un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Corupție rusească: un oficial ascundea în casă 123 de milioane de dolari

12 Sep 2016  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Rușii fac lucruri mari. Clădiri mari, camioane mari, avioane mari, imperii la fel. Nu mă mir deci că și în domeniul corupției doboară recordurile.

Un oficial rus care, culmea ironiei, era șeful “DNA-ului” lor, conducând lupta anticorupție din Rusia, avea ascunsă în casă suma echivalentă a 123 de milioane de dolari. Majoritatea cash-ului era chiar în dolari americani, restul în ruble. Salariul său anual era de 46.000 de dolari. Acum e arestat, acuzat de abuz de putere și luare de mită fără a cotiza mai departe spre big boss.

Bănuiesc că-și făcuse din bancnote un soi de pat și dormea pe el. Sau avea o proverbială saltea, dar groasă de 80 de cm, și când îl întreba cineva “băi, dar de ce ai patul așa înalt?” răspundea “eh, așa dorm eu, mai sus… pentru coloană…” Din când în când probabil se rostogolea nud în grămada de bani, ca un copil în confetti.

Mă întreb care era planul său pe termen lung. Urma să plătească toată viața cu sacoșa de bani, indiferent că-și lua vile, călătorii sau mașini sport?

Vă dați seama ce standard înalt creează această știre pentru cei din România. La noi milionul de euro a devenit o șpagă standard, dar când auzi că “vecinii” au 123 de milioane la saltea, te simți prostul proștilor, ceri și tu șpagă mai mare.

Mai multe informații găsiți aici și aici (dați cu translate în browser).

Punguta cu doi bani

    9 comentarii

  1. In contextul problemei cu ING il putem intelege :)) .
    In alta ordine de idei: vand saltea relaxa ingnifuga ;)

      (Citează)

  2. Eu cred ca duce Putin campanie de crowdfunding pentru bugetul Rusiei…
    Omu isi tinea banii acasa ca nu avea incredere in oamenii sai din “DNA”, ii suspecta ca sunt corupti, asa ca probele gasite la infractori, erau tinute in siguranta acasa…

      (Citează)

  3. Oamenii astia nu stiu sa iasa din sistem. Banul e un drog.

      (Citează)

  4. I-a gasit afara in frig, in fata usii, si a zis sa ii duca in casa, la caldurica, sa nu raceasca.

      (Citează)

  5. A suparat pe cineva…nu stie tabla impartirii…totusi e ciudat modul de operare…era mult mai simplu daca suferea o moarte subita iar banii nu erau adusi in discutie…

      (Citează)

  6. Acum cateva luni dna Bica a spus ca fratele doamne Kovesi este anchetat in dosarul Transgaz, asa ca nu cred ca suntem nici noi prea departe de rusi

      (Citează)

  7. parca se apropie si la ei ceva alegeri la care putin a zis ca nu mai participa…probabil nu avea bani de campanie

      (Citează)

  8. Putin ați spus? Ăia care nu s-au sinchisit să ucidă un om aproape în mod oficial, adică se știe cu subiect și predicat cine și la ordinul cui l-a ucis pe Litvinenko, iar noi ar trebui să credem că seful DNA-ului lor e prost de nu știe să ascundă niște carduri prin Elveția sau insulele Seicheles. Ținea la saltea, logic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus