. Nu știu câte înscrieri vor fi la finalul campaniei (ține până pe 24 ianuarie februarie, desigur), dar să zicem că vor fi 100 de clipuri: asta înseamnă șanse foarte mari să câștigați un laptop de 9.400 de lei, mult mai mari decât la orice concurs uzual de pe net, mai ales cu un clip bun.

Premiul se dă prin jurizare, se apreciază calitatea scenei, deci nu-i cu voturi, view-uri, popularitate și altceva. Faceți un clip bun și șansele cresc considerabil. Asigurați-vă că aveți lumină bună (filmați afară sau lângă fereastră), sunet clar (vorbiți fără prune în gură, în primul rând), puneți telefonul pe un trepied sau alt suport astfel încât scena voastră să fie bine încadrată. Alegeți o scenă romantică bună din ce film doriți, planificați ce veți spune (cât mai apropiat de original, aș zice eu), puteți să o filmați de mai multe ori și din diverse unghiuri, iar la final îmbinați diverse segmente pentru a părea o producție mai profesionistă. Quik, InShot, Videoshot sau Premiere Rush sunt aplicații bune de editat pe telefon.

    20 comentarii

  1. (ține până pe 24 ianuarie), adica inca un an? sau ai gresit luna?

      (Citează)

  2. sa analizam putin aceasta afirmatie:
    “dar să zicem că vor fi 100 de clipuri: asta înseamnă șanse foarte mari să câștigați un laptop”

    1. la prima vedere, sansele (adica probabilitatea de a fi ales) nu au nici o legatura cu numarul de participanti, pentru ca alegerea nu se face aleator, ci in functie de calitatea generala a filmarii (ma rog, in functie de ce ii place juriului); adica, daca eu sunt oliver stone si particip la chestia asta, exista o probabilitate foarte mare sa castig chiar si daca participa 100.000 de concurenti

    2. la o a doua vedere, este probabil ca calitatea filmarii sa fie relativ uniforma, avand in vedere audienta concursului, si atunci jurizarea se va apropia de o extragere aleatorie, ceea ce inseamna intr-adevar ca sansele oricaruia sunt invers proportionale cu numarul de participanti

    3. la o a treia vedere insa, principalul obstacol pentru participarea la asa ceva este faptul ca presupune un efort destul de mare: sa te gandesti ce scena vrei sa faci si sa si joci in ea, ceea ce nu e chiar de colea pentru oricine

    astfel, faptul ca e dificil va functiona ca o pre-selectie, respective doar cei care au ceva talent se vor apuca de asa ceva, ceea ce inseamna ca desi punctul va ramane in continuare valid, adica calitatea e posibil sa fie aproximativ aceeasi, totusi nivelul absolut va fi mai ridicat decat poate sa produca “your average Joe”

    concluzie: afirmatia de la inceput este adevarata doar daca ai ceva talent de regizor-actor, altfel iti pierzi vremea

    bine, eu oricum nu as participa la asa ceva ca nu-s maimuta sa ma scalambaiesc ca sa fac reclama cuiva fara sa stiu 100% sigur ca imi ies niste bani.

    PS cu placere, tocmai v-am lamurit o problema pe care nici nu stiati ca o aveti

      (Citează)

    • @Marean – you must be fun at parties! Kidding aside, you have a very good point here! Da normal ca Radu a dat-o cat mai simplu si greu de inteles ca sa para ca oricine are sanse :))

        (Citează)

    • “Marean don’t do parties”
      :))

        (Citează)

    • Mareane, șansele mari sunt pt cei care se pricep un pic și îndrăznesc mai mult. Restul e bla, bla…

        (Citează)

    • @Marean: Un clip bun are șanse mai mari să fie remarcat în 100 de alte clipuri decât în 100.000.

      Apoi, jurizarea este mai simplă în 100 de clipuri față de 100.000. Am fost și eu în diverse jurii, timpul alocat fiecărui proiect este invers proporțional cu numărul lor total.

      Calitatea clipurilor nu are de ce să fie uniformă. Asta poate îți imaginezi tu crezând că toți participanții au fix același echipament. Dar nici măcar asta nu contează, dovada cea mai bună fiind ca toate filmele se filmează cu același tip de camere și de microfoane, ba uneori și cu aceiași actori, și totuși unele ies foarte bune, altele sunt eșecuri totale.

      Calitatea finală nu depinde de echipament, ci și de originalitate, naturalețe, idee șamd. De asta pică și punctul tău final: pentru unii, astfel de lucruri vin natural, nu reprezintă un efort mare.

        (Citează)

  3. Ultimul clip interesant văzut in ultima vreme a fost pe \WeAreGoingToHellRO dar era prea NSFW ca sa fie postat pe PC Garage.

      (Citează)

  4. Pentru laptop MSI nu ma deranjez. Da, am vreo 3 pe acasa, stiu ca rezista in timp, dar ma terorizeaza cu ventilatoarele si nu gasesc sa le repar din cauza varstei lor matusalemice.

    Mai dau o tura pe Aliexpress, dar nu cred ca gasesc…

      (Citează)

  5. Intru pe pornhub pentru documentare. E unul cu o profesoara care vrea să-l pedepsească pe elev….nu e foarte romantic, dar merge incercat.

      (Citează)

  6. Radu si Matilda participa?

      (Citează)

  7. Sper ca ideea aceasta de concurs e a unui angajat pcgarage specializat in suruburi si ca nu au platit vreo agentie de media pentru proiect…

      (Citează)

  8. Laptopul e pentru cativa ani, clipul cu tine soptindu-i romantic in PCI “te iubesc, envidia” e pentru totdeauna.
    Dar daca tot se incumeta careva si il apuca pasiunea pentru tehnologie atat de mult incat iese off-script (sau vrea puncte bonus incercand sa imite scena din American Pie) here’s a tip: in cazul asta daca-i fierbinte nu-i buna. Pe langa motivul evident, mai porneste si cooler-ul si nu vrei sa se spuna povestea asta la urgenta.

      (Citează)

    • Cred că poți să ștergi ulterior clipul. Doi la mână, și clipurile cu vloggeri din prezent sunt pentru totdeauna, iar ei au această îngrijorare tot drumul către bancă, vorba aia.

        (Citează)

  9. Câștigătorul se anunță personal și doar care el prin e-mail, nu?

      (Citează)

  10. Puiu:
    Câștigătorul se anunță personal și doar care el prin e-mail, nu?

    “către”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus