blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Cum a fost la BurgerFest 2018

12 May 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

36 comentarii

E ok. Totul arată foarte similar cu anul trecut, dar e frumos acolo la Verde Stop, cu iarbă și liniște și temperatură exact cum trebuie în aceste zile, așa că e un eveniment plăcut. (Verde Stop = Barbu Văcărescu 162, detalii pe site-ul oficial.)

Pe lângă biletul de intrare (18 lei), veți mai da bani pe jetoane (5 lei bucata) cu care apoi cumpărați de mâncat și de băut. Singura bere este Silva draft la 1,5 jetoane (adică 7,5 lei, acceptabil), prezentată ca fiind craft-quality beer, ceea ce este prea exagerat. E o bere blondă bună, dar de volum. Au și Silva la sticlă de 0,33 lei în acele sortimente Pale Ale sau Dark; acelea costă 2 jetoane.

Tot de băut, e un mare stand Piața Lidl unde au sucuri și smoothie-uri naturale la 1,5 sau 2 jetoane. Fructele sunt tăiate și stoarse pe loc, fiind genul de stand ce-ar trebui să fie prezent mai des pe la festivaluri, că nu strică câte un suc natural din când în când. Limonade și cafea mai au și cei de la Moșia Corbeanca.

Nu vă mirați că-i gol prin filme și fotografii, sunt făcute la 15 minute de la deschidere, la 17:15. La ora 20 era deja multă lume. Sâmbătă și duminică porțile se deschide la ora 12.

Mai multe detalii vedeți și în live-ul de mai jos, chiar dacă Facebook nu l-a salvat HD. Am zis și o tâmpenie la început, că berea e 12,5 lei. Ignorați aia, e 7,5 lei.

Trecând la mâncare, sunt aproape 30 de vânzători de burgeri, fiecare cu mai multe rețete. Prețurile sunt între 20 și 30 de lei (în jetoane), iar dimensiunea burgerilor variază de la caz la caz. Organizatorii le-au cerut să vândă unii mai mici, ca să consumi de la mai mulți, și fiecare i-a micșorat după cum a vrut.

Sfatul meu este să-i încercați și pe:

  • cei care au doar food trucks, nu și restaurante. La cei care au și restaurante puteți mânca oricând, plus că acolo burgerii vor fi preparați mai cu atenție și probabil vor fi și mai ieftini.
  • cei veniți din provincie, precum Burgheria.

Nu sunt mulți în categoriile de mai sus, așa că vă puteți delecta și cu “suspecții uzuali”. Două mențiuni, din ce-am văzut ieri:

  • Hard Rock Cafe are cei mai mari burgeri și prețul include și cartofi prăjiți buni, făcuți în coajă. Au 4 variante în ofertă, unul făcut special pentru acest festival.

  • Circus Pub a venit doar cu ediții speciale, ca la un festival. Au burgerul câștigător în 2016, cel cu carne de rață, îl au pe cel ce-a ieșit pe locul 2 în 2017, cu somon proaspăt, iar anul acesta vor concura cu unul de vită ce include și piept de rață afumat, ba chiar și doi melci puși lângă burger, în farfurie.

Sâmbătă vor cânta ROA și Mihail de la 19:45 și respectiv 21. E foarte posibil să fie răcoare la acea oră, vineri așa a fost. Locuri sunt multe la BurgerFest, dar probabil vor fi foarte mulți oameni, deci nu sperați la o masă, ci aduceți-vă de acasă o pătură pe care să stați. E oricum mai plăcut pe iarbă. Duminică vor cânta Moon Museum și Șuie Paparude.

Chiar la intrare sunt câteva standuri cu muzică și diverse alte produse, precum pantofi de la Sneaker Industry. Tot pe acolo am văzut și un punct de colectare plastic, deci mai bine duceți acolo paharele golite de bere, nu la un tomberon uzual.

Mai jos vedeți burgeri de la Maidan, Birria și Hard Rock Cafe, că asta am încercat vineri.

Dacă vreți să faceți altceva prin București, vedeți că în Piața Enescu are loc Art Safari, o expoziție de artă ce prezintă inclusiv tablouri ce i-au aparținut lui Ceaușescu, iar la Sun Plaza, pe esplanada sud, se poate dona sânge într-o campanie deja tradițională pentru centrul comercial. Vin cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină din București și speră să doboare recordul de litri colectați făcut anul trecut.

    36 comentarii

  1. Hard Rock – franciza care se respectă și micșorează Burgeri doar pt ca hai sa vindem mai mult.
    Restul sunt cacanari tipic românești / pe stilul mitic de hai sa te furam pe față

      (Citează)

    • Nu-i pentru tarani care se screm la 20-30 de lei, se uita la “cat de mare” e burgerul si se tem ca raman nemancati. Stai acasa, fa-ti chiftele, si umpli matzul ieftin, nu te “fura” cu 50 de grame de carne la un burger cumparat. Cum plm treceti prin viata asta, mancandu-va de sub unghii la fiecare banut, la fiecare 20 de grame, etc…

        (Citează)

    • Le spune “sliders”. Termenul generic pentru burgeri mici. :)

        (Citează)

  2. Doamne fereste!!! Burger for ants?! https://screencast.com/t/BneLadHyE

      (Citează)

  3. Cel mai bun burger mâncat de mine în ultima vreme a fost la Torro, sunt curios dacă are stand la Burgerfest.

    Cred ca domnișoara blondă de la Lidl din video-ul de pe Facebook dorea sa-ți spună ceva, dar ai întors-o ca la Ploiești.

      (Citează)

  4. Acestea sunt cele mai tari articole. De aia esti singurul blogger din Romania pe care il urmaresc in fiecare zi.
    Mi-a placut super mult nota de subsol cu ce se mai intampla prin oras, sa stiu unde sa duc nevasta.

      (Citează)

  5. george:
    Cel mai bun burger mâncat de mine în ultima vreme a fost la Torro, sunt curios dacă are stand

    Trebuie sa mai halesti si prin alta parte daca mizeriile de la toro sunt nr 1 ptr tine

      (Citează)

  6. Ma mir ca nimeni nu te-a corectat cand ai zis “portile se deschide la 12”.

      (Citează)

  7. Nu-i așa că bonurile fiscale se dădeau doar la sediu?

      (Citează)

  8. 18 lei ca sa ai privilegiul de a le face vanzare si de a le da si mai multi bani? Poate sa dea ciuma in ei si sa nu mai organizeze nimic niciodata.

      (Citează)

    • Si pe artisti cine ii plateste?

        (Citează)

    • Aia sunt artisti?! De cand? In ce univers paralel?!
      Hitler era mai artist decat astia, el macar si-a vandut din desene.
      Astia n-ar putea sa vanda un bilet nici ca sa salveze pamantul de Thanos.

      Ca sa nu mai zic de ce mizerie de sistem audio vor folosi, cum se foloseste la toate prostiile astea. Boxe samd care erau gioarse vechi pe vremea cand inca era Daniela Gyorfi fata mare.

        (Citează)

  9. Firea!

      (Citează)

  10. Pai pune o caseta cu “Manele 2001” si gata muzica.

      (Citează)

  11. Cum ar fi fost o campanie ‘Donează sânge’ și ai Burger gratuit plus o bere – by Lidl & Hard Rock Cafe.

      (Citează)

    • Pai cand am donat eu acu vreo 10 ani iti dadea bonuri de masa de 50 de lei. Acum nu stiu cat mai e. Deci cu alea practic poti manca sa te saturi, nu numai ca sa te enervezi.

        (Citează)

  12. Ce logica e în a plăti intrarea și apoi a sta la coada la un burger supraevaluat? Nu mai bine ma duc la restaurant/terasă și îmi iau direct acolo burgerul? Doar întreb…

      (Citează)

    • Simplu, se câștigă bani pentru curățenie, închiriere spațiu plus electricitate și așa se triază publicul și nu se aglomerează cu toți săracii care nu cumpăra nimic.

      Am observat că și la Street Food era cu intrare deși în alte orașe intrarea era gratuită.

        (Citează)

    • Eu întrebam care e logica cumpărătorului, ca a organizatorului e sigur profitul.

        (Citează)

  13. prietene, gandesti ca un mitic.
    pe sleau chiar si un fomist daca vine pe acolo poate tot scoate bani de un burger = profit de care esti asa de ahtiat dupa.
    daca il triezi pe sarac din start, pierzi la final de zi ;)
    curent si inchiriere platesti la fel si pt 100 plimbatori sau 1000. ;)

    vlad:
    Simplu, se câștigă bani pentru curățenie, închiriere spațiu plus electricitate și așa se triază publicul și nu se aglomerează cu toți săracii care nu cumpăra nimic.

    Am observat că și la Street Food era cu intrare deși în alte orașe intrarea era gratuită.

      (Citează)

    • Lasa-l ca e idiot….la burgeri asa mici si jetoane prin care iarasi e o alta metoda de ‘ars’….

      Faza cu organizatoru a zis sa ii faceti mici, sa se consume mai mult….serios? De ce nu e 15 lei atunci burgerul. Puteti spune o

        (Citează)

    • Data viitoare sa dea ca la sephora un carton de mirosit si un cubulet de paine cu sos pt ideea de gust. Ca sa poti gusta de la toti….in fine de fun cine s-a dus e tb lor. Eu nu o vad ca si o experienta de nici un fel.

        (Citează)

  14. Pierdem si burger-ul cum s-a dus dracu si shaorma….

    Mare pacat.
    In 2 3 ani se fumeaza si targurile astea asa cum s-au fumat si cele traditionale….sa fim seriosi…dar fiecare face ce vrea cu banii lor, cum se lua pastrama la 10 lei suta de grame sau jumari la 16 /100 …acuma plang aia…. Burgeri cu cafea, cu vodka au dat pe antena…o sa vina unu si o sa fac burgeru cu floci.

    Dac intrebi pe aia, toata echipa istoria si ce inseamna burger, cheeseburger si hamburger sunt analfabeti, dar dati 10 eur pe unu luat dintr un cort. Spor.

      (Citează)

    • Sunt convins ca sunt si burgeri cu floci, doar ca nu sunt trecuti in lista de ingrediente.

        (Citează)

    • Candva am auzit de una, contabila de meserie, care incepuse sa vand prin targuri de profil placinte dupa retete “traditionale romanesti”, placinte care erau de fapt cumparate de la patiseria unui turc din Bucuresti. Dupa cateva luni de vandut placinte, doar in weekenduri, si-a dat demisia de la fulltime pentru ca ajunsese sa faca un porcoi de bani din prostit cautatorii de traditional.

      Printre primele cuvinte pe care le-am invatat atunci cand m-am mutat in Bucuresti, asta s-a intamplat cu multi ani in urma, a fost cuvantul “combinatie”, intr-un context de genul: “facem si noi o combinatie, ceva?”. Cam asta se intampla in mare parte prin pietele, targurile si festivalurile din capitala, samsari si combinatii.

        (Citează)

    • *samsari care fac combinatii.

        (Citează)

    • Nu as avea nimic impotriva burger-ului cu vodca. Eventual as inlocui vodca cu bourbon, dar ideea e ok din punctul meu de vedere.

        (Citează)

  15. Geez ce de haiteri, cine nu vrea să mănânce la burgerfest să meargă la Kaufland să își cumpere mici la 5.5 ron.

      (Citează)

  16. Cei mai buni burgeri mancati de mine sunt facuti acasa. Sigur, iau ideile de la restaurante sau food trucks, dar pana la urma tot acasa ies cel mai bine pentru ca poti sa modifici reteta cum vrei.

      (Citează)

  17. aia tristi, decat pt statul de drept – nu stiu de unde a aparut asta iar – mai bine protestau pt burgeri mai mari.
    era mai util, sincer

    gabi:
    Meanwhile, unii cică protestau prin Piața Victoriei pentru statul de drept..

      (Citează)

  18. gabi:
    Meanwhile, unii cică protestau prin Piața Victoriei pentru statul de drept..

    Au fost iar 170 de mii?

      (Citează)

  19. M-am uitat pe card si iar aveam prea multi bani pe card asa ca am fost pe acolo.

    Aia nu sunt burgeri, sunt butoniere comestibile, doar cei de la Circus aveau nevoie de mai mult de 2 muscaturi ca sa ii termini. Bunicel burgerul Leroi si melcii au fost interesanti.

    Berea Silva neagra a fost OK, vreo 2 clase sub berea neagra din Vilnius, dar a mers bine dupa burgeri.

    Inghetata a fost buna, nu am luat waffles, pentru ca tot festivalul statea la coada la ele si oricum am luat data trecuta. Sa mai incercam si altceva.

    Preturile de festival au fost mai mult decat nesimtite.
    – 20~30 lei butoniera cand de banii astia iei un burger sanatos de juma de kil aproape. Asta fost strict vina si politica organizatorului, peroll-up-urile oamenilor aveau trecut gen 470g la burgeri dar au fost obligati sa stearga si sa puna 180g
    – 20 lei felia de tarta este exagerat, nu e facuta de Anna Lesko cu manutzele ei
    – 10 lei cupa de inghetata, foarte mult, mai mult decat un Magnum, orisicat de buna ar fi cupa aia nu e servita de pe Andreea Balan

    Juriul burgerilor alcatuit din chef x, pix si alalalt – ma rog frumos ce facultate de bucatareala au facut aia in FRANTA de au tupeul sa se numeasca “chef”? Esti un bucatar glorificat, ‘te dracu’ cu pretentiile tale de chef. Cand ai stele Michelin esti chef.

    Ce mi-a foarte placut chiuvetele Cien aduse de Lidl, ca sa te poti spala normal, ca oamenii. Foarte misto ideea, si brandingul si faptul ca am putut da frau liber obsesiei mele pentru mancat cu mainile curate.

    Ce nu mi-a placut la Lidl au fost paharele mici, practic niste degetare, in care dadeau smoothies-urile care costau si alea 10 lei multe dintre ele. Ce naiba era asa greu sa puna pahar sanatos, oricum ramanea mult in blender.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus