un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cei de la OLX se extind prin Storia, site specializat pe imobiliare

4 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Zvonurile venite dinspre OLX s-au confirmat: au lansat ieri în România platforma storia.ro, un site dedicat în întregime anunțurilor de vânzare sau închiriere de proprietăți imobiliare. Puteți vizita deja site-ul, e funcțional.

Anunțuri imobiliare rămân în continuare și pe OLX, dar Storia este un site specializat doar pe asta și atunci are aspectul, filtrele, interfața și organizarea necesară eficientizării timpului celor interesați de imobiliare. Cea mai bună analogie este în domeniul auto, unde găsiți anunțuri pe OLX (chiar foarte multe), dar aceeași companie deține și Autovit, un site specializat numai pe asta. Ambele merg foarte bine, așa că nu mă îndoiesc că și Storia, care li se alătură în “grup”, va merge foarte bine.

Necăutând moment un palat, că mai stau vreun an până să-mi iau, am petrecut câteva minute pe Storia prin categoriile de spații comerciale, birouri, hale și depozite, să mă uit ce oferte sunt prin țară.

Odată cu Storia a fost împinsă în față și platforma CRM AtlaStock, de unde agențiile imobiliare își pot gestiona mai bine anunțurile. Vorbim de agenții care în medie gestionează 90-100 de anunțuri, iar AtlaStock îți permite gestionarea lor “bulk”, publicarea simultană pe OLX și pe Storia și alte funcții. Treaba profesioniștilor din domeniu, au deja 650 de agenții înscrise acolo.

Pentru vânzătorii privați publicarea de anunțuri pe OLX rămâne gratuită în limita a 3 pe lună, dar la mai mult de atât costă. V-am spus aici de treaba asta. Acum se mai adaugă Storia, unde publicarea unui anunț individual costă 3,99 euro fără TVA, dar agențiile vor fi interesate de pachetele speciale, unde pentru mai mult de 35 de anunțuri pe lună costul ajunge și spre 0,3 euro/anunț fără TVA.

Lansarea Storia vine într-un moment foarte bun pentru piața imobiliară, după cum am aflat la conferința de lansare. În 2016 au fost construite peste 14.000 de unități noi doar în București, în timp ce în anii dinainte de criză cifra nu trecea de 9000 de unități imobiliare. O mare parte din piață este acum formată din consumatorii finali, adică din cei ce vor locui acolo, nu din investitori, iar Internetul este mult mai accesibil tuturor decât era în 2007-2008, înainte de criză.

OLX avea deja  3,5 milioane de vizitatori unici pe secțiunea Imobiliară, iar lunar se postează 160.000 de anunțuri noi. 20.000 de proprietăți se tranzacționează lunar prin site. Vreți încă o cifră? Conform analizei traficului, site-ul OLX are lunar peste 1,5 miliarde de afișări.

storia

    6 comentarii

  1. filtrul avansat foarte detaliat = thumbs up

    anunturile pe constanta sunt ~ aceleasi cu imobiliare.ro = thumbs down

    dar e bine-venit, mai ales daca atrage si “proprietarii” sa vanda prin ei

      (Citează)

  2. Campania de promovare (sa zicem ca a fost de teasing) de acum cateva saptamani se cheama zvonuri?

    Sa vedem cum fix aceleasi bloguri/publicatii care au scris despre “zvonuri” vor avea si advertorial.

      (Citează)

  3. Dacă cei de la Intact Media, au dat drumu la HomeZZ nu era logic că și OLX vine cu ceva de genul?! :) Dacă X face X2, și Y face Y2 :)) Și platformele sunt asemănătoare ca și design.. :)

      (Citează)

  4. Lucian Ionescu

    05/08/2016 la 10:14 AM

    Pare aceeasi platforma ca la AirBNB

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus