un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Magazine: turul lung prin Jumbo

6 Aug 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

30 comentarii

La pomul lăudat să te duci cu energie. Am fost cândva în magazinul Jumbo din Militari și concluzia a fost că este interminabil. La un moment dat, după câteva zeci de minute petrecute acolo, voiam doar să ieșim, dar asta nu este o treabă foarte simplă. E ca în melodia Hotel California: you can check out any time you want, but you can never leave… sau ceva așa.

Magazinul este mișto, în sensul că cei de la Alibaba probabil sunt fericiți, jumătate din marfa lor se află acolo. Sunt rafturi interminabile cu tot felul de jucării (aveam impresia că este magazin de jucării, dar cineva mi-a spus că s-ar găsi și articole pentru animale și de asta am mers acolo; n-am găsit), apoi urmează rafturi foarte foarte lungi de papuci de plajă. Serios, nu credeam că pot fi atâtea modele de șlapi.

Dincolo de aceștia și de câteva produse de cosmetică și igienă și accesorii pentru petreceri, am ajuns la articole de casă, grădină și bucătărie, care probabil ocupă vreo jumătate din suprafața magazinului. Dacă vă place zona de accesorii din IKEA, vă va plăcea și cea din Jumbo. Noi nu plănuiam să cumpărăm nimic, dar tot am plecat de acolo cu un decantor mai mic pentru vin (al nostru era prea voluminos), o rogojină ușor de împăturit pentru festivaluri, o morișcă de vânt decorativă ce se înfige într-un ghiveci de flori, un grătar pe care-l pun peste o tavă în cuptor și gătesc aripioare pe el, niște bureți de bucătărie și alte nimicuri (la propriu, nimicuri!) pe care cumva am dat 150 de lei în total.

Au însă acolo mult mai multe, după cum puteți vedea prin fotografii. La un moment dat m-am săturat de fotografiat și voiam doar să găsim ieșirea și să plecăm acasă. Momentul când am văzut linia caselor de marcat a fost cel mai fericit al zilei. Dacă aveți ocazia, faceți o vizită, pun pariu că găsiți ceva de luat, dar să aveți timp destul la dispoziție și picioare puternice.

De ce spun că magazinul este interminabil? Pentru că e gândit la fel ca IKEA, cu un traseu ce te poartă prin toate raioanele, doar că la IKEA mai sunt din când în când scurtături. În acest Jumbo nu am găsit niciuna; or fi, dar nu le-am găsit eu.

    30 comentarii

  1. Și în Berceni pare interminabil, deși probabil că e mai mic.
    Din păcate, pe cât de mult durează să parcurgi magazinul, pe atât de puțin rezistă obiectele cumpărate de acolo. Până la un moment dat, am luat mai multe chestii, aproape toate s-au stricat după prima utilizare sau nu-și făceau funcția.

      (Citează)

  2. cam tarzie avertizarea…cand vin sarbatorile transpir numai cand ma gandesc ca sotia urmeaza sa spune “jumbo”. il am la 3km de casa, la pallady

      (Citează)

  3. Asa e si in Timisoara. Trebuie sa il parcurgi tot, dar dupa ceva timp te obisnuiesti ?

    Se merita sa cumperi jucarii pe tru copiii care chiar daca se strica dupa ce le arunca stii ca ai sai 5-10 lei pe ea si iei alta, in rest toate lucrurile sunt aproape de unica folosinta.

      (Citează)

    • *pentru copii
      *stii ca ai dat

        (Citează)

    • *Merită

        (Citează)

    • Cand va creste iti va multumi pentru ca ai omorat planeta. Bine ca are multe jucarii proaste si inutile

        (Citează)

    • Nu te lua dupa Alexandra, e ok tactica, cel putin pana la o varsta.
      Cand nu le mai strica prin presare, aruncare, ciocnire fortata cu alte jucarii, atunci poti trece la chestii mai calitative, cand stii ca a invatat sa aiba grija de ele.

      Pana atunci, Jumbo si Lego Duplo :-)

      Plus, sunt si alte jucarii mai scumpe care sunt mai trainice, pe principiul cat dai atata face.

        (Citează)

    • Ah, pe langa jucarii deobicei luam de acolo pe langa jucarii proasoape de bucatarie si ghivece/jardiniere, jucarii de plaja etc :)

        (Citează)

    • @Alexandra la cei 20 de ani ai tai nu iti cer prea multe. Are jucarii suficiente pe care sa le strice sa le arunce si sa se joace cu copiii din cartier. Inutile sunt pentru tine, nu pentru ei. Pot sa te asigur ca are jucarii si de 300 lei si de 500 lei si nu sunt cu mult diferite fata de alea cu 50 lei de la jumbo. Prefer sa ii cumpar 5 jucarii de 300 lei decat una singura, se bucura de 5 ori. Dupa ce ai copii, mai discutam, pana atunci, ramai la sala si la mancat ierburi!

        (Citează)

    • @Pyro are 5 ani, momentan ne mai jucam cu masinute si transformers. Urmeaza calculator, playstation si te mai miri ce, deja telefonul si tableta sunt “de plictiseala”.

        (Citează)

  4. De la Jumbo mi-am luat servetele nazale care imita bancnota de 50€. Si un dezinfenctant de maini cu aroma de piersici.

      (Citează)

  5. Cezar:
    De la Jumbo mi-am luat servetele nazale care imita bancnota de 50€. Si un dezinfenctant de maini cu aroma de piersici.

    Dezinfectantul ăla e demențial, mi-am luat și eu, in rest toate sunt de proastă calitate.Instalatie de brad care s-a stricat după o săptămână, scoci care nu lipește etc.
    Interesant e că ei știu asta și eu orare speciale pentru retur/garanții în funcție de tipul de marfă.

      (Citează)

  6. Adrian Enache

    06/08/2018 la 9:23 AM

    E o adevărată provocare să vizitezi un astfel de magazin fără să cumperi ceva!

      (Citează)

  7. :) e un cosmar de magazin, lung cu toate prostiile si tre sa treci prin el, vrei sau nu vrei …
    Am mai intanit si chestii interesante si la pret corect dar mai rar …

      (Citează)

  8. În Constanța fac antrenament cam cu lună inainte de a merge la Jumbo. Dupa ce cumpărăm jucariile dorite îl pun pe junior să plângă și asa se deschid ușile de la scurtături. Magazinul e ok ptr tot felul de jucării stupide, cu 40 Lei am luat un set de 8 mașini de pompieri cand a avut copilul boala lor, altfel nu văd de ce m_as duce acolo

      (Citează)

  9. am mers o data in jumbo acum vreo 4 ani cautand ceva anume si mi-a ajuns, nu am mai calcat de-atunci

      (Citează)

  10. In Jumbo Pallady nu exista scurtaturi. Probabil nici in Militari sau in oricare altul. Trebuiau sa se asigure cumva ca vei cumpara cel putin un produs.

      (Citează)

    • Exista scurtaturi, dar sunt incuiate/inchise. Nu stiu cat de “legala” este treaba asta, in in caz de incendiu sau ceva trebuie sa ajungi cat mai repede afara.

      Jumbo e de evitat in perioada sarbatorilor, unde este omor la propriu.

        (Citează)

  11. Au preturi foarte bune. Este ca un fel de hipermarket, dar au produsele asezate la gramada. Fiind magazin de jucarii, ar trebui sa aiba ai multa grija cum aranjeaza produsele. Am vazut intr-o poza produse rusinoase (absorbante) puse pe mijlocul culoarului.

      (Citează)

  12. Sunt niste usi de urgenta drept scurtaturi, dar sunt blocate. Ma saturasem si eu de atata zig-zag intre raioane si am vrut sa o iau de-a dreptu prin ele. M-a certat o angajata Jumbo ca nu am voie sa deschid usile alea, ca sunt speciale…

      (Citează)

    • Când urla boracul din dotare se deschid ușile fără probleme, e cam primul avantaj pe care il descopăr în a avea copil?!

        (Citează)

  13. Pentru cei care nu reusesc sa parcurga tot magazinul in timpul zilei, va recomandam zona produselor de camping.

    Conducerea

    PS
    Corturile si sacii de dormit utilizate odata trebuie cumparate

      (Citează)

  14. Nu vreau sa-mi imaginez cum decurg si ce rezultate au la inventare.

      (Citează)

  15. gabi:
    Exista scurtaturi, dar sunt incuiate/inchise. Nu stiu cat de “legala” este treaba asta, in in caz de incendiu sau ceva trebuie sa ajungi cat mai repede afara.

    Jumbo e de evitat in perioada sarbatorilor, unde este omor la propriu.

    Am vazut usile despre care vorbesti. Sunt semnalizate ca iesiri de urgenta. Mai mult ca sigur, acestea se deschid automat in caz de incendiu.

      (Citează)

  16. Mai oameni buni.. voi ati ajuns sa va plangeti ca ati facut maxim 2000 de pasi? Intr-un magazin?
    Pana la acest nivel a ajuns comoditatea? Poate ar trebui facuta o petitie-ceva, sa va lase minim cu trotineta electrica. Sa nu cumva sa scada burta de la hamburgari si KFC.
    Serios, aveti o problema. Omuletii din filmul Wall-e va suna cunoscuti?

      (Citează)

    • Cred ca plangerea se refera la faptul ca esti obligat sa treci prin toate departamentele, la rand, pana ajungi unde ai nevoie.

        (Citează)

  17. Cel din Pallady mi se pare că e mai mic. Oricum, după primele vizite te obişnuieşti să treci în viteză de zona cu jucării şi să ajungi la celelalte chestii care oricum nu te interesează în mod special :))

      (Citează)

  18. JUMBO e un rahat de magazin. Pana acum ceva vreme bagau in difuzoare anunt la fiecare 3 minute: NU FURA!, cei ce vor fi prinsi bla bla… Pai bine mai rahatule de grec, tu vii in tara mea sa mai faci hot de cum am intrat in magazin?? NU fura!
    Alta chestie, intre cele doua “furturi” era o reclama radio cu “Veniti la Jumbo, avem, facem, dregem” difuzata in magazin. Deci eu in Jumbo, ma inviti la jumbo. WTF ?? probabil era un spot de la radio, neadaptat pentru magazin.
    Am vrut sa vorbesc cu un sef de magazin si s-au fofilat toti.
    De vreo 3 ani nu mai calc in jumbo. Oricum numai chinezarii de proasta calitate.

      (Citează)

    • Realizezi ca anuntul se adapta la realitatea din teren nu? Vin multi oameni “colorati” in zona aia, si nu ma refer la tigani.
      Nu cred ca merge nimeni la Jumbo asteptandu-se la super calitate; cat dai atata primesti, produse perisabile in marea lor majoritate.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus