un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 13 mai 2018

13 May 2018  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Salonul de inventică de la Geneva dă premii tuturor participanților. Acum m-am prins de ce suntem o țară de inventatori ce trăiesc în sărăcie., e suficient să te prezinți acolo. Inclusiv Andreea Marin are o medalie pentru un chilot extensibil. Invențiile cu adevărat bune se remarcă pe piață, unde le aduc milioane inventatorilor.

Ce-a învățat un om care și-a contorizat timpul petrecut muncind. Am căutat și eu diverse unelte de monitorizat în ce programe și pe ce site-uri petreci timpul, dar e dificil. Uneori lași browserul deschis și te duci la masă, iar programul crede că ai stat o oră pe Facebook. Uneori stai pe Facebook pentru distracție personală, alteori pentru business. Poate ar trebui să mai caut alternative.

Amazon are milioane de review-uri false. Sunt companii ce cumpără review-uri de 5 stele pentru diverse produse, grupuri de Facebook, reddituri, canale Discord și multe altele pentru cei ce vor să fie plătiți pentru a lăsa review-uri false. Cred că s-ar putea face o astfel de afacere și în România.

Statul român nu va garanta plata despăgubirilor Colectiv. Practic, instanța spune că statul nu este responsabil în nici o situație chiar dacă mor oameni pentru că autoritățile n-au verificat, n-au supravegheat, n-au urmat procedurile, nu și-au făcut treaba. Nu contează dacă pățești ceva rău într-un club, pe șosea, în sediul guvernului… nu poate fi vina lor.

S-au împlinit 30 de ani de când Monica Seleș a fost înjunghiată pe terenul de tenis. Nu știam că acest atac a costat-o cariera, nici nu știam că a trecut prin așa ceva.

45 de povești despre sex și consimțământ. Se întâmplă lucruri ciudate prin cămine.

Ad-blocker la nivel de rețea, rulând de pe Raspberry Pi. Totul într-o industrie de miliarde.

Un bărbat care a donat sânge în fiecare săptămână timp de 60 de ani a salvat peste 2,4 milioane de copii. Cred că e mișto să poți spune asta despre tine, nu? Avea niște anticorpi rar care ajută femeile cu un anumit tip de sânge să ducă sarcina la capăt.

Turismul generează 8% din gazele de seră. Cifra include transportul turiștilor, transportul alimentelor pe care aceștia le vor consuma, tot ce-au generat bunurile și serviciile necesare turismului.

Câteva sfaturi bune pentru a face steak-uri mai bune.

Ciclism în Japonia:

Astăzi are loc cursa de Formula 1 din Spania, ora noastră 16:10.

  15 comentarii

 1. Aia cu statul care nu isi asuma nimic este o mare porcarie.Practic platim niste oameni degeaba, daca se intampla ceva ei nu au nici o vina ca sunt incompetenti si prosti.Platim impozite doar ca sa aiba clasa politica bani cu care sa isi mituiasca alegatorii.

    (Citează)

  • Pai decizia este corecta, statul ( in esenta ) nu garanteaza pentru actiuni sau inactiuni ale unor institutii guvernamentale.

   Evident ca vor raspunde patronii clubului, cei ce au avizat, eventual ISU sau CL S4.

   Dar sa fi garantat statul nu era corect, e ca si cum si tu, si eu am fi platit pentru greseala cuiva, cand cei ce au gresit trebuie sa plateasca, nu societatea in intregul ei.

   De ex la accidentele auto produse din cauza infrastructurii precare, plateste despagubirile “statul” dar plateste “statul” raspunzator, de ex CNAIR / CJ / CL in administrarea caruia se afla drumul.

     (Citează)

  • Păi foarte bine, și aici ar trebui să plătească ISU și Primăria de sector.

   Dar, în practică, e ca la GDPR: directiva europeană a fost transpusă în legislația noastră modificând amenda maximă pe care o pot lua instituțiile statului, amendă micșorată foarte mult pentru acestea. Cum ar fi, statul și acolo zice că nu e în stare să implementeze niște treburi și să aibă grijă de date, așa că încă de acum schimbă legea în favoarea sa.

     (Citează)

  • Ponta nu mai e penal.
   O zice Pipidi.
   De fapt, a zis justitia, dar naziștii nu sunt interesați decât de Roșu – afară și Să vă ia-ființa extraordinară.

     (Citează)

  • Fix statul e vinovat si trebuie sa plateasca pentru ca au dat unii cu artificii in club. Oricum statul in cazul asta a facut ceva ce nici SUA nu a facut pentru victimele impuscate la concertul din Las Vegas, mai exact a platit spitalizarea si pentru cei ce nu aveau asigurare medicala. in SUA victimele fara sigurare au ramans si cu datorii uriase.

     (Citează)

 2. Sînt 25 de ani, nu 30, de cînd a fost înjunghiată Seles pe teren…
  Îmi amintesc destul de clar, nu sînt chiar așa bătrîn.

    (Citează)

 3. Nimic despre Eurovision ?

    (Citează)

 4. Nu prea conteaza reviwurile de 5 stele, eu sunt interesat de alea de o stea sau doua.

    (Citează)

 5. Pentru monitorizarea activităților pe care le faci la calculator / mobil eu folosesc Rescue Time. Permite categorisirea aplicațiilor între utile și de pierdut vremea, dar, ce-i drept, dacă folosești Facebook și pentru job și în scop personal nu mai e util. Are și extensie de browser.

    (Citează)

 6. Pentru cei care sustin ca statul sa plateasca. Va considerati vinovati? Ca noi suntem statul.

    (Citează)

 7. nu merge link-ul cu ciclism.in japania

    (Citează)

 8. Pt time tracking folosesc Paymo plus, își da seama de idle time și spune exact numele tab-ul ui, nu doar ca e Facebook de ex

    (Citează)

 9. Pi-hole e foarte bun, dar nu blocheaza 100% din ad-uri. Ai nevoie si de un ad-blocker standard.
  Despre steaks – cele mai importante chestii sunt urmatoarele: maxim medium rare + materie prima buna. Asa, cu niste sare si piper, nu ai cum sa dai gres. Desi mi-au iesit fripturi bune si din bucati nu extraordinare, dar acolo a trebuit sa muncesc mai mult la pregatire.

    (Citează)

 10. Folosesc pihole de când aveam rpi 1 blochează in media 25% pe luna. “Amuzant” e că nu folosesc faisbook sau alte site-uri grele.

    (Citează)

 11. Credeam ca a fost mai de curand incidentul cu Monica Seles, nu mai stiu daca l-am vazut live cand s-a petrecut, cert este ca a fost intens mediatizat. Nu e ceva la care sa te gandesti mereu, dar e acolo langa Tonya Harding.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus