un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Documentare: World War 2 in Colors (Netflix și YouTube)

15 Aug 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Poate că vă place istoria celui de-al doilea război mondial sau poate că v-a plăcut filmul Dunkirk și vreți să aflați mai în detaliu ce-a urmat.

Dacă da, ar trebui să urmăriți documentarul World War 2 in Colors de pe Netflix. Are 13 episoade, așa că prezintă mult mai bine fiecare etapă a războiului, intrând uneori în detaliu privind bătăliile importante. Îl găsiți integral și pe YouTube, descopăr acum.

Având timp pentru explicații, documentarul prezintă foarte bine dezvoltarea imperiului japonez inainte chiar de 1939, iar campanii precum cucerirea țărilor nordice de către naziști le-am înțeles acum mult mai bine. Similar, războiul din Pacific între SUA și Japonia este bine explicat și am înțeles de ce s-au bătut pe toate acele insule, în acea ordine, și cum a fost câștigat războiul naval și aerian pe acel front.

După cum îi spune și titlul, documentarul este în întregime color, folosind imagini filmate în perioada războiului și colorate artificial prin mijloace moderne.

Asta îl face ușor de urmărit. Creierul nostru probabil că este deconectat de la imaginile alb-negru, le procesează ca pe ceva anormal și asta le face obositor de urmărit timp de o oră. Nu este cazul cu acest documentar.

Un alt documentar foarte bun, filmat cu actori talentați și care te ține și cu sufletul la gură, este cel despre OJ Simpson, da?

    23 comentarii

  1. Drugau Catalin

    15/08/2017 la 4:43 PM

    Putin off topic.Nu am reusit sa vad mai mult de 2 episoade din serialul de zici la final cu Simpsons,din cauza ca de fiecare data cand il auzeam pe actorul ala,gen avocatul lui OG sau ceva de genu,cum il pupa in fund la fiecare replica,numai “Juicy” in sus “Juicy” in jos,simteam ca imi bubuie capu.Nu stiu cum ai reusit sa rezisti sa il vezi pe tot.

      (Citează)

  2. Am vazut deja un documentar despre WWII color pe Netflix, dar nu sunt absolut sigur ca este acesta. Cel vazut deja era filmat color de la inceput, pe pelicula color, nu dat cu cariocile dupa. Si nu era cu HD in nume, parca si asta retin.

    In alta ordine de idei, ieri se lanseaza StarCraft REMASTERED si nimeni nu zice nimic. Te-ai fi asteptat sa apara niste impresii sau macar ca niste firme care vand routere wireless sa se bage in seama. Ca deh, battlenet si Internet.

    Dar nope, lumea doarme in slapi.

      (Citează)

  3. Da e noua moda acum….pe History o sa intre un documentar cum tanarul rege Mihai i-a pacalit pe Hitler si pe nazisti, tot in color si cu marturile celor implicati, care au mai ramas…
    Prefer sa raman in minte cu vorbele lui Antonescu: iar tie popor ingrat nu-ti va ramane nici cenusa mea:)

      (Citează)

    • E important sa ne cunoastem istoria si sacrificiul facut de strabunii nostri.
      Documentarul este intitulat „Regele care l-a păcălit pe Hitler” si apare marţi, 22 august, de la ora 21:00 pe History Channel.

        (Citează)

    • Kone, e destul de nasol daca ai pe un nazist drept exemplu.

        (Citează)

    • Tara de pacalici am fost si am ramas. De asta suntem unde suntem. Mereu am tradat si pe buna dreptate apoi ne-am luat-o in barba. :)

        (Citează)

  4. Eu vă recomand seria Apocalypse: The Second World War. Este foarte bine realizată și concisă, mi-au plăcut mult cele 6 episoade.

      (Citează)

    • Radu Ifrim:
      Eu vă recomand seria Apocalypse: The Second World War. Este foarte bine realizată și concisă, mi-au plăcut mult cele 6 episoade.

      Da! Foarte buna seria Apocalypse ..am vazut-o toata la NG..iar pentru cei care doresc ceva mai detailat, le recomand seria “The World At War (1973)” ..26 de episoade ce ilustreaza in totalitate cam tot ce a reprezentat Al Doilea Razboi Mondial..din momentul izbucnirii lui (1920) pana in 1950, inceputurile Razboiului Rece..este printre putinele, daca nu singurul documentar unde sunt intervievati Albert Speer, Karl Dönitz si Gertraud “Traudl” Junge..plus multi altii! Recomand!

        (Citează)

    • Sună bine, mulțumesc.

        (Citează)

  5. Am 100GB de documentare despre WW2 si de departe cel mai bun este The World at War, facut in 1973. Este cel mai aproape cronologic de evenimente si descrie cu acuratete maxima ce s-a intamplat acolo.

      (Citează)

  6. Tano:
    Am 100GB de documentare despre WW2 si de departe cel mai bun este The World at War, facut in 1973. Este cel mai aproape cronologic de evenimente si descrie cu acuratete maxima ce s-a intamplat acolo.

    Hehe..pana sa scriu eu, ai apucat tu sa zici de el..Subscriu! :)

      (Citează)

  7. Si eu as confirma ca The World at War, ala vechi din anii 70 britanic este excelent. WW2 in color e de fapt recolorat, nu mi-a placut deloc.
    La capitolul strategie e inca de vazut Battlefield, macar primele 2 serii, de pe Discovery. A mai fost unul excelent pe History, despre batalii aeriene, acum cativa ani, nu mai stiu cum s-a numit.

      (Citează)

    • Chiar, acum mulți ani, când abia intra cablul în România, Discovery avea emisiuni cu strategie, prezenta detaliat anumite bătălii șamd.

        (Citează)

  8. Din pacate pe Youtube nu are subtitrare in engleza, era si mai usor de urmarit asa. Sunt momente in care coloana sonora este prea tare si acopera vocea.

      (Citează)

  9. Netflix Romania a facut progrese mari, sunt multe filme acum, toate subtitrate in romana. La lansare nu era nimic subtritat, s-au cam pripit cu lansarea si au facut o impresie slaba.

      (Citează)

  10. Si “World Wars” facut de History este bun!

      (Citează)

  11. A urmarit cineva si documentare facute de oameni neimplicati in propaganda ce ni se serveste de peste 100 ani? Alte documentare decat cele care subliniaza afirmatia “Istoria a fost scrisa de invingatori” ca fiind cat se poate de reala…

    Va dau cateva exemple, pe care poate aveti timp sa va uitati:

    – NWO – communism by the back door
    – The Secret Masonic Victory of WW2
    – The Greatest Story Never Told

    …si nu vreau sa ma injurati, fiti obiectivi si vedeti si alte pareri despreea ceea ce s-a intamplat si se intampla de peste 100 ani in lumea in care traim.

      (Citează)

    • Dar ce te face să crezi că sunt neimplicați în propagandă? Oamenii care cred în conspirații masonice par la fel de implicați în treaba aia ca și cei ce fac restul documentarelor, doar fac “propagandă” potrivit crezului lor.

        (Citează)

  12. nwradu:
    Dar ce te face să crezi că sunt neimplicați în propagandă? Oamenii care cred în conspirații masonice par la fel de implicați în treaba aia ca și cei ce fac restul documentarelor, doar fac “propagandă” potrivit crezului lor.

    Pai tocmai asta e ideea, sa vezi si altceva.
    De cate ori ni se spune in cartile de istorie ca Aliatii au fost invingatorii celui de-al doilea razboi Mondial si defapt, e clar ca doar Rusia a fost.

    Cati dintre noi stim despre faptele bune ale lui Hitler, despre scoaterea Germaniei din foamete si in cativa ani devenind tara nr 1 din Europa?

    Cati stim despre teroarea Bolsevicilor din tarile Estice si despre uciderea a 70.000.000 oameni in perioada comunista?

    Dar despre Masacrul de la Katyn cati stim din cartile de istorie ca a fost facut de nemti cand defapt, in 2012 s-a declarat oficial ca a fost mana lui Stalin acolo DAR nicaieri nu s-a zis ca a fost o eroare ca au dat vina pe nemti atatia ani.

    Cati stim despre banii pe care evreii il fac de pe urma Germaniei si cati stim ca Germania , oficial, nu s-a predat pentru ca tratatul de “predare” nu a fost semnat de cel mai inalt om in stat – Donitz.

    …si sunt inca multe, pe care nu le vedem pentru ca citim si vedem doar ce ni se ofera. Vorba aia- crede si nu cerceta e o MARE MINCIUNA!

    Si…

    “NIMENI nu il va intreba pe invingator daca spune adevarul” :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus