un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Experiențe: am fost la snorkeling

23 Sep 2017  ·

EXPERIENȚE, TURISM  ·

11 comentarii

În Zanzibar am făcut o chestie în premieră pentru mine: snorkeling. A fost amuzant, sper să mai fac asta.

Iată un clip video cu ce-i de văzut prin apă:

Snorkelingul este simplu, e ca și cum ai face pluta pe burtă, iar masca și tubul de respirat îți permit să stai cu mutra în apă și să te uiți la pești și corali și ce-o mai fi de văzut pe acolo. Labele te ajută să te deplasezi cu viteză dând doar din picioare.

În Zanzibar sunt mai multe locuri bune de snorkeling, iar pe noi ne-au dus lângă insula Mnemba, care-i un petec de pământ aflat la 1 km distanță de țărm. Pe Mnemba am înțeles că se găsesc câteva cabane de închiriat pentru foarte mulți bani, fiind poate cea mai scumpă cazare din Zanzibar și bănuiesc că reciful din zonă, plaja perfectă și lină și apa aceea superbă sunt responsabile pentru asta. Pentru în jur de 1700 de dolari/noapte (de persoană!) puteți locui în cabanele de acolo.

Apa era liniștită -acolo nu se formează valuri mari- și foarte limpede. Am văzut diverse specii de peștișori pe acolo, a fost mișto. Am sărit din barcă, am stat vreo 20 de minute în apă, ne-am reîntors la barcă, ne-am mutat câteva sute de metri mai departe și am snorkelat încă 20 de minute.

Cum eu nu înot bine (mă deplasez de la A la B, dar nu știu să calc apa), am cerut o vestă. Se poate face snorkeling cu vesta, dar cu condiția să fie o vestă bună, bine strânsă pe corp, că altfel se tot ridică și te bate în față și te încurcă la deplasare. Așa că, dacă sunteți în situația asta, alegeți o vestă care să se închidă uniform și care-i mai strânsă pe voi.

Noi am văzut doar ce vedeți în clipul de mai sus. În funcție de perioada anului, pe Wikipedia scrie că se pot vedea acolo și țestoase, rechin-balenă (care-i imens și inofensiv), balene normale și alte orătănii. Practic e a doua oară când aș fi putut vedea balene și nu am văzut nimic.

  11 comentarii

 1. Frumoasa experienta asta de a cheltui vreo $100 sau mai mult și sa vezi 2 pești ;)

    (Citează)

  • Da, vreo 60 de dolari de persoană, parcă. Cred că e imposibil să dai 100 de dolari și să vezi o țară întreagă, de exemplu. Chestii din astea atât costă.

     (Citează)

 2. Pentru data viitoare cumpără-ti Easybreath de la Tribord. Le vând la Decatlon, că sunt francezi și deh…
  Eu am de 3 ani, când abia apăruseră și după niște mii de ore in apă pot să cânt în corul celor care spun că până să apară masca asta snorkelingul era o joacă!
  Eu ușor de fixat, nu se aburește (asta e problema cea mai nașpa și la snorkeling, dar mai ales la diving) și nici nu ți se usucă gâtul. Plus că poți respira pe nas sau pe gură după cum aimchef și te simți tu mai bine. Și e uriașă, vezi clar și nu ai obstrucții.
  Și la cat costă… ochelarii mei de diving au fost mult mai scumpi! Când am ocazia eu stau și 2h in apă. Dacă nu mi s-ar face sete probabil as putea și mai mult.
  Labe nu îți recomand, cele bune sunt bune, dar sunt mari și grele și ajungi la discuții daca luam labele sau își mai pune doamna 5 rochițe ;-)

    (Citează)

  • nu stiu ce a patit, dar easybreathul anul asta se abureste. in ultimii 2 ani nu am avut probleme cu el. ai vreo idee de un tratamant ? am incercat ce scrie uzual pe net dar fara succes.

   labe pentru snorkeling gasesti bune scurte si semirigide pana in 100 de
   lei. eu am https://www.okazii.ro/labe-not-sau-snorkeling-lungi-albastru-negru-nabaiji-a186323862 cei de la decathlon nu le mai produc/aduc se pare, au o varianta noua care nu imi place. probabil ca la anul o sa imi iau un monofin.

     (Citează)

  • Știu casca aia, alții din barcă veniseră cu ele de acasă. Totuși, mi se pare ceva cam mare de transportat cu tine în concediu dacă nu faci frecvent snorkeling. Pentru o oră parcă m-aș baza pe ce-mi închiriază ei.

     (Citează)

  • user: nu stiu ce a patit, dar easybreathul anul asta se abureste. in ultimii 2 ani nu am avut probleme cu el. ai vreo idee de un tratamant ? am incercat ce scrie uzual pe net dar fara succes.

   Posibil ca sticla să fi avut un tratament pe interior care s-a dus în timp. Metodele clasice îți rămân la dispoziție.

     (Citează)

 3. Iti trebuie un ceas bun…o sa iti trimit un Rolex Submarinar din colectia mea, eu am cateva dubluri.

    (Citează)

 4. Asteptam primul comentariu “la bulgari e mai misto si mai aproape”.

    (Citează)

 5. se misca bine nasu’ mare.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus