un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am tras cu Kar98 la poligon

27 Sep 2018  ·

EXPERIENȚE, FOOD & LIFESTYLE  ·

5 comentarii

Am fost din nou la poligonul Joița și acum am tras doar cu puști tip bolt action. Prima dintre ele? Celebrul Mauser Karabiner 98k, numit și Kar98, celebru nu doar pentru că apare în jocul PUBG, ci și pentru că a fost pușca de serviciu a armatei germane în al doilea război mondial, deci o armă populară în acea vreme și foarte utilizată.

Pachetul include 10 cartușe tip 8×57 JS. L-am împărțit cu cineva, așa că am tras doar 5 la o distanță de 25 de metri. Pușca are recul mărișor și un sunet pe măsură, dar este și foarte precisă; nu mă mir, are putere mare, teavă lungă, la 25 de metri nu-i mare challenge să nimerești ținta. Senzația este plăcută, inclusiv când tragi de percutor mânerul închizătorului pentru a elimina cartușul tras și a arma unul nou (în armă încap 5).

Dacă vă place PUBG (și nu numai), vă sfătuiesc să o încercați.


A doua pușcă încercată a fost un Uberti Bolt Action, o armă clasică de vânătoare; am tras cu .38 Special. Tirul este foarte plăcut, pușca este mai ușoară decât Kar98, poți trage cu o cadență mai mare și este ușor de țintit. În plus, când reîncarci acționând protecția pentru degete te simți ca-n filmele western clasice. Pachetul include 50 de cartușe, iar de tras, am tras la țintele metalice pe care le poți doborî una câte una.

Am mai tras de-a lungul timpului la Joița cu:

Trasul la talere rămâne în continuare foarte plăcut. N-aș fi crezut că voi nimeri ceva, dar cred că și la prima încercare veți putea nimeri 5 din 10 discuri zburătoare, că se trage cu alice.

Vedeți că o lege de funcționare a poligoanelor de tir îi obligă să aibă maxim 14 arme în poligon, așa că, de câte ori mergeți acolo, ar fi bine sa sunați în avans și să le spuneți cu ce vreți să trageți. Așa au și ei timp să scoată arma dorită din depozit și să bage altă acolo sau care o fi procedura conform legii.

Poligonul Joița se află lângă București, dincolo de Chitila, și este singurul poligon în aer liber pe care-l știu eu în zonă. Au diverse arme, pistoale și puști semiautomate în dotare, plus tir la talere. Site oficial poligonjoita.ro, orar marți-duminică 10-18, aveți nevoie de act de identitate.

    5 comentarii

  1. La Mauser nu tragi de percutor ca să scoți tubul, ar fi imposibil, poate de mânerul închizătorului.

      (Citează)

  2. i hate you :)
    cat a costat distractia cu kar-ul? (ai gasit si zoom de 4?)

      (Citează)

  3. Acum imi vine sa reinstalez Medal of Honor – Allied Assault :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus