un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Video-rețetă: o friptură de vită făcută mediu

16 Feb 2016  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Am zis că voi încerca să fac și eu clipuri scurte cu mâncare, pe modelul celor de la Buzzfeed Tasty, și iată prima încercare:

O friptură, ce altceva? Detalii despre cum se gătește găsiți în Ghidul complet, tutorialul suprem de gătit friptură de vită, care a devenit un articol foarte accesat din Google. Sper că vă este de folos. Am mai scris despre mușchiulețul de vită și puteți găsi pe blog multe alte rețete.

În continuare nu-mi place să gătesc, o fac mai degrabă ca un challenge personal. Văd pe undeva o rețetă și mă gândesc dacă n-aș putea-o face și eu.

  21 comentarii

 1. E un inceput bun! Bravo!

  Daca-mi permiti un feedback:
  – pune mancarea pe farfurii albe, simple, fara modele
  – ia-ti o sursa de lumina mai puternica

    (Citează)

  • mai degraba un balans de alb mai bun. propun o hirtie (cirpa subtire) ca sa difuzezi lumina de sus si pozitionarea unui al doilea spot (de umplere). sau te muti la fereastra si folosesti lumina existenta ca secundara.

     (Citează)

  • La fereastră e plita. E o bucătărie normală, nu un studio TV. Trebuie să mă descurc în limitele spațiului.

     (Citează)

  • Well, pentru o joacă e suficient ce am acum. Nu cumpăr farfurii doar pentru a arăta bine. O problemă cu farfuriile albe se vede și în film când pun friptura în ele, la final, camera întunecă imaginea și abia se vede friptura.

   Lumini am, dar nu le montez decât rar în bucătărie. O folosesc pe cea pusă sub corpurile superioare pentru a ilumina blatul, dar uneori lasă umbre.

   Pentru a filma bine, ar fi nevoie de o “insulă”, ca să poți filma din partea opusă, iar asta nu am. Și așa e dificil să mă mișc pe acolo cu ditamai trepiedul pus în centrul camerei.

     (Citează)

 2. Mi-ai facut o pofta… :D cu ce ti-am gresit? :D

    (Citează)

 3. Fain. Ar fi mers si un “overlay text” de-ala si cu timpul cat au stat pe fiecare parte, e util de stiut pentru cei care nu citesc tot ghidul detaliat ;)

    (Citează)

 4. Dupa ce am citit articolul tau a aparut si asta pe 9gag http://9gag.com/gag/aydMv08 :))

    (Citează)

 5. Carne de care si de unde?

    (Citează)

 6. Ai uitat la sfarsit sa scrii: TASTY ! :)
  De unde ai cumparat tigaia de fonta? Am observat ca o folosesti destul de des. Este buna?

    (Citează)

 7. pacat de cutitul ala urat

    (Citează)

 8. Filmuletul asta ajuta numai ca sa ne dam seama ce greu e sa faci un filmulet bun, asa ca Tasty, desi pare simplu :)

    (Citează)

 9. Tinand cont de conditii,clipul a iesit excelent.Si dupa ce renovezi bucataria,cand iti iei alta vesela,grija mare la calitatea portelanului.Si schimba dracu cutitul ala.Apropo,vezi ca ai inceput sa ai cearcane si concediaza frizerul.

    (Citează)

 10. e clar ca nu il stiti pe radu, a zis el acum ceva timp ca a primit cadou farfuriile si de aia sunt diferite si cu motive taranesti.

    (Citează)

  • Nu numai de asta, prefer să mănânc din farfurii cu model, nu unele simple. Am și simple, dar sunt negre și nu arată bine pe film :))

     (Citează)

 11. culmea ca eu, ca femeie, n`am observat “cutitul urat” sau farfuriile cu model dar barbatii au fost deranjati :))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus