un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tech7 – episodul 102

27 Jan 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Episodul 2 a sosit. Am pus în practică sugestiile voastre de la primul, mulțumesc tuturor pentru comentarii.

Acum are un fundal, sunt mai puține ăăă-uri, am adăugat pe YouTube link-uri către știrile discutate, iar episodul acesta este despre Amazon Go și ideea lor modernă de supermarket-uri, portarea numerelor de telefon în 2017, două știri despre Poșta Română, drone noi (la 3:50), Bulletin, Fitbit și Pebble, criza de plăci video (la 5:50), SpaceX, clonare, creșterea preciziei GPS (la 9:40) și altele.

Ce-am învățat din acest episod: că am nevoie chiar de un green screen. Eu am folosit un fundal portocaliu pentru chrome key (eliminarea culorii), dar a tăiat și din culoarea naturală a pielii, motiv pentru care arăt alb de parcă am trăit în peșteră. Voi folosi unul verde la următorul.

Săptămâna viitoare nu va apărea episodul 3, că sunt din nou plecat pe coclauri foarte îndepărtați, deci probabil peste 2 săptămâni veți vedea #103.

    19 comentarii

  1. Bravo Radule, e ok. Poate ar trebui sa te gandesti serios si la review-uri video. care, din punctul meu de vedere, au un impact mai mare decat cele scrise. In privinta fundalului poate ar trebui sa-l scoti la concurs; sa contina si o sigla etc. Eu cred ca idei vor veni si cea mai buna sa castige. Bafta multa in tot ceea ce faci!

      (Citează)

  2. Incearca sa pui un fundal in locul pozei, eventual cu ceva schite tehnologice (schita unui avion, a unei masini, a unei piulite, a unui telefon, ceva acolo). Esti mai vizibil asa si e mai placut ochiului. Referitor la ăăă-uri, scrie inainte cateva idei referitoare la articole, 4-5 idei, dezvolta-le mintal, si apoi sa le ai in fata in timpul videoului. Cel mai ok, daca ai unde sa o pui in timp ce filmezi, cumpara un whiteboard.

    In rest, succes, e misto ceea ce faci, iar la noi nu prea stiu pe cineva care sa fie axat pe tech in general, sa aibe gusturi bune si sa nu faca review-uri doar la telefoane.

      (Citează)

  3. Feedback/sugestii:
    – în titlu menționează foarte pe scurt despre ce e vorba în video, că episodul 102 nu-mi zice nimic; poate “Tech7 – Amazon Go, nVidia vs. cryptomineri, DJI Mavic Air”
    – cred că a mai spus cineva asta și la episodul 101: tech șapte sună ca nuca în perete; poate ar trebui să rămâi fidel numelui de nwradu și să-l folosești și pe video alături de un logo
    – intro-ul este… fad, încearcă măcar ceva muzică pe fundal
    – scrie ce vrei să spui într-un onenote pe telefon, pune telefonul undeva sub monitor și citeștie de pe el ca de pe un prompter; vei fi mai fluid în vorbire și vei scăpa mai repede de ăăăăuri;
    – nu mai împărți ecranul în două când vorbești despre un subiect, ci selectează câteva imagini/videouri care sunt relevante pe subiect și folosește-le pe acelea ca video suprapus peste ce vorbești tu (ex: la amazon go în loc de scroll pe un site puteai folosi secvențe din video-ul de prezentare al amazon peste care explicai tu ce și cum)

    Ultimul punct nu cred că e posibil pentru versiunea fb live dar poți edita ulterior, înainte să urci clipul pe youtube.

      (Citează)

    • Nu pot face un titlu lung cât vara. Cum ai ajuns la acest clip? Dacă pe blog, chiar deasupra lui scrie ce conține. Dacă pe YouTube, scrie în description.

      O să rămână Tech 7 :) E mic și ușor de reținut. Îi poți spune Tech Seven, dacă vrei.

      Am scris sub monitor aproximativ ceea ce voi spune. Nu plănuiesc însă să prezint de pe prompter, ci să fie ceva mai natural, iar în viitor poate chiar o discuție cu comentarii din live.

      Cu metoda de prezentare, da, pot căuta metode diferite de a prezenta în paralel cu vorbele mele informație într-un format cât mai eficient. Voi studia pe viitor asta.

        (Citează)

  4. Am vrut să te întreb dacă ești bolnav :D

      (Citează)

  5. eu astep stirile scrise :)

      (Citează)

  6. Nu inteleg sensul acestui video, stim si noi sa citim surse din afara. Daca le comentai mai mult poate, dar asa mi se par inutile, si munca de pomana. E clar ca nu o sa iasa vreun vlog nemaipomenit, asa ca in locul tau nu m-as mai obosi, e plicticos.

      (Citează)

    • Poate un poadcast ar fi mai util

        (Citează)

    • Pe aceeași idee, nu are rost nici să grupez știrile zilei într-un articol, că oricine poate citi surse din afară. Și totuși, acelea sunt pentru cei ce vor o listă cu cele mai importante, iar Tech7 este pentru cei ce vor o listă și mai mică și nu vor să citească, ci doar să asculte și să privească. Sigur că ar mai fi de muncă la clip, adică mai multe explicații și comentarii tocmai pentru a prezenta mai bine știrile pentru cei ce nu le știu, dar genul acesta de lucru se dezvoltă în timp.

        (Citează)

  7. Buna! Nice job!! Un Top 5 televizoare de achiziționat pe categorii de pret ai putea face? Video sau scris…Spor!

      (Citează)

  8. Toți youtuberii mari au ceva de gen: WAN Show al lui Linus, TechTalk etc. Și e live, nu folosesc imagini care să vină peste ce vorbesc ci efectiv intră pe site-uri, pe reedit sau pe unde mai sunt știrile. Noi nu avem ceva de felul acesta (sau nu știu eu). E bine că există. Poate publicul nu este obișnuit cu formatul acesta, dar se va obișnui. Prefer un limbaj natural, liber decât chestii scriptate.

      (Citează)

  9. Tu chiar traiesti din asta sau iti da tati bani de buzunar? ca apartament ti-a dat.

      (Citează)

  10. nwradu:
    Pe aceeași idee, nu are rost nici să grupez știrile zilei într-un articol, că oricine poate citi surse din afară. Și totuși, acelea sunt pentru cei ce vor o listă cu cele mai importante, iar Tech7 este pentru cei ce vor o listă și mai mică și nu vor să citească, ci doar să asculte și să privească. Sigur că ar mai fi de muncă la clip, adică mai multe explicații și comentarii tocmai pentru a prezenta mai bine știrile pentru cei ce nu le știu, dar genul acesta de lucru se dezvoltă în timp.

    Pai cred ca mananca mult mai mult timp sa faci un video decat sa dai cateva linkuri, dar tu stii mai bine. Eu de exemplu nu consum video de pe mobil, iar cand sunt la laptop si cu castile pe urechi, ma astept la un continut video mai detaliat, poate altii sunt altfel.

      (Citează)

  11. Mişto, a ieşit bine. Am testat şi eu formatul ăsta, dar calitatea imaginii lăsa de dorit, aşa că momentan e on hold ideea, am decis să-mi concentrez atenţia pe newsletter şi între timp poate investesc într-o cameră Mevo.

      (Citează)

  12. again… nice :)

      (Citează)

  13. Partea tehnica a video-ului mi se pare decenta, ti-a iesit ok. Mai sunt lucruri de imbunatatit, dar s-au spus deja.

    despre continut nu pot sa zic nimic pentru ca din pacate nu am putut sa urmaresc mai mult de 1 minut.

    nu e vorba de tine, e vorba ca eu sunt unul dintre cei care prefera text si care nu urmareste video decat daca sunt super interesante sau nu au substitut, asa ca raman la stirile zilnice, pe care le consider f folositoare – acolo scanez si daca e ceva ce ma intereseaza dau click mai departe.

    stiu ca video presupune investitie mare de timp si alte resurse si sunt sigur ca esti constient ca la fel ca mine mai sunt si altii, deci na, sper sa fie eficient pentru tine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus