un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 28 ianuarie 2018

28 Jan 2018  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Circul Globus încă ține animale în cuști, în frig și ninsoare. Spectacolele cu animalele au fost demult interzise, dar conducerea circului este incapabilă să trimită animalele acelea la un adăpost.

Curenți puternici de aer deasupra Atlanticului au crescut viteza avioanelor chiar și cu 200 de mile per oră. Rollercoaster!

Consumul de carne duce la o societate patriarhală. Cercetătoarea susține că femeile se răzvrătesc împotriva unei astfel de societăți prin actul de a deveni vegetariene. Sună ciudat și chiar ridicol, dar un sâmbure de adevăr ar putea fi acolo. În vechime, bărbații vânau și aduceau carne acasă, iar în prezent practic doar bărbații fac grătarul, deci consumul de carne este ceva “bărbătesc” și bărbații sunt cei care o aduc la masă.

Diverse comisioane bancare au dispărut de ieri.

Comentarii de-ale polițiștilor referitoare la colegul lor pedofil. Sigur că nu-i corect să privești rău orice polițist pentru acțiunile unui pervers, chiar colegii său, cei care au lucrat ani de zile lângă el și au investigat cazuri în care era implicat, ar trebui luați un pic la întrebări.

Metroul din Drumul Taberei a fost amânat pentru 2019. A fost amânat acum cu încă un an, deci nu e nici măcar aproape de finalizare. Nu m-ar mira ca la anul să aflăm că va fi gata în 2020.

Este Facebook în cădere sau nu? Și rețineți că lucrurile nu sunt atât de simple. Sunt afaceri de miliarde construite în jurul Facebook și a rețelelor sociale, cu zeci de mii de angajați. Nu este o curiozitate a Internetului, o chestiune de discutat ca bârfă, ci o parte a economiei mondiale.

Citiți și cum știrile false, propagate prin Facebook, distrug democrația din Cambodgia.

Persoanele supraponderale sunt eroii negativi ai jocurilor video. Nimic nou aici, personajele negative au fost deseori și obeze, cum era în de la Captain Planet și până la baronul Harkonnen. Totuși, nu are nici un rost asocierea dintre răutate și obezitate.

Curs despre cum să devii influencer pe YouTube. Cei de la The Verge, care analizează cursul unuia, sunt răutăcioși și se leagă de tot ce pot în acest sens. Adevărul este, mi se pare mie, că fiecare poate cheltui cât vrea pe astfel de cursuri și academii, mai ales că sumele nu sunt mari. Important e să încerci; poate-ți iese. Rețineți și fraza “your asking price for brands should be in the $10K range for every 1 million followers”.

Despre Jennifer Ringley, prima femeie care-și transmitea viața pe Internet. Făcea asta în 1996.

Rețete: tort și aripioare double-fried.

Oferte: la eMAG este Weekend Superstars, la Fashion Days este Electric Weekend.

    24 comentarii

  1. Chestia cu zburatul in viteza am patit-o si eu cu un Blue Air pe ruta Lisabona-Bucuresti. Chiar inainte sa decolam una din stewardese se bucura ca ajungem cu 40 de min mai devreme. Eram nedumerit. Apoi, pe deasupra Spaniei pilotul ne-a dat cateva informatii despre zbor, gen ne deplasam cu 1000 km/h. Wtf, in gandul meu, stiam ca viteza maxima era de aproximativ 800 km/h. Pilotul a continuat cu explicatia: ceva curenti de aer care ne imping serios din spate, deci ajungem mai devreme. Asa a si fost!

      (Citează)

  2. S-a revoltat lumea ca plimbau Tigrii Siberieni prin frig si zapada adica…. mediul lor natural ca de aia le zice Siberieni. Sunt nascuti in Europa dar sunt echipati pentru climate reci.

      (Citează)

  3. Puteai sa transformi milele alea în non-retard units, sa nu o facă fiecare cititor in parte.

      (Citează)

    • Ei hai că nu-i așa tragic. Dacă dădea 88 de mile sau ceva de gen mai ziceam, dar cam toți pasionații de tehnologie și/sau mașini cunosc câteva repere aproximative: 60 mile = 100 km, 100 mile = 160 km, 200 mile = 320 km, 155 mile = 250 km. Din domeniul auto și tot le știi dacă nu poți aproxima cu 1.6 km la o milă.

        (Citează)

  4. Pretul actiunilor FB este astazi 28 ianuarie 2018 la cea mai mare valoare EVER! Deci nu prea stiu ce efecte o sa aiba asupra viitorului gigantului… Debinarea cauzata de FB probabil se va adanci si mai mult.

      (Citează)

  5. aia cu vegetarianismul e un pic ridicola. Un barbat in general are nevoie de mai multe calorii.

    iar personajele negative au caracteristici nedorite, exagerate: grasi, urati, batrani, etc. E o chestie logica.

      (Citează)

  6. Radule, nu mai promova toate rahaturile feministe care apar acum. Oamenii astia sunt dezaxati. Au prea multa bunastare, prea mult timp liber, si incep sa cace idei din astea.
    Credeam ca esti mai serios de atat, si cu mai mult commom sense.

      (Citează)

    • de ce sa nu le promoveze?
      daca-s intr-adevar rahaturi, nu o sa aiba nici un impact promovarea lor, corect?
      hai recunoaste ca ti-e teama ca o sa se destepte si nevasta-ta pana la urma si o sa-si dea seama ca totusi parca nu e ok s-o bati?

        (Citează)

    • @Robo

      “daca-s intr-adevar rahaturi, nu o sa aiba nici un impact promovarea lor”

      exista o serie de rahaturi care au impact. unele in fiecare zi

      1 anti-vaccin, pamantul plat
      2 FNI, Caritas
      3 dar nu ultimul, suntem o tara condusa de PSD.

      Deci nu, daca ti se spune o mizerie, e bine sa spui ce gandesti.

        (Citează)

    • ei, acuma depinde cum definesti “rahatul”.
      mai sus am folosit “rahat” in sens de “ceva ce nimeni nu e dispus sa consume indiferent cata promovare i s-ar face” si-atunci e valabil ce am zis eu.
      dar ok, poti sa intelegi prin rahat si un lucru lipsit de orice valoare sau lipsit de orice valoare de adevar si-atunci nu mai e valabil ce am zis eu.

      oricum, feminismul e departe de a fi un “rahat” in oricare sens.

      vineri de exemplu au fost omorate 2 femei de catre sotii lor – una in Bucuresti si una in Titu. Violenta in familie este ceva extrem de serios si de raspandit la noi in tara si este una din temele feminismului.

      in conditiile astea, sa spui ca feminismul e un rahat inseamna sa fii cretin.

        (Citează)

    • Nu văd ce legătură are feminismul, cu violenţa în familie.

      Violenţa nu are nici o scuză, nici un sex, nici o culoare, nici o legătură cu relaţiile dintre cei care o practica şi pe care se practică.

      Un nebun care-şi bate nevasta, îşi bate şi copiii, femeia se încadrează la feminism, copiii unde se încadrează?

      Dar o femeie care-şi bate copiii, unde se încadrează? Dar un bărbat/femeie care-şi bate părinţii?

      Feminismul a început ca un lucru bun, şi a ajuns azi un trend de muls bani caritabili, care prinde doar în ţările civilizate, pentru că pentru femeile omorâte cu pietre din lumea a 3-a nu luptă nimeni, dar pentru faptul că femeile n-ajung CEO din oficiu doar pentru că sunt femei, există asociaţii care fac strângeri de fonduri săptămânal pentru lobby, pentru aşa-numitele cote de diversitate :)

        (Citează)

    • Da e plin de barbati batuti sau terorizati de neveste, ai dreptate, care o fi legatura? Si de barbati pipaiti pe strada de femei sau violati.
      Saracii barbati…

        (Citează)

  7. poftim o descoperire arheologica

    https://edition.cnn.com/2018/01/26/health/ancient-greek-sealstone-carving/index.html

    acum incearca americanii sa-si dea seama cum au sculptat grecii lui Homer o piatra pretioasa cu linii de jumatate de milimetru.

      (Citează)

  8. Astia de la Facebook singuri isi taie craca prin toate politicile tampite introdus, prin cenzura exagerata cu blocari de conturi total gratuit si prin faptul ca nu se mai satura sa ceara bani de la utilizatori. Le doresc sa se prabuseasca cat mai repede si sa ajunga mai rau decat Myspace.

      (Citează)

    • cand ti-ai cerut FB bani ?
      Fb trebuie sa tina oameni pe platforma ca au multe informatii despre ei, unde locuiesc, unde muncesc, si in functie de tara au access la mai multe informatii, iar pe partea cealalta vand aceste informatii firmelor interesate de publicitate.
      Nu prea ii vad in curand sa mearga la vale, ca vor fi schimbari pe platforma e alta poveste dar sa ajunga ca hi5 sau myspace e posibil dar nu in urmatorii 5 ani.

        (Citează)

    • Intreaba-l pe Radu cati dintre cei aproape 8 mii de urmaritori ai lui de pe Facebook ajung sa si vada ceea ce posteaza el pe pagina dedicata blogului. De la an la an, procentul celor care ajung sa vada posturile a fost redus semnificativ, astfel incat sa-ti forteze mana sa dai boost la posturi. Lacomia lui Zuckerberg&Co va avea un revers al medaliei, mai devreme sau mai tarziu.

        (Citează)

  9. Uite un articol care te-ar putea interesa https://www.technologyreview.com/s/610007/were-about-to-kill-a-massive-accidental-experiment-in-halting-global-warming/ Luni nu ai avut știrile zilei si nu am avut unde sa pun link-ul

      (Citează)

  10. neinteresant si plictisitor

    TOM:
    Uite un articol care te-ar putea interesa https://www.technologyreview.com/s/610007/were-about-to-kill-a-massive-accidental-experiment-in-halting-global-warming/ Luni nu ai avut știrile zilei si nu am avut unde sa pun link-ul

      (Citează)

  11. banuiesc ca intelegi ca Radu are un business, iar el foloseste platforma de la FB sa aduca trafic pe articolele lui, la fel cum face cu seo pentru google/bing/yahoo.
    Daca vrea sa faca bani trebuie sa investeasca.
    De exemplu o pizzerie poate ajunge cu reclama foarte usor la cei care locuiesc/muncesc sau doar in trecere prin zona, iar in functie de ofera pe care o promoveaza pot avea mai mult sau mai putini clienti.
    Alergarea dupa like-uri nu te ajuta cu nimic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus