un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai știți și alte localuri de fried chicken în București?

7 Mar 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

27 comentarii

Știți vreun local mișto de fried chicken în București? Pui prăjit, adică?

Mă gândeam recent că metoda asta de a face puiul nu a prins la noi, cu excepția KFC. Străinii au zeci de fast-food-uri de acest tip și inclusiv pe la bucătari celebri am văzut dezbătute metode de deep-frying. Am mâncat prin străinătate pui, mereu gustos, și inclusiv pește tip fish and chips. Mie nici măcar nu-mi place peștele, dar acolo am mâncat de două ori.

Și la noi în țară… pauză.

A fost la finalul anului trecut un street food ceva la Kaufland Barbu Văcărescu în parcare. I-am descoperit acolo pe oamenii cu toneta aceasta Cot Cot, care gătesc pui. Am luat o porție de crispy și a fost foarte bună. Scumpă ca naiba, că la 25 de lei pentru 4 crispy mănânci la KFC un meniu întreg de 8, dar gustoasă porția, cărnoasă, cu carne groasă. Am luat și niște pui cu cheddar în mijloc, interesant și acesta.


Dar în rest? Mai știți vreun local bun cu așa ceva prin București? Că pentru grătar, de exemplu, vă pot recomanda Grivița Pub, unde fac un pui exact cum trebuie, și bănuiala mea este că pui bun se face și la Terasa Obor, dar n-am încercat decât micii acolo.

Pentru cum poate fi făcut puiul prăjit la nivel de artă, urmăriți pe Netflix: Ugly Delicious, sezonul 1, episodul 6 și Mind of a Chef, sezonul 5, episodul 1.

Și apropo de KFC, să nu vă mai plângeți de ei. Am mâncat în Polonia la KFC și este ceva complet diferit de ce-i în România. În primul rând, sosul de usturoi este de două ori mai mic (25 grame față de 58 grame):

Și sosul de roșii este un ketchup la pliculeț foarte mic.

Crispy strips se numesc acolo hot and spicy și sunt foarte plate, ca niște șnițele bine bătute. N-au avut același farmec și nici nu au fost picante ca la noi.

Cartofii prăjiți sunt infimi. Am în mână o porție, iar în farfurie sunt două porții.

Ceea ce aici se numește fillet bites ei numesc altfel și se vând la gramaj. Sunt foarte mici acele bucăți, par exact rămășițe de pui, nu nuggets. La noi sunt mari cam cât o nucă, la ei cam cât o boabă de strugure mai mare. Eram fan și înainte, dar KFC România a crescut mult în ochii mei acum.

    27 comentarii

  1. Era unul destul de vechi si de bun la 13 Septembrie, pe coltul blocului vizavi de Mariott, cred ca e acolo de cel putin 10 ani.

    si Fast Food la geam erau unii “La puicute” in spatele benzinariei din intersectia Eminescu cu Polona.

      (Citează)

  2. Chicken Staff se numea cel de la 13 Sept

      (Citează)

  3. KFC: cred ca e singurul viciu de fastfood pe care il am, iau cam o data pe luna. De fiecare data cand am fost afara am incercat si KFC si pot sa zic ca e naspa rau, in Germania nu aveau sos de usturoi (de fapt singurul motiv pt care iau KFC), crispy erau pline de ulei si mici, pana si cartofii erau mai naspa. Anglia la fel. Franta hmm, parca am nimerit mai bine dar tot lipsea ceva. In Asia la fel, am incercat dar nu foarte ok (probabil foloseau alte condimente ca erau gustul diferit).
    De fapt iti cam dai seama dupa clientela, la noi zici ca e restaurant de fitze, la ei o clientela dubioasa tare.
    Asa ca nu ma mai plang de KFC din RO, poate doar ca tot reduc portiile.
    In concluzie, abia astept comentariile la articolul asta sa gasesc chestii noi de incercat. Mersi.

      (Citează)

    • Eu in anglia si austria nici nu am putut manca de la kfc, am lasat meniul pe masa. In Romania e si pentru mine guilty pleasure.

        (Citează)

    • cris:
      De fiecare data cand am fost afara am incercat si KFC si pot sa zic ca e naspa rau, in Germania nu aveau sos de usturoi (de fapt singurul motiv pt care iau KFC), crispy erau pline de ulei si mici, pana si cartofii erau mai naspa. Anglia la fel. Franta hmm, parca am nimerit mai bine dar tot lipsea ceva. In Asia la fel, am incercat dar nu foarte ok (probabil foloseau alte condimente ca erau gustul diferit).

      Nici in Spania nu exista sosul glenn (usturoi) si nu cred ca am vazut crispy strips in meniu, insa nu bag mana in foc pentru asta. Ce pot spune cu mana pe inima: puiul folosit la ei este mult, mult mai gustos, condimentat diferit si aproape deloc picant, iar carnea si portiile mult mai generoase fac cu adevarat diferenta.

      La noi, cele mai recente experiente avute cu KFC au fost dezamagitoare, cumva am impresia ca bucatile de pui sunt din ce in ce mai mici, iar despre crispy strips unde 2/3 dintr-o bucata o reprezinta acea crusta nu doresc sa mai comentez…

        (Citează)

  4. Ce-ai mâncat tu în Polonia sigur un e de la vreun Kogălniceanu Fried Chicken? :))

      (Citează)

  5. Scuze de offtopic puţin … Pulled Duck unde aş putea găsi prin Bucureşti?

      (Citează)

    • v1. Iti iei o oala presiune electrica, iti faci singur in 50 de minute maxim. (gasesti rata buna la lidl.

      v2. iei un crockpot (slow cooker) iti faci singur in 4+ ore. la fel ca mai sus.

        (Citează)

  6. Radu, ca sa pastram tonul repy-ului de mai sus, iti cumperi un deep fryer de minim 1.5l capacitate (3+l ulei) si iti faci cum vrea muschiul tau. Eu folosesc o combinatie de ulei si untura, dupa fiecare folosire il strecor prin servetel de hartie si il bag la frigider. Ma tine intre 2 saptamani si 2-3 luni o marja de ulei, depinde ce fac in el.

    In brasov nu exista restaurant* la care sa mananc deep fry mai bun ca acasa, si sunt mare fan.

    *in afara de kfc, nu stiu ce naiba fac cu ele, dar nu reusesc sa ma apropii de gust deloc. Trec si eu pe acolo tot cam o data / luna ca nu se poate.

      (Citează)

  7. Da, am gresit eu – Tunari cu Eminescu, in spate la Petrom, cand mancam acolo acum vreo 5-6 ani imi aduc aminte ca erau foarte ok si snitelul era chiar mare, plus baietii de acolo te invatau repede daca veneai la pranz sa iei.

    Teniescu:
    Tunari cu Eminescu, dar era cam mizerabilă mâncarea acolo cu ulei cât cuprinde. S-a schimbat ceva de acum vreo 3 ani?

      (Citează)

  8. Ah, mai am unul – Lucky Kebab deschis nou pe Regina Elisabeta, nu zici ca e mare afacere cand intri (in loc de tejghea aveau o masa de ikea) dar stripsurile de pui sunt bunicele

      (Citează)

  9. M-ai făcut curios cu Cot Cot si tocmai s-au anunțat 3 festivaluri de Street Food in Iași, ii trec pe lista de încercat.

      (Citează)

  10. Puiul prajit mi se parea o mancare a saracului mai trista decat mamaliga cu branza sau ciorba de stevie. Si la KFC e ceva care nu-mi place cum miroase in toate produsele lor (desi altfel inghit fast food, ca nu am probleme cu greutatea, si acum imi pare rau ca a plecat Burger King din .ro)
    Dar uite, mi-am amintit ca ultima oara am mancat pui prajit de la un fast food undeva pe Magherul langa fostul magazin Eva, noi il alintam “La unghii negre”, din motive previzibile.

      (Citează)

  11. Am mâncat și eu la Chicken Staff, peste drum de Marriot. Mi-a plăcut mai mult decât KFC.

      (Citează)

  12. ma bucur ca esti constient ca “25 de lei pentru 4 crispy ” e o teapa cam mare.

      (Citează)

  13. Am mâncat KFC in 5 tari din Europa… gunoi mai mare nu am vazut…

    KFC Romania sunt zei fata de restul… in afara KFC cred ca e privit ca mâncare de boschetari… Ieftină… fără gust… fără cantitate… fără aspect…

      (Citează)

  14. Stiu de Chicken Staff in Bucuresti doar. La Alouette la Unirii fac un pui crispy foarte bun care vin cu sos cretan (usturoi cu iaurt si ierburi).

    In Oradea incercase un tip cu un local unde vindea doar pui prajit, dar n-a tinut mai mult de cateva luni. Toate scaunele erau de Dacie. Zicea omu ca cel de la KFC e plin de monoglutamat de sodiu si de aceea e asa popular, dar el refuza sa foloseasca asa ceva. Intr-adevar, carnea era mai buna la el, dar condimentele neconvingatoare. Poate ca avea dreptate.

      (Citează)

  15. Schnitzel King – Floreasca. Nu au doar schnitzel :)

      (Citează)

  16. În UK nu exista sos de usturoi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus