un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am testat un cititor de amprentă pus sub ecranul telefonului Mate 20 Pro

25 Oct 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Am noul Huawei Mate 20 Pro și este primul telefon cu cititor de amprentă integrat sub ecran, scanând degetele prin sticla acestuia. Am filmat exact cum funcționează și cum se înrolează o nouă amprentă.

Per total, sunt foarte impresionat de tehnologie. Mă așteptam să meargă mai greu, să fie mai lentă în a citi amprentele, dar este rapidă și rata de eroare la citire este destul de mică, poate spre 10%, moment când pui din nou degetul pe ecran și citirea are loc cu succes.

Este o mică diferență față de cititoarele clasice de pe alte telefoane. Pe acelea abia atingi degetul și amprenta este citită. La Mate 20 Pro, trebuie să apeși un pic de ecran, dar nu puternic, pentru a-l debloca. Probabil că buricul degetului trebuie să se aplatizeze un pic pe sticla ecranului pentru citire.

Am telefonul în programul Orange Smartphone Tester, apropo. La o primă vedere, Mate 20 Pro este extraordinar. Arată foarte bine, are probabil cel mai mare raport între suprafața ecranului și a feței frontale; spatele oferă un degradeu în trei culori, de la albastru la mov și apoi negru, și are 3 camere foto: wide, normal și zoom 3x, o combinație pe care sper să o văd pe multe telefoane.

Am început să-l testez. N-am verificat exact scorurile, dar în benchmarks cred că este cel mai rapid telefon de până acum. Veți citi toate detaliile într-un viitor review.

    18 comentarii

  1. La faza cu inregistrarea amprentei vreau sa-ti spun ca si la p10 e la fel. Trebuie sa atingi cu toate extremitatile amprentei zona de inregistrare, in repetate randuri.
    Am mai intrebat dar fara succes:de ce nu mai raman userul si mailul salvate pe nlog pentru comentarii? Nici tel si nici alte 3 pc-uri

      (Citează)

  2. Nu este primul telefon cu amprenta sub ecran….

      (Citează)

    • Primul pe care a pus mana Radu. Deci in felul asta il face primul. Punct. Ce-i strici si tu jucarica? Nu conteaza ca pana la Mate 20 pro mai erau vreo 7 modele cel putin care stiau sa faca asta. E primul.

        (Citează)

    • Cum zic clar în video, primul pe care pot să arăt cum funcționează tehnologia. Ce-mi folosește că primul a fost nu știu ce Vivo, dacă abia acum am ocazia să văd cât de bun este sistemul?

        (Citează)

  3. Chiar nu este primul telefon cu amprenta sub ecran. Dat fiind specificul blogului ar trebui sa stii…

      (Citează)

  4. Cred ca m-am inscris la fiecare lansare de telefon in programul ala de la Orange.. Nu am primit nici un telefon pana acum :)

    Dar speranta nu este pierduta!!!!

      (Citează)

  5. GabrielG:
    Da-te batut. Il primesc doar blogarii.

    Blogării care livrează.

      (Citează)

  6. Pozitia cititorului de amprenta e fixa? Exista mai multe locuri in care poti atinge ecranul ca sa deblochezi telefonul?

      (Citează)

  7. “Primul” poate nici măcar din România…
    De asemenea nu înțeleg cum are “probabil cel mai mare raport între suprafața ecranului și a feței frontale” când partea cu camere de sus e destul de mare… Comparativ cu Vivo nex (tot cu amprenta în ecran… Unul din multele modele cu acesta opțiune) sau Oppo find x unde lipsește complet? Și în datele oficiale tot Mate 20 o are mai mare (suprafața). Sau măsoară ecranele cum fac testele de benchmark.
    Apropo de benchmarks nu are rost… ca se prinde când e testat…

      (Citează)

  8. GabrielG:
    Da-te batut. Il primesc doar blogarii.

    Mi-am dat seama ca il primesc doar “influencerii” dar nu inteleg de ce mai fac publica chestia asta. Nu e ca si cum ar dori sa stranga date, ca datele mele le au, ca le sunt abonat.

    Altfel e doar reclama mincionasa dpmdv.

      (Citează)

    • Cum spuneam mai sus, în OST există o parte cu bloggeri și o parte cu oameni care se înscriu prin site. Doar pentru că nu l-ai primit chiar tu nu înseamnă că este o reclamă mincinoasă.

      Crezi că s-au înscris doar vreo 5 ca să vadă noile telefoane pe gratis și să poată câștiga unul? Câți crezi că se înscriu pentru asta? 50? 500? 5000?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus