un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discuția săptămânală cu Matilda – episodul 16 / Halloween-ul la români și desenele animate ale copilăriei

7 Nov 2018  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Merge sărbătorit Halloween-ul și în România? Adică nu avem nici o tradiție legată de asta, dar copiilor pe place mult, așa că ar trebui sau nu să ne punem în calea costumării lor și să-i trimitem la colindat doar de sărbători? Matilda este pro-Halloween, iar eu nu am găsit destule argumente bune să o contrazic, după cum puteți vedea-asculta.

Apoi am discutat despre desenele animate ale copilăriei noastre, trecând prin Saber Rider, Aventurierii spațiului, Floarea cu 7 colțuri, Space Ghost, Yogi Bear, Captain Caveman, Wacky Races și multe altele. Matilda era fan X-Men, susține ea.

Laptopul meu tot voia să se închidă, așa că uneori clipul video devine choppy pentru că rămânea fără baterie. Sunt puține astfel de momente, iar sunetul este bun.

Puteți asculta doar sunetul prin Podbean, de unde puteți descărca și un fișier mp3.

Emisiunea este hostată și pe Anchor.fm

O găsiți și în Spotify, iTunes, Google Podcasts și alte servicii.

    7 comentarii

  1. In unele sate din Oltenia exista traditia mersului in Colindeti (sau Pitarai), care seamana cu Halloween-ul prin faptul ca mergi din poarta in poarta si primesti cate ceva (eugenii, portocale, napolitane, colaci, tuica fiarta, vin). Au fost printre cele mai frumoase momente ale copilariei.

      (Citează)

    • Colindatul e undeva in preajma Craciunului din cate imi amintesc! Am ras bine cand am auzit prima data cuvantul Pitarai :))

        (Citează)

    • La noi era in Ajunul Craciunului, incepea imediat de cum se lumina. Ne strangeam pe la 5 dimineata in capul satului, faceam un foc si bubuiam petarde. Ah, ce mai vremuri, cand siguranta copiilor era pe ultimul loc…

        (Citează)

  2. […] dar copiilor pe place mult […]

    […] Reforged, care-i un nume mai catchy pentru remake sau remaster, includ ambele jocuri Warcraft III […]
    […] The Frozen Throne, cu 62 de misiune […] – din articolul de ieri cu blizzard.

    […] Nu sunt fan al clipurile video […] – din articolul cu pozele verticale.

    Destul de multe greseli in ultimul timp, nu ca m-astept la a fi corectate, doar zic.

      (Citează)

  3. La desene din ani ’90 adaug Swat Kats, Pirații Apei Negre, He Man and the masters of the Universe, Plastic Man, The Lone Ranger and Zorro, Blackstar, Prince Valiant, Transformers G1, Life with Louie, Saber Rider, Tao-Tao, Captain Planet, Jabberjaw, Aventurierii spațiului, Ratonii, Perrine, Nu zaiet, nu pagadi, Nils Holgersson, Pif & Hercule ..

      (Citează)

  4. Halloween este o mizerie importata de la americani pentru ca suntem un popor prost si cu mintea prea slaba ca sa aiba identitate culturala si constiinta nationala.

    Nu distractia este problema reala ci disperarea cu care cautam motive de imbatat, pierdut noptile si pretins ca suntem altcineva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus