un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Blizzard a anunțat că reface Warcraft 3 în loc să lucreze la un Warcraft 4

6 Nov 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

La conferința Blizzard recentă s-a anunțat că la anul va apărea Warcraft III Reforged, un remake al jocului din 2002 (când au trecut anii, frate? că țin minte cum îl jucam pentru prima oară de parcă ar fi fost ieri!). Asta m-a făcut trist, că eu speram să anunțe Warcraft IV.

Reforged, care-i un nume mai catchy pentru remake sau remaster, includ ambele jocuri Warcraft III Reign of Chaos și expansion pack-ul ce-a apărut în 2003, The Frozen Throne, cu 62 de misiune, 4 rase și o mulțime de eroi. Engine-ul este refăcut, fiind adus la zi, iar povestea va fi și ea un pic modificată pentru a corespunde cu evenimentele din World of Warcraft, dar modificările nu sunt semnificative.

Nu se știe când va fi lansat în 2019. Poate fi pre-cumpărat de acum pentru 30 de euro prin site-ul oficial Blizzard. Dacă nu l-ați jucat la vremea lui și vreți un joc de strategie foarte bun, printre ultimele și cele mai bune din genul său, de altfel, cumpărați-l acum.

Eu l-aș juca, dar mi se pare cam scump pentru a-l juca a doua oară. Mă mai gândesc.

Dacă vreți să vedeți o chestie mișto, iată un speed gaming de Warcraft 3, campania cu oamenii, terminată în 46 de minute. Întreaga campanie în 46 de minute și asta din cauza unei misiuni contra-timp pe care nu ai cum să o grăbești indiferent cât de bun ai fi. E mișto de urmărit.

Blizzard a anunțat și un Diablo pentru mobile, numit Diablo Immortal, cu o acțiune ce are loc între Diablo II și Diablo III. Un RPG multiplayer pe telefon probabil că va prinde bine, dar pe mine personal nu mă interesează. V-am zis că n-am jucat nici Diablo 3? Nu l-am jucat!

Destiny 2, jocul de bază, poate fi luat gratuit de pe battle.net până pe 18 noiembrie. Update-urile costă în continuare, dar acum le este mai ușor celor ce vor să intre în universul Destiny să facă acest lucru. Nu l-am jucat nici pe acesta!

Sunt trist, însă, că nu pare a fi nici un plan pentru Warcraft 4. N-am mai văzut un joc bun de strategie de foarte mulți ani.

    10 comentarii

  1. W3 Remastered nu e cine știe ce având în vedere că nu e nimic nou în materie de conținut. Cred că a fost bine primit datorită nostalgiei, la fel ca și WoW Classic, dar și datorită editorului modern. Sunt sigur că vom vedea hărți noi de DotA și alte Tower Defense games imediat după ce va fi lansat jocul.

      (Citează)

    • Nu știu ce să zic. Eu îl văd adresat unei noi generații de jucători, nu celor care l-au jucat atunci și sunt nostalgici acum.

      Au trecut 16 ani de atunci. Sunt unii care nu erau născuți atunci și le pot juca acum.

        (Citează)

  2. Asta e un “low hanging fruit”, cum ar veni. Legat de Warcraft 4, nu cred ca se justifica financiar investitia, pentru ca lumea nu mai joaca RTS-uri ca alta data. Au alte proiecte cu marje mult mai mari de profit.

      (Citează)

  3. Poate vor să facă la Warcraft ca la World of Warcraft: sa scoată câte un patch la 1-2 ani

      (Citează)

  4. Nu este chiar asa. Blizzard are o echipa speciala, Classic Games https://wow.gamepedia.com/Classic_Games care se ocupa de remasterizarea jocurilor vechi din portofoliul lor. Asadar, Blizz reface Warcraft 3 prin acea echipa si, probabil, are alta echipa pentru proiecte noi precum Warcraft 4. Dar asta depinde daca sefii studioului si al Activision Blizzard, compania mama, considera acest proiect oportun.

      (Citează)

  5. Diablo immortal… Au fost amuzanti cei de la blizzard cu el… Și după se vaită că le dă lumea dislike si de parca sa șteargă comment-uri… Mai bine îi puneau alt nume și lăsau pe altcineva sa îl facă…de fapt cam e făcut de altcineva….

      (Citează)

  6. Am jucat Diablo 3 pe PS4 la dublu și e destul de fun. Mi s-a parut mai ușor pe Normal decat era Diablo 2. Aparent se lucrează la Diablo 4 https://www.eurogamer.net/articles/2018-11-05-blizzard-reportedly-originally-planned-to-announce-diablo-4-at-blizzcon

      (Citează)

  7. Blizzard s-a apucat de muls vaca. Nu lanseaza nimic nou pentru PC, mai vand o data jocurile vechi. Iar prostia aia pentru telefonul mobil e o tampenie doar ca sa stoarca bani.

      (Citează)

    • La cat de puternice sunt acum smartpone-urile si tabletele ar fi stupid sa le ignore, chiar ar fi misto sa ia in calcul portarea unor titluri gen Diablo 2 sau Warcraft 3. Daca si reusesc sa faca asta bine, e alta discutie.

        (Citează)

  8. merge W3 Reforged cand ai chef de o strategie old-school
    o sa il iau

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus