blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

Turul Burgerilor: infuzie de brânză la Vibes 19, în Centrul Vechi

17 Jan 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

25 comentarii

În sfârșit, un loc bun cu burgeri în Centrul Vechi demn de pus în Turul Burgerilor. Vibes19 se găsește pe strada Franceză 2-4, pe colț cu Calea Victoriei, practic vizavi de Palatul CEC.

Vibes19 se identifică drept steakhouse. N-am încercat vita, dar părea bună; burgerul, însă, mi-a plăcut și poate voi reveni acolo, dacă trec peste ideea că prețurile sunt printre cele mai mari din București.

Mai jos vedeți un Infusion Burger (49 lei) din lista de burgeri “signature”: carne de vită, roșii, salată verde, castraveți murați și ceapă. Motivul pentru care se numește Infusion este acesta: după ce-a fost adus la masă, a venit un nene cu o seringă mare de tot, metalică, și mi-a injectat pe loc în carne brânză cheddar topită, până când aceasta a revărsat un pic din burger. Interesantă ideea, mi-a plăcut.

Am cerut medium-rare, așa a venit. Carnea a fost groasă, moale și gustoasă, ingredientele la fel. Chifla nu-i remarcabilă și s-a rupt rapid în mână. Porția include și cartofi wedges și aceștia au fost buni.

O posibilă problemă pe termen lung: cam toți burgerii (11 la număr) sunt la fel, dacă analizați un pic meniul. Majoritatea ingredientelor sunt aceleași (cele clasice, roșie, salată, castravete murat, brânză) și diferă cel mult unul dintre ele. Asta nu-i ceva rău, rețeta clasică de burger este foarte bună, dar mi-ar fi plăcut o varietate mai mare în ingrediente, ca să ai mai multe motive să revii și să încerci diverse.

Mai jos vedeți o porție de coaste și un mușchiuleț de vită românească.

Meniul întreg:

Pe scurt:

  • Chiflă: destul de subțire, dar s-a rupt rapid, m-am murdărit rău mâncând burgerul.
  • Carnea: gustoasă, groasă, făcută exact cum am cerut-o. Nu știu proveniența ei, dar e bună.
  • Garnitură: ce-i în burger pe lângă carne s-a potrivit bine la gust. Cartofii prăjiți de lângă burger au fost și ei buni.
  • Sosuri: ehm… nu-mi amintesc.
  • Prețuri: mari, la nivel de Hard Rock Cafe. O fi Centrul Vechi, dar mi se par exagerate.
  • Băuturi: Carlsberg draft 9 lei, apa de 330 ml costă 8 lei.
  • Desert: n-am mâncat.
  • Servire: politicoasă, destul de rapidă.
  • Toaletă: n-am fost.
  • Ambianță: localul este micuț și împărțit în două încăperi. Din a doua puteți vedea bine de tot în bucătărie, dar se și aud de acolo toate zgomotele specifice gătitului. Evitați masa de lângă acea fereastră spre bucătărie.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: nimic special, n-ai ce face acolo. Dacă stați la fereastră, priviți oamenii ce trec spre Centrul Vechi.
  • Parcare: complicat, ca orice în Centrul Vechi. În weekend poate găsiți parcare pe străduțele din jurul CEC.

Concluzie

Burgerul a fost bun, dar prețul este mare față de alte localuri cu burgeri buni din București. Totuși, aplaud apariția unui local cu burgeri buni în Centrul Vechi, plus a părții de steakhouse.

Vibes19 se află pe str Franceză 2-4, vizavi de Palatul CEC pe colț cu Calea Victoriei. Orar D—J 12—24, V—S 12—2. Au site oficial pe care găsiți meniul și pagină de Facebook.

    25 comentarii

  1. Fain locul, o sa le fac o vizita deși la ce scoruri sunt si zona nu foarte frecventată nu cred ca ii vom găsi tot aici peste un an.

    Legat de parcare, când mănânci in Centrul unei Capitale Europene un burger de 49 ron și bei apă de 8 Ron, parca nu te mai umilești cautând parcare pe străduțe si folosești Metroul (Unirii, Universitate) sau parcare cu plata la:
    – Parcarea de sub Universitate – 425 de locuri sau
    – Parcarea de la Intercontinental – 1000 de locuri

      (Citează)

  2. “Chiflă: destul de subțire, dar s-a rupt rapid, m-am murdărit rău mâncând burgerul.
    (…)
    Toaletă: n-am fost.”
    Pai?

      (Citează)

  3. Adică peste 10 euro un hamburger???
    E suflat cu aur?

      (Citează)

  4. george:
    Nu este ca și cum Gripa face ravagii sau Hepatita este eradicată în România.

    Poate avea la el servetele sau spay antibacterian. Hai sa sa nu mancam cacat, daca tot e vorba despre restaurante.

      (Citează)

  5. Ai pomenit in cateva randuri de pizza de la borgo margherita. Stiu locul, am fost, am halit. Papa bun bun. Bai nene, am mancat pizza am baut bere si n.am dat 49 da lei. Ma uit la pifteaua aia lesinata si la chifla aia buretoasa. 49 lei (asta ca sa nu fie 50 ca parea prea mult). Pa bune!?
    Acu e treaba fiecaruia ce face cu paralele lui, da’ sa moara dragnea de nu.si bat joc de bani cate unii.

      (Citează)

    • Nu mai ziceti atat de mult de borgo.. sa ii lasam asa semi underground. de cand stiu locul mi am adus 3-4 prieteni buni si atat. si nu laud la nimeni :D

      tin pt mine :))))

        (Citează)

  6. Mie mi se pare cam nefacuta chifteaua, chiar si pentru medium-rare.

    De pret nu mai zic – 50 lei un simplu burger!

      (Citează)

  7. Sol: Poate avea la el servetele sau spay antibacterian. Hai sa sa nu mancam cacat, daca tot e vorba despre restaurante.

    Esti singurul care mananca cacat la faza asta.
    Tu, daca te murdaresti de sosuri sau altceva, te cureti cu servetel sau cu spray antibacterian LA MASA?!

    Te speli, daca ai unde, iar la restaurant ai!

    Sper sa nu te superi ca am fost mai dur in exprimare.

      (Citează)

    • Da, uite ca eu ma curat asa, si cam toti cunoscutii mei fac asta.
      Care e problema daca te stergi cu servetel umed???

        (Citează)

    • Si da, LA MASA.

        (Citează)

    • Daca te duci la un restaurant la care se mananca cu mana, mari sanse sa iti aduca servetele umede. Pentru dupa.
      Spalatul pe maini inainte e bun dar problema de obicei e cu usile. Asa ca un gel antibacterian s-ar putea sa fie mai eficient.

        (Citează)

  8. Deea:
    Da, uite ca eu ma curat asa, si cam toti cunoscutii mei fac asta.
    Care e problema daca te stergi cu servetel umed???

    E treaba voastra, fiecare isi face igiena cum doreste, dar ceea ce faceti voi e cam… meltenism. Iti cade sos pe mana si te cureti cu servetelul, mda. Nu conteaza ca mai ramane lipicios, ca mai miroase, ca e dizgratios fata de ceilalti de la masa (bine, nu in cazul vostru, avand in vedere ca toti procedati la fel).

    Nu inteleg de unde vine frica asta a romanului de apa si sapun. Daca poate, prefera sa nu se spele. Da el cu servetel, intinde, mermeleste, doar sa nu se duca 5 minute sa se spele pe maini.

    Sper sa nu te superi ca am fost cam dur in exprimare.

      (Citează)

    • Propun ca la următorul episod din Turul Burgerilor, Radu sa facă poză când se spală pe mâini sau când șterge sosul de volanul mașinii, sau de pantaloni.

        (Citează)

    • Intamplator, fix acum 5 minute am terminat un burger destul de bun (17eur, apropo, sa nu ne plangem de 10 ca se poate si mai rau). Cu burger-ul a venit si un servetel imbibat bine cu alcool, pe care l-am folosit cu succes sa ma sterg pe maini. Doua observatii la cald: Ceilalti oameni din local nu m-au dat afara in suturi si nu mi-au zis ca sunt taran de Romania. Ciudat chiar, nimanui nu pare sa-i pese. A doua ar fi ca ecranul telefonului de pe care am scris comentariul pare sa fie destul de curat.

      Sper sa nu te superi ca ah fuck it.

        (Citează)

    • Kopa_Kopan: Nu conteaza ca mai ramane lipicios, ca mai miroase, ca e dizgratios fata de ceilalti de la masa (bine, nu in cazul vostru, avand in vedere ca toti procedati la fel).

      Ma si imaginez, ducandu-ma sa ma spal pe maini dupa fiecare imbucatura, ca e dizgratios pentru cei de la masa, pff.

      Multumesc, dar prefer sa nu simt mirosul de toaleta dupa ce am mancat, uneori se mai intampla sa se baseasca vreuna sau sa traga o diaree, te iti vine mancarea inapoi. Si genul asta de restaurante au baile foarte mici. Nu e vorba ca nu-s curate, tot pute a veceu din cauza spatiului prost aerisit. La mall nu mai zic…
      Prefer servetelul umed si gelul dezinfectant. Care nu lasa nimic lipicios si nici nu ramane miros, totusi nu bag mainile in sos, ma murdaresc pe varful degetelor si atat.

      Inainte de masa da, ma duc si ma spal pe maini la baie, desi toti microbii revin inapoi pe maini in clipa in care am atins orice: clanta, scaun, telefon, meniu, solnita.
      Dar dupa? Mai rar… daca am nevoie la toaleta, doar…

      Oricum, am impresia ca ai scris comentariul asta doar pentru ca nu aveai ce sa hateresti azi, nu aveai pe cine sa arati cu degetul, ca sa faci tu pe grozavul.
      Semnat, o melteanca.

        (Citează)

  9. ba da cum sa vina cu pbulanu sa ‘injecteze’ cremuta speciala direct in burger?
    as vomita direct.
    altfel ce sa mai zici… 50 lei burgerul, wow.

    an de an sa mai bagi 5-10 lei pe aceasi chestie mi se pare de coco.
    sau o fi de taxa pe lacomie?
    imi doresc o taxa pe lacomie la astia cu burgerii, or sa ajunga ei si bancile.

      (Citează)

  10. Jupaneasa: Ma si imaginez, ducandu-ma sa ma spal pe maini dupa fiecare imbucatura, ca e dizgratios pentru cei de la masa, pff.

    Multumesc, dar prefer sa nu simt mirosul de toaleta dupa ce am mancat, uneori se mai intampla sa se baseasca vreuna sau sa traga o diaree, te iti vine mancarea inapoi. Si genul asta de restaurante au baile foarte mici. Nu e vorba ca nu-s curate, tot pute a veceu din cauza spatiului prost aerisit. La mall nu mai zic…
    Prefer servetelul umed si gelul dezinfectant. Care nu lasa nimic lipicios si nici nu ramane miros, totusi nu bag mainile in sos, ma murdaresc pe varful degetelor si atat.

    Inainte de masa da, ma duc si ma spal pe maini la baie, desi toti microbii revin inapoi pe maini in clipa in care am atins orice: clanta, scaun, telefon, meniu, solnita.
    Dar dupa? Mai rar… daca am nevoie la toaleta, doar…

    Oricum, am impresia ca ai scris comentariul asta doar pentru ca nu aveai ce sa hateresti azi, nu aveai pe cine sa arati cu degetul, ca sa faci tu pe grozavul.
    Semnat, o melteanca.

    Eu am exprimat o opinie: m-am gandit ca eu nu suport sa stiu ca m-am murdarit de ceva si sa curat doar cu servetel. Imi sta pe creier chestia asta, trebuie sa ma duc si sa ma spal.

    Apropo, a zis cineva anterior de servetele parfumate: cum sa te cureti cu asa ceva?! Mi se pare culmea sa dai cu asa ceva si sa-ti puta apoi mainile a parfum ieftin si gretos.

    In fine, parerea mea o stiti: apa si sapunul ar trebui sa reprezinte prima optiune. Servetele, spray antibacterian sau alte solutii, doar in cazurile unde nu ai posibilitatea sa te speli.

      (Citează)

  11. Giani Mucea:
    Intamplator, fix acum 5 minute am terminat un burger destul de bun (17eur, apropo, sa nu ne plangem de 10 ca se poate si mai rau). Cu burger-ul a venit si un servetel imbibat bine cu alcool, pe care l-am folosit cu succes sa ma sterg pe maini. Doua observatii la cald: Ceilalti oameni din local nu m-au dat afara in suturi si nu mi-au zis ca sunt taran de Romania. Ciudat chiar, nimanui nu pare sa-i pese. A doua ar fi ca ecranul telefonului de pe care am scris comentariul pare sa fie destul de curat.

    Sper sa nu te superi ca ah fuck it.

    Faptul ca “nu te-a dat nimeni afara” nu inseamna ca a fost o priveliste placuta. E ca si cand tu ai merge cu trenul si vezi ca cineva scoate branza si ceapa in compartiment si incepe sa manance. Nu-l dai afara, dar nici bine nu-ti cade.

    Iar ecranul telefonului, dupa cum bine ai zis “pare” curat.
    Cam asta e mentalitatea la noi: daca “pare” ok atunci merge si asa.

      (Citează)

    • Bai nene tu ai o problema. Sa-ti explic mai direct asa, ca vad ca nu intelegi altfel.

      In momentul in care, la un restaurant de burgeri, ti se aduce un servetel parfumat inseamna ca oamenii aia se asteapta ca tu sa il folosesti. Adica oamenii realizeaza ca burgerii se mananca de obicei cu mana si ca e incomod sa te duci la baie sa te speli pe maini cand termini de mancat, asa ca iti ofera o alta varianta. Intelegi diferenta intre asta si mancatul cepei in tren si de ce prima situatie e acceptabila conform contractului social, in contextul respectiv? Sau trebuie sa explic mai detaliat, cu scheme si grafice?

      In al doilea rand, sa discutam despre afirmatia ca ar fi o priveliste neplacuta sa vezi pe cineva cum se sterge pe maini cu un servetel parfumat. Deci nu partea in care mancam ca porcul un burger plin de sos si balotam cartofi prajiti cu ambele maini. Nu, aia nu e o problema. Doar ideea ca un om poate folosi un dreptunghi textil imbibat cu alcool si parfum pentru a se curata iti provoaca repulsie. Imi e greu sa inteleg nivelul asta de fragilitate. Iar intrebarea bonus ar fi: ce crezi ca e mai acceptabil social, sa te stergi cu servetele parfumate sau sa te holbezi la ceilalti oameni intr-un restaurant?

      Despre partea cu ecranul telefonului – nu am analizat cantitatea de bacterii. Dar daca citesti mai bine ce am scris, servetelul ala continea alcool. Si aici sa iti mai dau niste informatii: cand vine vorba de curatenie a mainilor, sunt putin obsedat. Urasc grasimea pe maini. Urasc sa stiu ca pun mana pe chestii murdare. Dezinfectez telefonul de doua ori pe saptamana si curat ecranul de urme de grasime de 3-4 ori pe zi, cu o laveta speciala. Ma spal pe maini obsesiv, uneori la interval de 5 minute fara sa fie necesar, doar pentru ca am uitat ca m-am spalat prima oara. Folosesc manusi pentru fiecare situatie care ar necesita manusi. Si apoi ma spal pe maini oricum. Asa ca papushe, daca iti spun ca un servetel imbibat cu alcool e suficient pentru linistea mea mentala, poate ca o sa intelegi contextul.

        (Citează)

    • mie mi-e destul de clar ca voi amandoi suferiti de OCD (in varianta germofobie).

      OCD-ul care nu e f grav se poate rezolva foarte rapid, doar in cateva sedinte de terapie, prin metoda expunerii progresive (de exemplu).

      acest comentariu nu e ironic, chiar sper sa va ajute, OCD-ul poate fi un consumator important de resurse psihice si e pacat.

        (Citează)

    • @Marean – inteleg, merci. M-am gandit si eu la asta. Dar, daca e vorba de OCD, chiar e o varianta super light si nu pot sa zic ca ma deranjeaza prea mult. Consuma mai multe resurse psihice prostia celor din jur.
      In orice caz, daca voi constata ca devine o problema o sa iau masuri.

        (Citează)

  12. am fost și eu acolo cu câțiva prieteni… spațiul e mic, aglomert și din păcate am comandat bine făcut dar a venit crud, ”așa ați comandat…”, angajații nu știu să trateze anumite situații și par destul de amatori. nu mi-a plăcut, nu o să mai trec pe acolo și nici nu o să recomand locul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus