un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus lansează Zenfone Zoom, telefonul cu zoom optic (plus alte două modele)

11 Mar 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Zenfone Zoom are zoom optic 3x, dar mișcarea obiectivului este internă telefonului, așa că spre deosebire de alte încercări din domeniu din acesta nu iese vreo lentilă în timpul operării. Senzorul este Panasonic de 13 megapixeli, lentila este Hoya, în 10 elemente, include stabilizare optică și focalizare asistată de laser, plus un flash cu LED-uri.

Telefonul în sine este cel mai performant model făcut până acum de Asus, construit în jurul unui chipset Intel Atom Z3580 quad-core la 2,5 GHz, cu 4 GB memorie RAM, 64 GB stocare și card microSD. Include LTE și Wifi 802.11ac, baterie de 3000 mAh, iar grosimea este ținută la un rezonabil 11,95 mm maxim. Rulează Android 5, dar va primi 6 în următoarele 3 luni. Ecranul este de 5,5 inchi Full HD, protejat de Gorilla Glass 4 (care-i mult mai rezistent decât generația 3 inclusiv la șocuri, nu doar la zgârieturi) și utilizabil inclusiv cu mănuși.

Iată-l cum arată și cum face zoom, butoanele fizice de fotografiere, filmare și zoom fiind foarte utile:

De ce zoom? Pentru încadrare mai bună a subiectului fotografiat, desigur. Iată cum arată în comparații fără și cu zoom 3x:
sample_asus_zenfone_zoom_02sample_asus_zenfone_zoom_01

sample_asus_zenfone_zoom_06sample_asus_zenfone_zoom_05

sample_asus_zenfone_zoom_03sample_asus_zenfone_zoom_04

Poate că nu pare un zoom foarte mare, dar haideți să selectăm aceleași obiecte din ambele fotografii și să observăm diferența detaliilor.
crop_sample_asus_zenfone_zoom_04crop_sample_asus_zenfone_zoom_03

crop_sample_asus_zenfone_zoom_02crop_sample_asus_zenfone_zoom_01

Iată cum arată și telefonul:

Apare luna aceasta în magazine, costă 2.499 lei la lansare.

ZENFONE MAX

Acest telefon are baterie de 5000 mAh, ecran Full HD de 5,5 inchi și costă doar 949 lei, un preț foarte bun. Este completat de un procesor Qualcomm Snapdragon 410 quad-core cu 2 GB de RAM, camere de 13 și 5 megapixeli cu focalizare laser, LTE și tot restul. Are o grosime de 10,55 mm și cântărește 202 grame.

ZENFONE 2 DELUXE EDITION

Varianta Deluxe a probabil celui mai popular smarthone Asus include în pachet două capace spate foarte frumoase. Primul este argintiu, în poligoane ce reflectă diferit lumina și-i dau un aspect foarte mișto, al doilea este negru cu textură de fibră de carbon. Telefonul vine în plus cu mult mai mult spațiu de stocare, ai 128 GB integrați și încă un card microSD de 128 GB, iar procesorul a fost upgradat de la un Z3580 la un Z3590 un pic mai rapid.

Restul hardware-ului a rămas la fel, ecran de 5,5 inchi Full HD, Gorilal Glass 3, 4 GB memorie RAM și baterie de 3000 mAh.

Prețul a fost upgradat și el destul de puternic, de la 1.299 lei la 2.249 lei.

    5 comentarii

  1. Incet-incet, telefonul se transforma inaparat foto

      (Citează)

  2. Mai poți să-ți iei un telefon bun sub 200 euro?

      (Citează)

  3. Nici o sansa ca un telefon sa se transforme intr-un aparat foto. Fizic, ar trebui sa fie mare. Vorbim de senzori, vorbim de procesor si asa mai departe. Dar cine stie pana la urma?!

      (Citează)

  4. Ce-ai facut Radule … esti in balcon la Buhnici ?
    Zenfone Zoom ala mi se pare execrabil , calitatea pozelor este slaba , senzorul probabil este praf sau numarul intens de lentile imprima o calitate scazuta (cel putin eu asa vad) . Ca sa nu mai zic de pret – iei S6 si ramai si cu bani .

    Zenfone max si Deluxe sunt frumoase dar nu fac banii

      (Citează)

  5. Chiar m-ar tenta noile telefoane de la Asus dar de ce sunt aproape toate 5.5 inch? Deja sunt mult prea mari, incomodeaza in buzunarul de la blugi, te chinui sa le folosesti cu o singura mana, etc. E pacat, Max chiar mi-ar fi facut cu ochiul dar e gigantic, mai ales in comparatie cu S7-ele (?) din poza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus