un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost la Therme (plus un show inedit de acolo)

16 Feb 2016  ·

TURISM  ·

14 comentarii

Am fost și noi la Therme, dar, știind ce aglomerație se face în weekend acolo, ne-am dus într-o zi de luni (pe 1 februarie, mai exact), profitând de o zi de concediu.

Culmea, cu o zi înainte, duminică, cei de la Therme au organizat surpriza de mai jos pentru clienții din complex, Orchestra Simfonică București pornind un moment muzical bine pus în scenă. Iată-l pe clip, proaspăt publicat de Therme pe YouTube:

Cât despre experiența noastră la Therme, am găsit acolo fix ce v-am spus că va fi în articolele dinainte de deschidere. Totul din articolele de mai jos rămâne valabil, ba chiar am actualizat pe cel cu prețuri:

Luni pe la ora prânzului erau câteva sute de oameni în total în complex, ceea ce făcea ca atmosfera să fie foarte agreabilă. Nu știu cum este în weekend cu 4000, dar vă recomand să faceți tot posibilul pentru a ajunge acolo în timpul săptămânii, când poți avea parte de o experiență foarte relaxantă. Sau, dacă mergeți în weekend, nu vă enervați pe miile de alți oameni ce au ales tot acel moment; în fond, ca și tine, doar în acele zile pot ajunge și ei.

Cam jumătate din clienți erau străini, estimez eu. Nu ne-a deranjat nimeni, nu țipa nimeni, nu vorbeam nimeni prea tare. E loc în piscine pentru toată lumea, iar la tobogane așteptai maxim câteva secunde. Colaci erau destui. Vreo două tobogane nu erau funcționale, în rest m-am dat pe toate de câteva ori. Un idiot rămăsese să discute în apă, în zona de “aterizare” de pe cel mai dur tobogan, și am trecut pe lângă el, din fericire, că altfel îi luam picioarele și-mi cădea în cap; pățești.

Ați avut dreptate că apa în zona Galaxy (cea cu tobogane) este mai rece decât cea din zona The Palm (cu orhidee). Probabil că este un 27 de grade versus 33 de grade sau ceva așa, dar nu pot să zic că regret asta. După 30 de minute de urcat scări și dat pe tobogane, de gâfâiam de la efort și adrenalină, am zis să mă duc să mă relaxez înapoi în zona Palm, în piscină. Așa încălzit cum eram, când am intrat în piscina Palm m-am simțit ca-n supă, atât de caldă mi s-a părut apa. M-am bucurat că nu era la fel și în Galaxy, ne-am fi încălzit prea tare.

Cel mai mult ne-a plăcut în piscina exterioară. Era frig când am fost noi, vreo 5 grade afară, așa că senzația de a sta în apă fierbinte, dar cu răcoare la cap, a fost foarte mișto. În plus, se ridica foarte mult abur din piscina exterioară, o atmosferă foarte plăcută. Au în ea tot felul de fotolii sub apă, majoritatea cu “hidromasaj” de la instalații de bule, niște dușuri, un fel de jacuzzi și pe afară. Cred că cel mai mult acolo am stat.

Ne-au amuzat trei cocalari care au ieșit afară cu câte un iPhone în mână, purtându-l prin apă de parcă aveau torța olimpică în brațe. Apoi s-au dus într-un fel de jacuzzi și vreo 20 de minute și-au făcut selfie-uri și fotografii din toate pozițiile, în apă, sub apă, cu semnul victoriei, cu degetele de la picioare, privind spre soare, privind spre cameră și tot așa. Apoi și-au făcut poze între ei, inclusiv cu mențiuni de genul “fă-mi poză, dar să nu se vadă că am telefonul în mână”.

Privindu-i din exterior este un spectacol pe cinste. Închipuiți-vă vreo 40 de oameni stând liniștiți în apa caldă, relaxându-se fără nici o grijă, privindu-i pe singurii trei care veniseră acolo și cu telefoane în mâini, în apă. Abia aștept să înceapă lumea să le scape prin piscină.

Am stat și la barul din piscina interioară, am băut un Aperol Spritz și un Hugo. Le au deja amestecate în niște dozatoare mari, însă nu mă pot plânge, au fost tari cum trebuie. Unii își luau băuturile în piscina exterioară, iar din când în când apărea un paznic care-i ruga să le pună pe un bar din exterior (probabil va fi deschis la vară), ca să nu le scape prin apă. Am mâncat un curry de pui la restaurant, foarte bun.

N-am stat aproape deloc pe șezlonguri. Dacă vrei să stai, sunt suficiente “fotolii” în piscină, așa că am stat mai mult prin apă, cu capul în orhidee. Muzica este ambientală, exceptând probabil o dată pe oră când se organizează un fel de “aqua gym” cu cine vrea să participe. Piscina cu valuri avea niște valuri chiar mari, dar nu cred că era mai adâncă de 1,5 metri. Am văzut destule bikini la care să mai arunci un ochi

Singurul dezavantaj este că nu ai unde să înoți cu adevărat, dar e un loc de relaxare, nu bazin. Un alt dezavantaj este că nu prea poți merge acolo ca să lucrezi, de exemplu, de pe o tabletă și să mai intri din când în când prin apă sau la un masaj. Nu că nu s-ar putea, dar ar fi bine să-ți păzească cineva lucrurile prețioase atunci când le lași pe un șezlong și, în plus, este umiditate mare în aer.

N-am fost în zona Elysium, la saune și masaj, că am plătit doar acces Palm (care include și Galaxy). Am luat pachetul de 3,5 ore, dar după 3 ore am plecat, că făcusem cam tot ce-i de făcut. Dacă puteți merge în timpul săptămânii, prezentați-vă acolo de luni până joi înainte de ora 11, costă doar 35 de lei intrarea la Palm + Galaxy.

    14 comentarii

  1. Chiar suna bine , pacat ca este cam departe Bucurestiul (de Timisoara) . Am fost in weekend la Baile Felix ( escapada de Valentine`s) si a fost groaznic de aglomerat :) , la un complex (President , pt cine a vizitat) nu am putut intra pentru k nu mai aveau vestiare libere si nu am fost chiar asa de curajosi sa ne lasam lucrurile in masina si sa fugim doar in costum de baie prin parcari pana la intrare :)) ,cum faceau cateva specimene pe o ploaie torentiala :) . Dar ne-am multumit si cu o baie in aer liber la alt strand, desi ploaia era cam rece , a fost o experienta noua care merita incercata .

      (Citează)

  2. daca mergi la Therme lunea…s-ar putea sa fii somer.

      (Citează)

  3. e somer si are si zile de concediu :))) bai ce tare e asta ma amuz de fiecare data cand zice ca isi ia o zi de concediu..ce concediu iti iei ma daca tu esti unemployed?

      (Citează)

  4. Am fost sâmbăta la Therme , full , bătaie pe șezlonguri . Ma așteptam parca la mai multe tobogane , nu știu , ceva mai wow . Dar merge si asa , decât deloc :) . Prețurile cam mari , atât la intrare cât si la interior .

      (Citează)

  5. Cum merg aproximativ saptamanal la Therme vroiam sa adaug si eu cateva clarificari si alte aspecte. Cu mentiunea ca nu am mers decat la Galaxy, chiar daca baiatul meu in varsta de aproape 3 ani ar avea voie si in restul zonelor, pe el il atrag topoganele.
    Asa.
    Ai voie cu telefonul inauntru, sa pozezi sa filmezi, etc. Nu e placut cand iti scapa telefonul in apa (am vazut faze).
    Piscina de la Galaxy nu e foarte adanca, undeva la 1,50 si oricum nu prea se poate inota acolo (datorita valurilor si a inghesuielii)
    Topoganul gen palnie e inchis ( de ceva timp).
    Exista un ceas inauntru, chiar deasupra la intrare (pentru cine nu intra cu electronice la el si vrea sa stie cat este ora)
    Exista oameni care se schimba in fata vestiarelor (cred ca le era frica sa intre in cabinele de schimbat?)
    Exista oameni care mananca la vestiare/cabine de schimbat.
    Exista oameni care intra cu biscuiti/covrigei/diverse inauntru. Nu am vazut sa le zica nimeni nimic.
    Apa (plata/minerala) care e la 2 lei e la dozator.
    Vestiarele sunt destul de incapatoare insa poti uita chestii in ele (povestise la u moment-dat Radu ca datorita sistemului de inchidere nu prea ai cum sa uiti chestii)
    Daca ai copii mai mari, pe care ii lasi sa umble singuri trebuie sa le explici bine (si sa te si asculte) ca nu pot comanda ce si cat vor ei de la bar. Altfel te trezesti la iesire cu diverse sume extra de plata.
    Suma maxima de consum pe o bratara este de 200 de lei. Nu stiu ce se intampla cand o depasesti.
    Nu stiu exact unde am voie sa ma dau impreuna cu baietelul meu. Unii paznici ma lasa pe topogane, altii nu. Din regulament am inteles ca pentru copii de pana la 6 anii e obligatoriu sa se dea cu un adult. Dar nu am inteles pe care topogane. Le-am scris si email la Therme sa ma lamureasca dar nu mi-a raspuns nimeni.
    Finisajele nu sunt neaparat cele mai durabile. Chiar sambata, la intrarea in piscina, una din placile de marmura de pe trepte se dezlipise si se deplasase peste o alta trepta. Pericolul de a cadea pe piciorului cuiva era destul de mare noroc. La seseizarea personalului, au venit 2 baieti care au pus-o la loc. Nu stiu daca au lipit-o dupa terminarea programului sau e tot asa de firav montata.
    Nu sunt chiar asa de multe uscatoare, mai ales daca te nimeresti la plecare impreuna cu multi alti oameni. Realtiv putina lume face dus la intrare.

    Per total noua ne place mult si de accea vizitam complexul in fiecare saptamana, am mentionat aspectele de mai sus pentru carcotasi si ca fapt divers.

      (Citează)

  6. mircea (primul)

    16/02/2016 la 9:08 PM

    Concediu? :)) therme e un fel de starbucks.

      (Citează)

  7. nu se poate, iar despre Therme ?
    devine un cosmar !
    culmea, am fost chiar azi acolo.
    banal.
    o piscina cu palmieri .
    punct.
    ce-o fii atat de comentat si dezbatut, nu am inteles.
    sper sa va treaca.

      (Citează)

  8. Am fost joi săptămâna trecută (era vacanță pentru copii) și am fost total dezamăgit. Am așteptat 1.5 ore să intru. în prima oră după ce am intrat, abia am reușit să mă dau de 2 ori cu fi-meu pe tobogane. cel puțin 3 tobogane erau închise. Iar piscina din Galaxy era plină ochi. Și tot nu înțeleg de ce nu au voie copii în celelalte zone.

      (Citează)

  9. mircea (primul)

    17/02/2016 la 7:17 AM

    Pentru ca, in majoritatea cazurilor, copiii sunt chiar mai prosti decat parintii (stiu ca pare socant, dar e posibil).

      (Citează)

  10. Inca nu am ajuns, toata lumea il lauda si alti il contesta, nu stiu ce sa zic acuma….

      (Citează)

  11. N-am ajuns inca, dar am inteles ca daca mergi sambata stai cel putin o ora la coada ca sa intri. Daca e asa, o sa ma duc peste x ani cand se va mai plictisi lumea.

      (Citează)

  12. Parca nu era voie cu poze ? wtf

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus