un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Două accesorii bune pentru cabluri și PC de la IKEA

5 Feb 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Când am dat comanda aia de-a venit în 51 de zile, am luat de la IKEA și două accesorii pe care vi le recomand.

SUPORT CU ROȚI PENTRU UNITATEA CENTRALĂ DE PC

Acesta este Gudmar de la IKEA, suport pentru unitate centrală de PCComputerul meu stă pe podea, așa că i-am luat un suport Gudmar și acum am două mari avantaje:

 • pot să dau ușor cu aspiratorul pe sub el, că-i ridicat de la podea.
 • pot să manevrez ușor unitatea când am nevoie să mă uit la vreun cablu sau să montez un SSD nou pentru teste.

Costă 25 de lei la IKEA. Dacă vă interesează unul, asigurați-vă întâi că nu aveți o carcasă de PC prea lată. Gudmar are exact 21 cm lățime, iar carcasa mea Zalman Z7 Plus a încăput la fix în el.

Roțile sunt de plastic, dar nu contează așa tare, că nu le veți utiliza foarte des. Ciudat este și modul lor de montare. Glisează în suport, dar se blochează acolo abia după ce îndoi o bucată de metal pentru a nu le lăsa să iasă.

TUB ORGANIZATOR DE CABLURI, DEJA TĂIAT PE LUNGIME

Pe lângă Gudmar, mi-am luat și 5 metri de tub Rabalder de la IKEA. Este un organizator de cabluri, un tub tip copex, flexibil și deja tăiat pe lungime (pe generatoare, cum se zice geometricește).

Mie îmi ies 3 cabluri din monitor (alimentare, webcam și USB) și nu-mi plăcea cum arată, așa că le-am introdus în acest tub și acum am un singur furtun alb acolo în spate. L-am mai folosit și la televizor, unde tot așa aveam vreo 5 cabluri e atârnau dizgrațios pe perete, iar acum am unul alb și gros în schimb.

Păcat că IKEA nu-l face și pe negru sau gri. Albul e un pic prea vizibil, dar asta e.

  13 comentarii

 1. Noi ne-am facut pe comanda suportii pentru PC, deh, Cooler Master sau Chieftec au nevoie de ceva mai solid si mai mare.

    (Citează)

 2. Folosesti desktop ?

    (Citează)

 3. Sunt f tari astia de la Ikea dpdv al business-ului, de fiecare data cand descopar sau cumpar rahatele din astea ca cele din articol (auzi, copex) ma gandesc ca sunt cu adevarat foarte tari (o spun complet ne-ironic).
  Produsele de genul asta sunt motivul pentru care se spune “am fost la Ikea si nu am cumparat nimic – a costat 200 de lei”.

  Apropo de copex, daca vrei pe negru… well, poti sa cumperi copex negru de la magazinele de bricolaj si-l tai tu, asa cum am facut eu de exemplu. Costa vre 10 lei 25 de metri :-))

    (Citează)

 4. Cablu de semnal prin acelasi tub cu firele de 220v?

    (Citează)

 5. acum am unul alb și gros în schimb.

  :))))

    (Citează)

 6. https://drive.google.com/file/d/1MSt6MxsyBbUC3mW-PoUJQTgEYzjWzacw/view?usp=drivesdk

  Eu pentru cable management folosesc cu succes canal special pt cabluri. Mi-am ascuns pe acolo toate cablurile. L-am prins cu holzsuruburi pe cantul biroului

    (Citează)

 7. Mai putin pentru tine si mai degraba pentru vreun cititor pe care il apuca acum cheful de organizare – de vazut si suportul de cabluri de sub tablia biroului, gen http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/30200253/.

  In plus fata de copex simplu, ofera doua avantaje:
  – poti aranja cablurile mai spre marginile/picioarele biroului, ca sa nu atarne fix in mijloc sub monitor;
  – poti aranja mai simplu si mai usor cablurile lungi, ca sa nu faca “burta” sau sa nu le incolacesti pe pardoseala.

    (Citează)

 8. Eu l-am montat pe Signum (http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/30200253/) ca sa nu mai am nici un cablu la picioare. Am mutat si prelungitorul, routerul si alimentatorul de laptop.

    (Citează)

 9. Mi-ar trebui si mie ceva similar sa-mi pot organiza cablurile https://cedarandthistle.files.wordpress.com/2013/09/messy_cables.jpg

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus