un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

TP-Link a prezentat noi routere și gadgeturi utile

12 Sep 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

TP-Link a avut un stand mare și frumos la IFA Berlin, așa cum stă bine numărului 1 mondial în echipamente de rețelistică wireless. Se pare că voi avea de lucru și în continuare pentru că, după modelele C2600 și C3200, cei de la TP-Link n-au stat degeaba și au mai produs multe alte routere, precum:

Archer C5400 – generează trei rețele wireless de 2167+2167+1000 Mbps, în MIMO 4×4 și cu canale de 160 MHz  (așa-numitul Wave 2 ac), un concurent pentru Asus AC5300

Archer C3150 – adică au un model C3200 și acum vin și cu unul C3150? Da, diferența fiind că C3200 are o capacitate wireless de 1300+1300+600 Mbps prin trei rețele wifi, iar C3160 merge pe un 2167+1000 Mbps prin două rețele cu canal de 160 MHz, fiind gândit pentru dispozitivele mai noi ce suportă 4 streamuri MIMO simultan.

Archer C2200 – probabil cel mai interesant model de acolo pentru că ne apropiem de gama ce poate deservi un apartament sau o casă normală. C2200 are o capacitate de 1624+600 Mbps și agregare pe canale de 160 MHz., iar procesorul este un dual-core la 1,8 GHz.

Asta pe routere. La stand erau multe alte produse de rețelistică, precum adaptoarele de priză, inclusiv unele de 2 Gbps precum TL-WPA9610. Eu n-am testat niciodată astfel de dispozitive pentru că mi se pare că-i mai simplu să mergi pe routere wireless și repetoare de semnal, fără conexiuni prin intermediul semnalului din priză, dar e bine de știut că există.

RE550 este un repetor de semnal wireless tri-band, adică 867+867+400 Mbps prin trei rețele, și are 4 antene externe. Și acesta mi se pare ușor overkill deoarece în ideea mea un repetor este un dispozitiv mic, ușor de ascuns. Dacă vrei să repeți așa o rețea complexă, mai bine mai pui încă un router.

RE650 urcă la 1733+800 Mbps prin noua tehnologie Wave 2 și are 4×4 streamuri. Bănuiesc că au și astfel de dispozitive utilizarea lor, precum asigurarea de wifi în zone foarte mari precum cele publice sau tot felul de hale unde au loc evenimente speciale.

TP-Link a investit și în gama smart home, unde are dispozitive precum prize inteligente, detectoare de mișcare, de uși/ferestre deschise șamd. Am văzut la stand modelul SR20, care este un router cu o capacitate totală de 1900 Mbps pe wireless, dar include și rețele ZigBee și Z-Wave pentru dispozitivele smart, un fel de all-in-one.

tp_link_ifa_18

Moar devices! Prize de mașină:

tp_link_ifa_13tp_link_ifa_17

Baterii externe. Acel erotic-numit TL-PBG6700 are o dimensiune foarte bună pentru capacitatea sa de 6700 mAh și asigură încărcare la 2,4 Amperi, iar cel mare, de 13.400 mAh, este compatibil cu Qualcomm QuickCharge 3.0, ceea ce este un alt avantaj cu telefoanele flagship ale momentului, unde standardul de încărcare este dictat mai degrabă de acest QC 3.0 decât de specificațiile USB.

tp_link_ifa_14

HA100 este un adaptor Bluetooth pentru mașină. Îl conectezi cu jack-ul audio la intrarea AUX a mașinii și pui muzica din telefon, prin Bluetooth. Are NFC și alimentare pe microUSB, deci poate fi folosit chiar și prin casă. Îl găsiți deja la eMAG pentru 130 de lei.

tp_link_ifa_15

    2 comentarii

  1. Sa inteleg ca HA100 este un fel de Chromecast Audio ?

      (Citează)

    • E un fel de convertor audio de la Bluetooth la cablu. Transmiți din telefon către el și din dispozitiv în boxele mașinii, dacă ai acces la intrarea aux. Chromecast Audio e mult mai complex pentru că are și suport pentru Wifi și Cast, adică poți să-l comanzi să preia singur muzica de la un serviciu online și să o dea în boxe, folosind rețeaua wifi a casei. Folosești telefonul tău mobil pentru a-i da comanda asta, dar nu transmiți efectiv din telefon ca să-i consumi bateria.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus