un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lounge-uri de aeroport: Oryx Lounge din aeroportul Hamad din Doha, Qatar

3 Aug 2018  ·

TURISM  ·

16 comentarii

Dacă zburați spre sud-estul Asiei (Thailanda, Bali, Vietnam, Hong Kong etc), Qatar Airways cu escală în Doha reprezintă o soluție foarte bună, o combinație între una dintre cele mai bune linii aeriene din lume (locul 1 în anii anterior, locul 2 în acest an în topul Skytrax) și un traseu aproape în linie dreaptă, Doha fiind pe direcția aceea dacă plecați din București.

Așadar, dacă aveți escală în aeroportul Hamad din Doha, puteți intra la lounge. V-am arătat deja lounge-ul Al Mourjan, cu aspect și servicii de lux și preț pe măsură, acum a venit rândul lounge-ul Oryx, unde am plătit 50 de dolari pentru acces. Dacă nu mă înșel, accesul este gratuit dacă zburați la clasa business inclusiv cu alte companii, nu doar Qatar Airways.

Citiți seria de articole despre lounge-uri de aeroport.

Nu-i puțin nici 50 de dolari, dar Oryx este unul dintre cele mai bune lounge-uri în care am fost până acum și, dacă urmăriți seria de articole, am fost în multe. Oryx se găsește în zona centrală a aeroportului, unde este și ursul gigantic, la nivelul doi. Au o recepție la intrare și, înainte de a plăti, ne-au lăsat să dăm o tură prin lounge ca să ne convingem dacă vrem să rămânem sau nu; cereți-le același lucru dacă nu sunteți hotărâți.

Interiorul este decorat cu mult lemn, iar mobilierul are aceeași paletă de culori, ceea ce, împreună cu multele veioze din lounge, îi dă o atmosferă plăcută, relaxată, mai apropiată de ideea de sufragerie, nu de loc de muncă. Sunt multe tipuri de fotolii și canapele și scaune, majoritatea cu mese și prize la dispoziție. Zona cu televizoare, de lângă intrare, are niște fotolii ce păreau chiar foarte confortabile.

Lounge-ul în sine este o cameră mare și dreptunghiulară. Pe lateral se poate intra în alte câteva camere cu funcții speriale, să le zicem. Una este pentru familii numeroase, alta este o sală de jocuri (Playstation, fusball):

Există și o sală pentru fumători, deci aceștia nu trebuie să părăsească lounge-ul pentru o țigară. Există și o sală “business”, cu computere Mac și imprimante. Aeroportul are wifi gratuit în toate zonele, așa că vă puteți conecta de oriunde la Internet.

Lounge-ul Oryx are cafea foarte bună. În unele locuri sunt automate Nespresso, în altele automate Nuova Simonelli, un brand foarte cunoscut în rândul echipamentelor pentru cafenele.

Nu ne era clar, înainte de intrare, dacă se servesc și băuturi alcoolice, fiind într-o țară arabă, dar acestea sunt disponibile în lounge. De obicei nu sunt vizibile, dar puteți cere unui ospătar orice ați dori și vi se prepară băutura respectivă ca la un bar normal.

Pentru cei neinteresați de alcool, vă recomand limonada cu mentă, cea verzuie la culoare, pe care Qatar Airways o servește și la bordul avioanelor. Este foarte răcoritoare și bună la gust, iar de atunci ne facem și noi acasă (apă, suc de lămâie și frunze de mentă, totul băgat într-un blender de mare putere, ceea ce noi avem). Mai au apă și multe tipuri de sucuri.

Mâncarea este, de asemenea, foarte bună. O schimbă în funcție de momentul zilei, așa că uneori puteți găsi gustări de mic dejun, inclusiv humus sau alte salate specifice lumii arabe, plus tot felul de preparate “internaționale”, să le zicem, cu diverse mezeluri, brânzeturi, omlete șamd. Dacă prindeți și o altă masă acolo, veți găsi supă caldă, friptură și diverse garnituri.

Cel mai mișto lucru mi s-a părut patiseria, deși asta n-ar fi trebuit să mă mire pentru că lumea arabă face patiserie foarte bună. Cele din centru, cu mult fistic? Demențiale! Printre cele mai bune mâncate vreodată! Dacă lounge-ul ar fi avut doar din acestea și tot aș fi fost mulțumit.


Ce nu mi-a plăcut? N-au paturi sau canapele mai lungi pe care să poți să te întinzi, ci trebuie să dormitezi într-un fotoliu normal dacă asta vrei să faci. De asemenea, este foarte răcoare, aerul condiționat ține tot aeroportul la o temperatură joasă, așa că nu strică să aveți și o cămașă sau ceva de pus pe voi în caz că sunteți friguroși.

Dincolo de asta, Oryx poate fi o soluție foarte bună pentru escale mai lungi în aeroportul Hamad din Doha. Este unul dintre cele mai bune lounge-uri în care am fost până acum, făcut cu atenție la detalii și calitate în orice aspect.

    16 comentarii

  1. Offtopic: Ce se intampla cu traficul tau raportat de trafic.ro?

      (Citează)

  2. Asa de plictiseala, la ce iti trebuie blender de mare putere pentru apa, suc lamaie, menta ?

      (Citează)

    • ca sa fuzioneze la rece

        (Citează)

    • Blenderul de mare putere face pulbere menta. Cu un blender normal trebuie sa strecori bucatelele mici de menta din limonada. Si pentru ca toaca menta aia asa bine e si mai aromata bautura. Nu de asta l-am luat, dar e un bonus misto :)

        (Citează)

    • La mine când fac rapid siropul de limonada îmi ajunge blenderul mic de 500w, face praf si pulbere tot. Are mai mult rpm vs cel de 1500w, câtă vreme pui doar chestii moi in el e mai ok decât cel mare.

      Îl montez pe ăla mare când am ceva gen ghimbir, gheara de facut.

        (Citează)

  3. Ai idee de ce imi apare ca site-ul tau este nesecurizat? E de la mine sau de la tine? Nu prea ma pricep la chestiile astea…
    Daca stie altcineva astept un raspuns.

      (Citează)

    • Acest site nu are certificat SSL (https). Browser-ul tau consider acest lucru ‘Not secure’.
      Teoretic datele pe care le introduci, (sa zicem un comentariu), pot fi interceptate pana ajung de la calculatorul tau la serverul unde este gazduit sit-ul.
      Practic daca nu introduci date sensibile (date card, user name, parole, etc.) sau doar citesti, nu ar trebuie sa iti faci griji.
      Alta chestie e legata de adresa sit-ului. In loc de nwradu . ro ar putea crea cineva nvradu . ro. Daca nu esti atent putea fi pacalit. Certificate SSL sunt de mai multe tipuri, cele mai bune arata in adresa si nume proprietarului. Astfel e mai greu sa fii pacalit.

        (Citează)

    • e de la ei…

        (Citează)

    • Mersi

        (Citează)

  4. Se pot lua cateva pateuri si la plecare? Banuiesc ca te lasa sa iesi cu ele, nu sta nimeni cu ochii pe tine.

      (Citează)

    • Cere si o sticla de tarie la pachet.

        (Citează)

    • mai alex, tot platesti intrarea acolo si produsele. Poate nu ai chef sa mananci acolo, de ce sa nu poti lua la plecare cateva pateuri sau o sticla de apa, din moment ce oricum le-ai platit in momentul cand ai achitat taxa de intrare?

        (Citează)

    • Eu am vazut niste unii care pleaca si de la nunta cu merinde.

        (Citează)

  5. Giovani:
    Eu am vazut niste unii care pleaca si de la nunta cu merinde.

    Normal! Jignești mirii daca faci altfel, se consideră că nu a fost bună mâncarea. Doar nu vrei sa superi mireasa, asa ca buzunare largi si poșetă încăpătoare!

      (Citează)

  6. Daca e o escala mai lunga si vrei sa dormi, la 2×50$ nu gasesti o camera de hotel pe langa aeroport? E drept, pierzi baclavalele :)

      (Citează)

  7. Gasesti dulciurile alea cu fistic si la noi, la Sham Sweet https://ro-ro.facebook.com/cofetarieshamsweet/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus