un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Să facem un spital nou în zona cu cel mai aglomerat trafic!

5 Feb 2018  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Nu știam că se dorește construirea a încă unui spital mare în București, dar se pare că Primăria/Firea ține morțiș să-l facă pe spațiul autobazei RATB din zona Pipera.

Am fost în zonă de câteva ori luna aceasta și am o mare nelămurire: de ce ai construi un spital într-o zonă cu trafic foarte aglomerat?

Zona aceea nu doar că este foarte aglomerată la orice oră pentru că sunt multe clădiri de birouri în zonă și acestea generează mult trafic, dar are o problemă specială: breteaua care face legătura între Șoseaua Pipera și Barbu Văcărescu are un semafor la care se stă câte 10-15 minute. Altă cale de acces spre acea zonă nu există, iar pe pasajul suprateran se iese spre Nordului și Caramfil, altă zonă foarte aglomerată. În direcția opusă, spre celebrul rond din Pipera, e horror.

Ce vor face ambulanțele, vor sta 15 minute în trafic? Că girofarul este inutil acolo, mașinile obișnuite nu ar avea unde să se dea la o parte din calea ei, fiind vorba de o bretea de acces cu trotuare protejate de stâlpi.

Sau ne vom ruga cu toții de Crăciun ca Poliția Rutieră să-și facă treaba, să vegheze intersecția și să fluidizeze traficul, iar zâna cea bună ne va asculta ruga?

Doi la mână, mai jos este o hartă aproximativă cu spitalele din București. Nu e ciudat, fără nici o unitate mare în zone precum Militari, Drumul Taberei, Rahova, Vitan, Rebreanu șamd, să facem unul nou tot în nordul orașului?

Apropo de spitale, uitați-vă la mizeria din jurul celui de Urgență de la Floreasca. Mașini parcate de vizitatori blochează banda 1 din 2 a traficului, de mereu acea intersecție este în haos, și blochează inclusiv ambulanțele care aduc pacienți. Ne pregătim să repetăm greșeala de acolo?

    17 comentarii

  1. poate s-a gandit ca vor veni la spital cu bicicletele…

      (Citează)

  2. Nu fiti hateri, e spital pentru corporatistii care lucreaza in zona… doooh.

    Intrebarea mea e alta, de unde vor lua medici pentru acest / alte mari spitale pe care le vor construi?

      (Citează)

    • importa din china sau india?

        (Citează)

    • pai a scazut procentul medicilor care pleaca din tara.

      In mintea PSD asta = mai multi medici.

      In mintea oamenilor cu putini neuroni = daca au plecat 70% din medicii buni, nu mai pot pleca decat maxim 30%, deci scade procentul.

        (Citează)

    • Pe 5 ianuarie, Liviu Dragnea scria pe pagina de FacebookȘ Majorarile salariale din sănătate au redus semnificativ plecările medicilor din România. E una din cele mai importante reușite ale programului nostru de guvernare!

        (Citează)

  3. daca il face acolo singura explicatie in afara prostiei clasice e faptul ca poate terenul e pe jurisdictia voluntari si poate iese de o afacere, ceva.

      (Citează)

  4. apartinatorii sa stea acasa, nu in spital. ca daca merg la spital, fac poze, afla de coruptie, etc, deci strica imaginea.

    Daca stau acasa, aia e, sunt ei anuntati daca a murit sau nu pacientul

      (Citează)

  5. Ironia amara e ca nici Militari/Drumul Taberei nu stau pe roze dpdv trafic.

      (Citează)

  6. eu il urmaresc pe facebook pe Ciprian Ciucu.

    nu sunt penelist sau ceva, dar daca doriti sa va revoltati aproape zilnic in legatura cu mizeriile absolut incredibile ale lui Firea direct de la sursa, va recomand sa-l urmariti si voi

    despre spitalul asta: primaria nu a facut ABSOLUT nici un studiu inainte de a lua decizia de a construi acolo spitalui, nici ref la amplasament, nici la ce fel de spital dorim, nici daca nu cumva e mai mare nevoie de el in sud – nimic, nada, zero.

    pur si simplu Firea vrea sa-l faca acolo.

    aici e primul post al lui Ciucu pe tema asta, au mai urmat si altele
    https://www.facebook.com/ciprian.ciucu/posts/10156223657059203

      (Citează)

  7. Cum sa sifonezi niste bani mai usor..ne mai miram…

      (Citează)

  8. E bine ca se construieste un spital pentru burgejii din Pipera. Dar pe cand unul si pentru proletarii din Sectorul 6? Cetatenii din Militari, Drumul Taberei si restul cartierelor din S6 au votat si ei tot cu PSD si Firea.

      (Citează)

  9. sa vezi atunci intoarceri pe dubla continua….

      (Citează)

  10. Mah baieti, in naivitatea voastra voi chiar credeti ca spitalul asta o sa se faca? :)
    Putea la fel de bine sa zica ca il face pe plaja la Vama Veche langa expirat ca oricum finalitatea ar fi fost aceasi: zero.

    E pur si simplu marketing pentru votantii cu memorie ceva mai scurta, care cumva or sa retina ca doamna firea vrea sa faca spital.
    Dupa care:
    – fie or sa uite cu totul (ma rog or sa uite de spital dar nu or sa uite ce buna e madam firea)
    – fie o sa le mai ramana ceva informatie care va fi ulterior asezonata cu explicatii fanteziste a la madam firea: noi am vrut sa facem spital nu ne-a lasat USR, ciolos, corporatistii sau mai stiu eu ce…
    Win-win pentru ea, lose-lose pentru noi. :(

      (Citează)

  11. Discutia de a crea un spital sa-i spunem metropolitan este o gluma din cauza urmatoarelor fapte:
    1.Necesarul de medici, este unul foarte mare si desi ar avea o utilitate in vederea pregatirii rezidentilor si eventual in cercetare pe langa clasica utilitate a unui spital, ar mai insemna o chestie nemaivazuta si anume, monstrii sacri ai medicinii romanesti/bucurestene sa se puna de acord in vederea distribuirii locurilor o parte fiind nevoita sa-si mute cartierul general din spitalul in care acum se afla catre acea zona.
    2.Presupunem ca s-ar construi si problema de la punctul 1 ar fi rezolvata, realizati ca absolut toata lumea se va duce acolo, fapt ce va duce indirect la aglomerarea zonei, respectiv scaderea numarului de pacienti in celelalte spitale si poate unele se vor si inchide, sa nu uitam situatia absolut speciala a Spitalului Pantelimon.
    3.Indiferent de cui i se va adresa acest spital, celor din Bucuresti sau celor din tara, daca te apuci sa faci o constructie de acest gen, este ca si cum ai face un oras de la 0, pentru ca ai nevoie de parcari, de legaturi curent, apa, canalizare etc., drumuri de legatura, facilitati de cazare pentru apartinatori. Bine in alta tara, ar fi o floare la ureche, dar aici in tara unde inauguram toaletele cu pamblica in scoli, ma indoiesc ca cineva poate sa gandeasca la o asemenea scara si sa se faca ceva, care sa nu se strice la inaugurare.

    In alta ordinde de idei, e misto sa spui in campanie, ca vom face spitale sau ca ne vom apuca de studii de fezabilitate, iar la numai cateva luni dupa ce te-ai ales sa mai donezi niste bani la mareata catedrala de langa Parlament cum au facut mai toate primariile. Acest spital, va fi ca Dracula Park, o stafie prin Pipera, ce-i va speria pe unii, respectiv imbia pe altii sa cumpere niste teren pacolo, ca-i la super-oferta.

      (Citează)

  12. “Duamna” Firea s-a prins ca se pot fura multi bani din Sanatate si intra cu sacul in ea.

    La spitalul Colentina de care ai amintit, a dat afara rapid afara directorul Bogdan Andreescu, pentru ca n-a avut grijă de punctul termic care aparţine de alt spital (!). Director care i-a adus pe Dorin Bică si Ionuţ Gobej, neurochirurgi cu renume care au ales sa se intoarca din Franta in Romania.
    Omul pus de Firea, Silvi Ifrim, a facut rahatul praf si dupa suficiente peidici (gen memorii si memorii fara raspuns) si-au dat demisia.

    Aceeasi duamna care neaga ca l-ar cunoaste pe Secureanu de la Malaxa, care ce sa vezi, pretinde ca-i platea constant tribut – ba chiar premierea falsa a lui Vrabi la Londra a fost in numele ei, Firea fiind ahtiata dupa titluri si premii.
    Acelasi Secureanu care e prieten si partener de afaceri cu Eduard Armeanu fost direct la spitalul Ilfov acolo unde a aparut scandalul cu nosocomiale si ce sa vezi, s-a aflat ca maternitatea era practic inchiriata unei firme private a lui Eduard.

    Intamplator acelasi Eduard Armeanu care a fost pus de Firea sa coordoneze 19 spitale din Bucuresti in conditiile in care justiția i-a interzis să conducă unul singur.

    Oare de ce ar vrea acest personaj sinistru sa puna mana pe un teren mare din Pipera/Voluntari ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus