un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tech7 – episodul 101

20 Jan 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

32 comentarii

Mai jos vedeți primul episod din ceea ce eu numesc Tech7 și sper să fie o emisiune săptămânală sau bilunară ce prezintă părerea mea despre cele mai importante știri despre tehnologie din ultima perioadă. Acesta este episodul 101, cum ar fi.

L-am făcut pe Facebook Live, că poate dorea cineva să comenteze sau să discutăm pe loc și un alt subiect. În paralel am înregistrat totul, am pus titlu și l-am urcat și pe YouTube. Dacă (mă) prinde, pe următoarele le voi finisa mai bine și voi crește nivelul calitativ al producției.

Până atunci, priviți rezumatul despre tehnologiei al acestei săptămâni:

Nu știu de ce primele secunde au ieșit mai choppy, a fost o problemă chiar de la OBS, programul de studio care face treaba.

    32 comentarii

  1. Felicitări.

      (Citează)

  2. Merge :))

      (Citează)

  3. E destul de bine pentru început.

      (Citează)

  4. Rezumat, capitole? Sau trebuie sa stau pana la sfarsit sa vad daca este vreun subiect ce ma intereseaza?

      (Citează)

    • Nu plănuiesc să fac. Te uiți la multe filme sau vloguri sau clipuri care încep cu un rezumat?
      Știrile oricum sunt scrise aproape zilnic, poți accesa de acolo ce te interesează. Pe video vreau să-mi spun și părerea despre ele și să fie un alt tip de material, adică unul video.

        (Citează)

  5. O colaborare cu MKBHD când?

      (Citează)

  6. Super, bravo Radu ! Sper sa o poti face cel putin bilunar.
    Apple daca era corect ar fi trebuit sa scoata patch-uri si pentru vechile iOS-uri.

      (Citează)

  7. nice!

      (Citează)

  8. Foarte buna inițiativa, la început merge un scurt rezumat despre ceva o sa discuti. Oricum, am urmărit până la final.

      (Citează)

  9. Salut Radu. Folosesti Revolut?

      (Citează)

  10. Postolachi Dumitru

    20/01/2018 la 12:29 PM

    Tech șapte? Asocierea a două cuvinte din două limbi diferite parcă nu sună tocmai bine, cel puțin mie nu-mi sună. Parcă Tech7 pronunțat 100% în engleză sună un pic mai altfel. Cât privește intenția și punerea în practică primește numărul maxim de stele posibil.

      (Citează)

  11. Si eu as vrea un rezumat, pune te rog unul.

    Ma gandesc ca oricum il scrii inainte.

      (Citează)

  12. Vezi cu “ăăă”-urile.

      (Citează)

  13. Ăăă urile și mie mi-au atras atenția. E destul de deranjant, în schimb îmi place cum scrii. Keep up the good work!

      (Citează)

  14. Ar merge un fundal mai vioi, poate ceva personalizat. In rest gg.

      (Citează)

    • Știu, dar încă e la început. E în plan și un fundal, dar e genul de chestie care trebuie gândită bine și apoi implementată o dată.

        (Citează)

  15. zici ca prezinti tema de acasa

      (Citează)

  16. arata bine si are potential.
    totusi, de ce m-as uita la un clip (pe care nu pot sa “il citesc pe diagonala” si sa ma opresc la ce ma intereseaza) in loc sa citesc stirile (tot in rezumatul tau)?
    clipul nu il pot vedea mereu la biirou (din motive de audio), nu imi e comod sa il vad in metrou (nu obisnuiesc sa port casti cu mine), etc..
    convinge-ma cu ceva daca vrei ceva in plus de la mine (timp mai mult + efortul de a urmari video).

    ps. apreciez munca pe care o faci in general cu blogul, comparatia e strict intre 2 forme de livrare a aceluiasi continut, nu despre continut in sine.

    ps2. da, continutul in sine este un motiv sa “platesc” mai mult pentru el, insa ridici singur “punctul de echilibru” si e posibil ca traficul total sa scada (sa urmaresc mai putine tech7 decat stiri despre tehnologie).
    daca pentru tine da cu plus.. asta e pt tine sa decizi.
    pentru mine e clar un efort mai mare.

    ps3. da, as putea alege video in loc de text, dar am nevoie de un motiv in plus, nu imi e suficienta dorinta de a “citi” un set de stiri (altfel bine selectionate).
    poate ceva elemente de “show” sau ceva vizuale (slideuri, etc) bine folosite..

    sper sa te ajute impresia mea.
    succes!

      (Citează)

  17. Felcitari pentru idee si realizare!
    Ca si lui john2381, imi vine greu sa ma motivez sa “consum” 15 minute de video in loc de text+link-uri. Dar desigur asta e o chestie de preferinte personale, si poate ma convingi :)

    Cateva sugestii pentru un video mai atractiv:
    – sumar la inceput – s-a mai zis
    – link-urile paginilor comentate in video ar trebui sa fie puse dedesubt si in articol si in descrierea de pe youtube
    – pe video “embeduit” in pagina de blog sunt ilizibile majoritatea textelor din browser, e totul mult prea mic, doar daca dai full screen ai sanse sa citesti ce selectezi tu acolo. In fb live imi imaginez ca e si mai rau. Daca deschid pe youtube, pe afisarea standard, vad video cam dublu ca suprafata (pe un monitor 22″ 1080p), pentru mine e bine, dar depinde fiecare ce diagonala si ce rezolutie are. N-am incercat pe telefon, banuiesc ca nu e nici acolo foarte roz daca n-ai phablet. Ar fi bine sa testezi pe mai multe configuratii.
    – legat de pct anterior, as propune sa folosesti reading mode si un zoom mai mare in browser.

      (Citează)

    • Bune sugestiile. Asta cu indexul de timp e prea greu de realizat, poate pe viitor dacă devine ceva mai profesionist. Linkuri și un mic sumar aș putea pune, că văd că e foarte cerut.

      Paginile web afișate sunt mai mult de decor, poate mai vezi acolo o imagine, poate te prinzi despre ce e vorba, că nu vreau să vorbesc ca la telejurnal. Fullscreen se văd bine.

      Reading mode e problematic în Firefox, taie multe fotografii din articol și eu aș prefera mai multe din acestea, nu text.

        (Citează)

  18. 1. Mișto.
    2. La faza de observații (dacă ai nevoie de idei de la cititori) eu aș adăuga la treaba cu sumarul, ca acesta să fie scris și în postare ( nu numai spus la începutul clipului) și să fie însoțit și de minutul din clip, ca să fie ușor de găsit, gen: – Șefii LG nemulțumiți de design-ul Lg G7 (00:33); – Apple promite că nu mai încetinește iPhone-urile (01:20); MacBook Air a împlinit 10 ani de ziua lui Mihai Eminescu (02:57)… ș.a.md.

    Știu că tentația de gândi că poți ține un cititor 15 minute pe site e mare, dar mă gândesc că cei care vor neapărat să urmărească tot clipul o vor face, în schimb alții fie se vor descuraja din cauza timpului pe care îl pot considera mare pt un clip, fie se vor plictisi în situația în care filmulețul începe cu un subiect care lor nu le spune nimic.

    Baftă! ;)

      (Citează)

    • Greu cu indexul.

      Nici eu nu vreau să țină 15 minute și asta depinde de ce știri sunt în acea săptămână. Totuși, orice emisiune TV de acest tip sau weekly show cam atât durează. Nu poți rezuma totul în 3 minute, oricât mi-ar plăcea și mie.

        (Citează)

  19. Bravo!

      (Citează)

  20. Eu sînt dintre cei care preferă în mod net să citească decît să se uite la un videoclip. Personal nu văd nici un avantaj față de varianta de pînă acum – text în care se intercalează poze relevante.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus