un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facultatea de Electronică are o miiiiică problemă

16 Oct 2017  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Update: fotografia a fost scoasă, au fost prompți oamenii. Se pare că cei din Liga Studenților Electroniști întrețin acea pagină și au acționat prompt după acest articol (pe care eu îl văd mai mult ca pe ceva amuzant, că nu fotografia aia ține în cap facultatea). O intenție bună de realizare a unui cover s-a dovedit un pic neinspirată când o privești cu ochii unuia din afară. Nu-i bai, se întâmplă și la case mari și la companii cu miliarde de dolari pe mână, cum a fost recent cazul Dove.

Articolul original e mai jos.


Facultatea de Electronică are o problemă și sper să o corecteze cineva.

V-am mai spus că acest loc are o însemnătate specială pentru mine. De câte ori trecem prin zonă, îi spun Matildei, cu glas ușor tremurând de emoție: “iată, în acest templu al ingineriei, în acest palat al tehnologiei, am petrecut 5 ani din viață! Acest loc a fost important în a mă defini ca om.”

Ea își dă ochii peste cap, neînțelegând că probabil nu ne-am fi întâlnit dacă aș fi urmat o altă facultate. Eu oftez în interior, mă uit cu ochii mari la clădirea Leu pentru încă o clipă și apoi de obicei calc tare frâna, că pe Iuliu Maniu e un trafic mai haotic decât teoria circuitelor integrate digitale, ținută de Drăghici. Neatenția se plătește!

Facultatea de Electronică, însă, are următoarea fotografie cover pe pagina oficială de Facebook și solicit oficial schimbarea ei, altfel merg la OPC și îi reclam!

Nu poți ilustra facultatea cu un grup de studenți puși să îngenuncheze în fața ei. Unii zici că se roagă, alții stau pe vine ca-n codru. Uitați-vă la fata din stânga, planul apropiat – își ascunde fața de rușine. Apoteotic, toți acești studenți sunt parcați pe locurile pentru persoane cu handicap din fața intrării.

Dacă nu v-ați prins, trupurile inginerești formează literele ETTI, abrevierea numelui complet al facultății. Unde s-a ajuns, oameni buni? Mai rău de atât nu putea fi decât dacă le dădea cineva și stegulețe, ca la paradele socialiste. Pe vremea mea, în Electronică nu îngenuncheai decât în fața secretarelor atunci când aveai nevoie de vreo adeverință sau ceva.

Am fost acum un an pe acolo, uitați cum mai arată zona.

    22 comentarii

  1. hahaha, eu sunt curios cum s-a ajuns la poza asta, cine a venit cu ideea, ce discuții au fost și cine a organizat momentul :))))

      (Citează)

    • Propun sa faceti o emisiune de 2 ore la radio cu tema asta. Mare minune sa nu fie preluat subiectul si de vreo televiziune. 10 invitati in studio, ministrul educatiei prin telefon. Nu se poate sa scape nesanctionat asa ceva.

        (Citează)

    • … Vine rectorul, ține un discurs, sanctionează pe cineva, îl mai face honoris causa pe patriarh…

        (Citează)

  2. aceeasi problema de care ne impiedicam la tot pasul: responsabilitatea.
    cine e responsabil cu facebookul la etti?
    cine e responsabil cu strategia?
    cine e responsabil cu verificarea / testarea / controlul calitatii?

      (Citează)

  3. Zoom. Fata nu isi ascunde fata. Ne cramponam pt orice. Lasa domne poza asa cum e. Vai dar vai sunt pe locurile pt persoane cu dizabilitati. Dava venea masina ramneau acolo?

      (Citează)

  4. eu citisem GTI!…

      (Citează)

  5. Sînt ultimul care aș susține umilirea cuiva în fața unei autorități.
    Dar în exemplul de față după părerea mea e doar un fleac.
    Te prinzi direct despre ce e vorba iar studenții sînt inteligenți și știu de glumă.
    Nu aș ingenuchia niciodată în fața unui decan. Dar as face-o simbolic in fața Științei, care dă culoare și vioiciune vieții noastre.
    Don’t worry, let’s be cool!

      (Citează)

    • George P: Te prinzi direct despre ce e vorba iar studenții sînt inteligenți și știu de glumă.

      De acord, mai puțin cu paragraful citat. Am arătat-o câtorva oameni și nici unul nu s-a prins că se formează literele ETTI.

        (Citează)

  6. john2381:
    aceeasi problema de care ne impiedicam la tot pasul: responsabilitatea.
    cine e responsabil cu facebookul la etti?
    cine e responsabil cu strategia?
    cine e responsabil cu verificarea / testarea / controlul calitatii?

    Paza contra incendiilor :-)

      (Citează)

  7. Radu ai imbatranit, parca esti un pensionar artagos care te legi de orice, ce anume vrei tu sa reclami la OPC ?
    In aceasta vara i-am vazut la mare intr-o tabara, erau remarcabili, toti cu tricourile albastre pe care scria numele facultatii, linistiti si cu bun simt, cum rar mai vezi tineri in ziua de azi.

      (Citează)

    • JeanValjean: Radu ai imbatranit, parca esti un pensionar artagos care te legi de orice, ce anume vrei tu sa reclami la OPC ?

      Asta cu OPC-ul a trebuit să o zic pentru că așa se zice de obicei pe net. Când ceva nu merge bine, se amenință cu OPC-ul, oamenii neștiind că nu se mai numește OPC de multă vreme și că ANPC se ocupă doar punctual cu anumite chestii, nu cu orice problemă.

        (Citează)

  8. Felicitari pentru vigilenta! Este bine ca cineva ia apararea studentilor.
    Totusi, indraznesc sa spun ca adevarata umilinta de ne tolerat este ingenuncherea in fata functionarilor carora care acesti studenti le platesc salariile.

    In fotografie, o gacicuta sta relexata la palavre cu alta, alta se uita pe mobil. Toti par relaxati. E asa cum trebuie sa fie.

    Altfel, in relatia publicului cu autoritatile eu au idendificat o lista de vreo 100 de puncte de incalcare a libertatilor dar de care nu sare in sus nimeni.

      (Citează)

    • George P: in fata functionarilor carora care acesti studenti le platesc salariile

      Hai să nu exagerăm. Eu n-am avut niciodată senzația că plătesc salariul cuiva de acolo, ba chiar m-a plătit facultatea de mine prin bursele primite.

        (Citează)

  9. Ce pios s-au pus fetele alea in genunchi, zici ca urmeaza examen la ceapa.

      (Citează)

  10. Iti dai seama ca sa faci parte dintr-o poza de genul asta este maximul de suck-up catre profi pentru 50 de sutimi in plus la examen.

      (Citează)

  11. parerea mea e ca fata cu pricina de la baza E-ului incearca sa-si stearga lacrimilie de emotie.
    Cat despre fata de la baza T-ului as zice ca incearca ceva stalpisorul din fata ei…

      (Citează)

  12. Băi Nwradule tată…. mai mergi și tu pe la biserică să înțelegi conceptul de îngenunchere.

    Cei din poză nu îngenunchează ci stau… pe vine.

    E o mare diferență :-)

      (Citează)

  13. Ha, pe vremea mea aveam 2 fete in toata grupa. In poza de acolo vad ca baietii sunt clar in inferioritate :))..Acolo sunt toate fetele din ETTI sau doar s-au schimbat vremurile?

      (Citează)

    • S-au schimbat prin 2005 lucrurile. Eu aveam vreo 8% fete în serie, dar cei cu 2-3 ani mai mici aveau aproape 40-50%.

        (Citează)

    • Nu aveați niciunul atâtea fete/femei, măi. Ce, erați pești? Erau cu voi în serie. Eu d-abia am avut una. Poate, din cauza voastră :)

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus