un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Sunt în lucru vreo 8 filme Star Wars noi, dar sper să nu fie plictisitoare agățându-se de trecut

7 Mar 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

Trailerul viitorului film Solo: a Star Wars story nu m-a entuziasmat prea tare. Poate că va fi un film SF bun, dar va avea puțină legătură cu povestea familiei Skywalker și ceea ce reprezintă nucleul actual al întregii povești.

Nu-i nimic rău cu asta. Cred că filmele 7 și 8 au demonstrat că e dificil să extinzi povestea actuală și asta vine dintr-un motiv simplu: Imperiul, așa înspăimântător cum este prezentat, așa distrugător de lumi și creator de sclavie și corupție și dictatură, a ținut 23 de ani. Luke Skywalker se naște odată cu Imperiul, are 19 ani în episodul 4, 23 de ani când Imperiul este înfrânt la Endor.

23 de ani într-un univers în care Republica are o istorie de mii de ani este o nimica toată, poate o mică mențiune în cărțile de istorie viitoare. Împăratul Palpatine, cu toată puterea sa și asistența lui Vader, a rezistat mai puțin decât Ceaușescu.

Așa că de ce nu fac filme oricând în altă parte a istoriei de mii de ani a Republicii, în perioadele când erau Jedi și Sith și alte mistere și probleme? Cu siguranță balta are mult pește. Mi se pare că o mare parte din succesul jocurilor Knights of the Old Republic a venit tocmai din acest aspect, plasarea sa în alte perioade ale Republicii.

În prezent avem așa în viitor:

 • filmul Solo, care este… solo, în stilul Rogue One.
 • episodul 9, care probabil va încheia cu Rey și Kylo Ren.
 • o trilogie nouă, făcută de Ryan Johnson și care va apărea peste câțiva ani, dar fără alte detalii cunoscute.

Și recent a venit știrea unor alte filme, făcute de David Benioff și D.B. Weiss, cei doi care au făcut seria Game of Thrones. Nici despre această serie nu se știu multe lucruri, nici măcar numărul filmelor.

Disney are deci multe planuri legate de universul Star Wars, care-i o vacă bună de muls. Asta nu mă deranjează, voi plăti cu plăcere biletul de cinema pentru a vedea un film SF bun, dar soluția pentru ca Star Wars să nu devină banal și plictisitor este, în opinia mea, abordarea altor perioade, cu alte personaje ce nu au nici o legătură cu “the Skywalkers”, Yoda, Imperiu șamd.

  12 comentarii

 1. The Last Jedi ne-a demonstrat ca se poate si rau. Solo nu a tresarit nimic in nici un fan Star Wars. Asa ca… din pacate SW e in cadere libera

    (Citează)

 2. Vor mulge vaca asta pana cand ne vom plictisi cu totii. Filmele nu prea conteaza pentru ei atata timp cat celalalte produse gen jucarii, carti, etc se vind in continuare.

    (Citează)

 3. Care Star Wars boss?

  Star Wars au fost 3 filme excelente realizate de George Lucas in anii ’80. Atat.

  Dupa aia el a mai facut trei incercari nereusite prin 2000, care nu s-au ridicat la nivelul originalelor. In parte pentru ca era in varsta, in parte pentru ca primele 3 au fost create de un colectiv si acum el a vrut sa decida tot desi nu intelegea nici jumatate din ce a intrat in film.

  Iar apoi franciza a fost preluata de o corporatie, Disney, care nu mai stie nici atat. Si o da la plezneala, amestecand elemente vechi, ca un muncitor care nu stie cum se executa o lucrare dar se inhama la ea si munceste sa para ocupat, face si el ceva acolo si vine sa ia banii.

  Astea nu mai sunt Star Wars, sunt copii chinezesti proaste.

    (Citează)

  • Acest comentariu !

     (Citează)

  • +1 mac gregor.
   Din partea mea pot sa faca oricate, nu ma intereseaza. Faptul ca sunt atat de multe, încât aproape nimeni nu stie timeline-ul, arata cat al de obosita este seria, cat de disperati sunt producatorii.

     (Citează)

 4. La ultimul Jedi am fost la cinema, am fost entuziasmat pana cand am iesit din sala… Dupa au inceput sa se aprinda becurile… Nu cred ca mai intentionez sa dau bani pe ce urmeaza la cinema, poate doar daca fac un film cu Bobba Fett. Astia de la Disney au scos tot Extended Universe-ul in afara canonului. Toate cartile, jocuri, benzi samd, nimic nu e oficial in afara filmelor 1-9 plus ce urmeaza. Sjw-ul si political correctness nu cred ca au ce cauta in flime unde au stricat povestea si dezvoltarea personajelor ca sa faca bani si deja sunt pe panta descendenta. Sansa lor e sa faca ceva cu Sith / jedi fara legatura cu ce au scos pana acum

    (Citează)

 5. Mult mai interesante sunt cele doua seriale de animatie pe care le-a facut Dave Filoni. Au mai mult Star Wars in ele decat orice film nou.

    (Citează)

 6. nwradule, +++++1 pt cea mai tare critică de film: Palpatine a rezistat mai puțin decît Ceaușescu :-)

    (Citează)

 7. Astia de la Disney sunt niste dobitoci. Din trilogia + duologia cu Thrawn puteau scoate minim 5 filme si lejer vreo 7. Si mai sunt destule carti bune in serie care se puteau adapta, plus ca sunt destule time gap-uri in timeline in care puteau introduce ceva original.

  Ca sa scoata si mai multi bani puteau face 100 de filme plecand de la actiunea din KOTOR.

    (Citează)

 8. Interesant e că mai urmează să apară și filme care au apărut deja.

  https://www.theverge.com/2018/3/7/17093912/star-wars-last-jedi-captain-phasma-deleted-scene

  Eu nu prea înțeleg chestia asta. Bă nene, l-ai făcut, l-ai montat, l-ai dat pe piață, păi lasă-ne cu scene tăiate și cu alte chestii d-astea.
  Sau scoate versiuni întregi – director’s cut (nici pe asta n-am înțeles-o niciodată…), versiunea scenaristului, a lui “best boy grip”, poate și ăla de la catering are vreo idee…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus