un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâinile prea lungi?

26 Jan 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

43 comentarii

Mi-am luat pentru nuntă două cămăși albe. După o spălare, ambele au intrat la apă de zici că sunt de unică folosință și așa s-au autodistrus. Culmea, la corp îmi vin bine, dar mânecile cred că s-au micșorat cu 10 cm. Mă gândesc sa le spăl în continuare și să-mi fac astfel două cămăși cu mânecă scurtă. Cu butoni pe mâneca scurtă.

Am fost din nou la cumpărături, în magazine din alea “bune”.

Am luat două cămăși la cabină, una Slim Fit, alta Super Slim Fit, dar mărimea XL, să fie cu mânecile cât mai lungi din start (de obicei port 43 slim fit – primul care râde o pățește!). Ambele aveau mânecile prea scurte pentru mine încă din fabrică, deși la corp veneau perfect. Ambele!

AM EU MÂINILE PREA LUNGI?!?!

Doi la mânecă, cum previi hainele să intre la apă? (dar spălându-le cumva, totuși)

Trei la mânecă, mă enervează atunci când îmi iese cămașa din pantaloni. Teoretic cămașa ar trebui să fie lungă și să nu se întâmple asta, practic din motive enunțate mai sus iau ce găsesc să fie bun la talie, piept și mânecă. Pe vremuri, bărbații purtau un fel de port-jartier pentru șosete, să nu le cadă în jos. Există așa ceva și “în sus”, care să țină cămașa în pantaloni?

    43 comentarii

  1. Io am camasi serioase de la Bigotti si casual de la H&M si n-am probleme cu intratul la apa. Poate le-ai spalat la temperaturi la care nu trebuia? Zic si eu.
    Iar la intrebarea cu ‘portjartierele’, da, exista asa ceva, vazusem la zoso link acu ceva timp.

      (Citează)

  2. Nu te mai chinui. Du-te la un atelier de croitorie si fa-ti camasile pe muschii tai.

      (Citează)

  3. Am vazut pentru femei camasa tip … boby bebelusi. Sus super eleganta, jos se incheie intre picioare. Poate exista si pentru barbati :).

      (Citează)

  4. ca sa nu-ti intre la apa mult lucrurile din bumbac, spala-le la 30 de grade si pe ciclul delicat.
    atat temperatura cat si agitatia fac fibra de bumbac sa se micsoreze.

    hainele din fibre naturale gen lana etc pur si simplu nu se spala la masina, ci doar cu mana in apa rece sau si mai bine la curatat.

    ca sa nu mai ai problema asta, cauta camasi care contin si niste fibra sintetica pe langa bumbac (am mai zis eu intr-un post ca si industria textila a facut progrese uimitoare in ultimii 20 de ani)

    si ca sa raspund si la prima ta intrebare… prima data cand te-am vazut intr-o poza ma gandeam “ce e in neregula cu poza asta?!” dar acum ca ai intrebat daca ai mainile prea lungi…. am gasit raspunsul la intrebare.

    :))

      (Citează)

    • Andrei Tornea

      26/01/2018 la 5:19 PM

      Am achizitionat si eu unele de la “chinezi” si pot sa zic ca-si fac treaba, problema e ca o sa treaca o vreme pana te obisnuiesti cu ele

        (Citează)

  5. Niste optiuni aici – http://www.shirtdetective.com/shirts-for-long-arms/

    Sau, si mai bine, unele facute la comanda, pe masura ta.

    Ca sa nu mai intre la apa, le poti spala la 30 de grade.

      (Citează)

  6. Interesant, eu port 41/42 si am aproape 100kg…

      (Citează)

  7. exista 43 slim fit ???

      (Citează)

  8. Du-le la spălătoria chimică (?)

      (Citează)

  9. Camasi pe masura se fac la Brainconf. Alegi maneca, cusatura, nasturii sau butonii, ce vrei tu. Sigur, te costa, dar nah. Iti fac o camasa dupa masurile tale.

      (Citează)

  10. Reiterez sfaturile de mai sus. Spalat delicat la 30 de grade si stoarcere pe cat mai mic. Sau poate deloc.
    Cat despre iesitul din pantaloni, ei bine, sut croieli si croieli.
    Si eu am inceput sa port slim fit insa unele imi ies din pantaloni, altele nu.
    Marks and Spencer, kenvelo/KVL, unele Levis par a fi ok cu pantalonii. Bine si Tommy Hilfiger si unele mai cu pretentii par a fi ok.
    De la Levis am doua care imi ies constant din pantaloni. Ideea e ca trebuie sa fie o idee mai lungi si o croiala mai lipita pe corp si in partea de jos. Si cred ca un tricou din ala mulat sau maieu (desi se vede mai aiurea) pe sub camasa ajuta. Nu cred ca o pui direct pe piele fara nimic sub. Eu nu pot ca am o mare padure tropicala pe piept.

      (Citează)

  11. Caută la Peek & Cloppenburg, cămăși marca “Jake’s”, slim fit extra long hands.

      (Citează)

  12. 1. Eu ma impac ok cu Slimt Fit L de la Zara. (185 cm, 84kg)
    Da, manicile imi sunt un pic scurte, dar obicei nu le port la sacou, si chiar daca asa, imi place sa le suflec.
    Mai am ceva de la Bigotti, acolo este Super Slim Fit L, dar tot a trebuit sa o mai cambrez un pic. Am incercat si alte croieli de la ei, ba prea mici, ba prea mari.
    Cred ca daca vreau ceva perfect, imi trebuie custom made.

    2. 30 grade la masina, 800 RPM si sunt ok.

    3. Shirt stays (https://www.kkandjay.com/). BEST. THING. EVER.
    Bretele se leaga de camasa si sosete. Camasa sta in pantaloni, sosetele stau ridicate. Nu se observa ca ai pe sub pantaloni o bretea, decat doar daca ai purta skinny, care sunt mulati.
    Caraghios? Nu stiu, nu mi s-a plans nimeni pana acum. :D

      (Citează)

  13. @acsel: wtf?!? ala parca e pentru un fetis.

    @articol:
    tricou sub camasa, ajuta sa “tina in loc”.

    in general pantalonii mai de doamne ajuta au o banda de material gandita sa creeze aderenta necesara sa stea camasa in loc.

    eu am mainile prea scurte, reverse problem: gaseste o croiala ce iti vine bine si mergi pe gama aia (mai greu cu moda de “fast fashion”, dar si al H&M au o gama premium dupa care merg eu de obicei).

      (Citează)

    • Na, esti gagiu (cred), deci nici eu, nici tu, nu cred ca vrem sa ajungem in ipostaza in care ma vezi ca port shirt stays. ?

      Asta pana acum mi se pare cea mai buna varianta si singura care functioneaza 100%.
      Restu, sunt vrajeli IMO, care mereu au nevoie de ajustari.

        (Citează)

    • Problema cu shirt stays e ca mi-a lipi camasa de burta, anuland toate eforturile pe care le fac sa protejez populatia de imaginea aia.

        (Citează)

    • mie mi se par tari hamurile alea…. e si din cauza ca arata ca un portjartier… :))

      mi-as lua si eu, da’ nici nu prea-mi iese camasa din pantaloni si nici nu prea-mi pasa daca iese :)

        (Citează)

    • @alxzen fix de banda aia voiam sa zic si eu :) desi constat ca tristete ca nu mai este folosita atat de des pe cat mi-ar placea. La un moment dat ma gandeam sa gasesc un sul de banda din aia gumata si sa ma duc la un croitor ca sa mi-o coasa pe toti nadragii.

      Dincolo de caraghioslacul bretelelor alora (care pana la urma e subiectiv) mi se pare ca totusi camasa nu arata fantastic, e nenatural de tensionata. Banda din pantaloni ofera un echilibru bun intre “burta” pe care o face camasa si aspectul supra-intins datorat bretelelor.

        (Citează)

  14. Am 1.96 si cam 96kg, lung si subtire, aceeasi problema. Cativa ani am cumparat de la Bigotti, dupa care am renuntat din acelasi motiv, dupa cateva spalari au intrat la apa (30 de grade, 800 de rotatii).
    Am gasit la un moment la Reserved 43 slim fit – camasi decente, fit decent, pret mai mult decat acceptabil.

    Intr-una din delegatii am gasit insa un brand de la care o sa imi cumpar camasi pentru tot restul vietii: Brooks Brothers – Regent Fit, 16 36 Size.
    Evident a ajutat faptul ca m-au masurat in magazin si mi-au zis exact ce marime am nevoie, asa ca am putut lua linistit 4 bucati la promotie – 200$. Asa iese 50$ de camasa, mai ieftin decat Bigotti, iar calitatea e incomparabila (inclusiv non-iron), pe cand lungimea e perfecta atat la manseta de la sacou, cat si la pantaloni.

    Le-am spalat de mai multe ori si nu a aparut nici o modificare de lungime, asa ca am mai comandat 8.

      (Citează)

  15. naiba m-a pus sa caut :| https://goo.gl/iXi28t

      (Citează)

  16. Poti spala si lana daca masina de spalat are un program special pentru asta.

      (Citează)

  17. acsel:
    Da, manicile imi sunt un pic scurte, dar obicei nu le port la sacou, si chiar daca asa, imi place sa le suflec.

    pentru ca am citit asta si pentru ca am vazut si poza lui Radu, doresc sa va spun ca intotdeauna cand purtati camasa si sacou, manecile camasii trebuie sa se vada de sub sacou aprox. 2 cm (asta inseamna nu ca camasa trebuie sa fie lunga, ci ca sa nu va speriati daca sacoul pare mai scurt la maneci)

    apoi, niciodata nu se poarta camasa cu maneca scurta pe sub sacou si niciodata nu se poarta cravata la o camasa cu maneci scurte.

    sigur ca n-am chef acuma de discutii gen “eu ma imbrac cum vreau eu”, eu va spun doar care sunt regulile, pt ca eu cred ca daca tot te imbraci la costum, ar fi bine sa respecti aceste reguli – arata mai bine, nu de alta.

    in plus, cred ca orice barbat ar trebui sa stie macar niste lucruri de baza despre cum sa se imbrace, cum sa asorteze lucruri, cum sa faca nod la cravata, ce nu se face niciodata in materie de haine etc chiar si daca nu e metrosexual (de fapt as zice tocmai pentru ca nu e :)) – fie si numai pentru ca fetele sunt impresionate de chestii de genul asta, desi cel mai probabil nici ele nu le stiu.

    eu am citit o carte de la Humanitas care se numea Ghidul Elegantei Masculine, v-o recomand, desi sunt sigur ca gasiti si pe net.

      (Citează)

  18. Și eu am mâinile lungi…bigotti și eterna (găsești la p&c)

      (Citează)

  19. Aceeași problemă o am și eu. Singurul loc unde am găsit cămăși cu mâneci mai lungi a fost magazinul Cavaliere de la Unirii. Încearcă și acolo.

      (Citează)

  20. Parca ti-ai “tras” nevasta. Nici ea nu se pricepe?

      (Citează)

  21. O camasa din bumbac de calitate spalata cf. cu instructiunile (adica sa nu depasesti temperatura) nu intra la apa decat foarte putin, in timp, intr-un ritm rezonabil (uzura normala, nimic mai mult).

    Pentru nunta, I cannot recommend this strongly enough: fa-ti 2 camasi pe comanda !!! Nu costa asa mult (avand in vedere un buget de nunta), si N.I.M.I.C nu se compara cu hainele facute de croitor pe masura ta. :)

      (Citează)

  22. Si DA, exista o bandana fina dintr-un cauciuc/silicon, pe interiorul taliei pantalonilor, care exact asta face: tine camasa in pantaloni.

    Am uitat sa precizez… n-am vazut asa ceva decat la pantalonii facuti pe comanda la croitor :) .

      (Citează)

  23. Daca vrei camasi de calitate ok poti incerca si la Apaca.

    Eu chiar am mainile lungi si nu am avut probleme cu ele. Plus ca le mai ajusteaza pe loc.

      (Citează)

  24. Am pierdut multă vreme probând cămăși. La nuntă mi-am facut-o pe comanda la Sarto. A ieșit impecabil iar partea bună e că dacă e fix pe măsurile tale te și face mai slab.

    Prețurile tind să fie duble însă mergi într-un singur loc, o singură dată și iti comanzi câte vrei. Pentru mine a meritat atunci și după vreo 2 ture de mall pe care le-am făcut luna asta probând cămăși, m-aș intoarce la varianta made to measure.

      (Citează)

  25. Incearca sa nu mai porti pantaloni si ai scapat de o problema.

      (Citează)

  26. Eu am rezolvat și mai simplu. Cămașă peste pantaloni. Bine, nu la nunta sau alte chestii mai oficiale dar la 125kg cu 190cm nu am găsit altă rezolvare. La faza cu lungimea mânecilor sunt mai rău, efectiv nu am o cămașă cu mânecile suficient de lungi așa că evit, atunci când sunt în cămașă, mișcările prea largi și îmi țin mâinile mai mult lângă corp. La faza cu ieșitul din pantaloni mă gândesc la o soluție, nu s-ar putea face la pantaloni niste nasturi sub betelie și niște găici în cămașă? Nasturi pot fi prinși cu ceva elastic ca să permită putina mișcare, 1-2 cm. Poate că ar arata mai puțin caraghios decât acele bretele… bine, poate numai eu le vad așa…

      (Citează)

  27. Cine are mana lunga pierde si ce are-n punga!

      (Citează)

  28. meh, am luat camasi din magazin pt nunta si am supravietuit.
    am fost chiar prostit de val sa iau 2 camasi, ca versi ketchup pe tine la nunta poate.
    mno ca sa vezi am ramas cu 2 camasi de super-ocazie. le porti, dar cand stii ca au costat ceva si au fost pt cel mai eveniment din viata da, nu iti arde sa mergi cu ele la oricare la nunta dupa.

    Mahorcu:
    O camasa din bumbac de calitate spalata cf. cu instructiunile (adica sa nu depasesti temperatura) nu intra la apa decat foarte putin, in timp, intr-un ritm rezonabil (uzura normala, nimic mai mult).

    Pentru nunta, I cannot recommend this strongly enough: fa-ti 2 camasi pe comanda !!! Nu costa asa mult (avand in vedere un buget de nunta), si N.I.M.I.C nu se compara cu hainele facute de croitor pe masura ta. :)

      (Citează)

  29. Ai mainile lungi? Ai facut afaceti cu statul? :)

      (Citează)

  30. Despre proportiile ideale ale corpului uman (barbatesc, se specifica in articol):
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Omul_Vitruvian

    – lungimea brațelor deschise este egală cu înălțimea omului
    – etc…

      (Citează)

  31. exista astf de “port-jartiere” pt amasa , dar mult mai practic este sa ai la interioril pantalonilor o banda cauciucata care va tine camasa sa iasa.

      (Citează)

  32. La Peek & Cloppenburg erau cămăși cu mâneci extra lungi

      (Citează)

  33. Nu m-am gandit ca nu sunt singurul care are o problema cu camasile bune la corp dar cam scurte la maneci. Ar trebui sa ne facem un grup de suport.

      (Citează)

  34. Articol de fashion bifat, daca mai scrii si unul cu topoare iar zice zoso ca ii furi ideile :D

      (Citează)

  35. ai aici niste optiuni https://www.nv-holders.com/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus