un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Soluția Safefleet de monitorizare a vehiculelor

26 Feb 2016  ·

AUTO  ·

2 comentarii

OK, vă spuneam că am vorbit mai mult cu cei de la Safefleet despre soluția lor de monitorizare auto, în variante atât individuale (vrei să vezi unde ți-e mașina, să fii alertat dacă se mișcă sau cum conduc copiii și pe unde umblă nevasta) cât și de flote auto (consum, kilometri, statistici despre șoferi și alte date care te interesează în astfel de situații). Probabil că le-ați văzut logo-ul pe diverse mașini prin trafic.

Momentan ei vând aparatul X700, un dispozitiv destul de mic, dar care trebuie instalat la un service autorizat pe mașină, pentru a fi conectat acolo unde trebuie în vederea obținerii datelor. Mi s-a spus că nu-i vreo mare scofală, iar prețul include și instalarea. Prețul include, mi s-a zis, inclusiv traficul de date făcut de cartela SIM integrată în el, o soluție valabilă și în roaming.

Aparatul face cele uzuale pentru un sistem de monitorizare auto:

  • înregistrarea traseelor, cu tot cu ore, viteză șamd
  • geofencing (alerte dacă mașina intră sau iese dintr-o zonă)
  • arată poziția mașinii în timp real, ceea ce este o metodă anti-furt foarte bună.

Am impresia că pe cele de mai sus le face doar dacă alimentezi aparatul și-l ții în mașină. Dacă vei conecta echipamentul și la diverși senzori, poți beneficia și de imobilizare de la distanță (nu în mers, că-i ilegal, dar poți trimite o comandă care nu mai permite pornirea mașinii după ce a fost oprită), buton de panică, monitorizarea temperaturii interioare (asta e pentru flote ce transportă diverse produse sensibile), chei de autentificare, posibilitatea comunicării cu șoferul șamd. Sunt descrise aici, iar prin meniuri găsiți și demo-uri și screenshot-uri.

Prețul ar fi 99 euro pe o perioadă de doi ani, adică 4,12 euro pe lună. Așa am înțeles acolo, o fi ofertă specială. Pe site-ul oficial găsesc ceva de 5 euro/lună pentru monitorizare de bază, plus 75 de euro prețul aparatului.

În viitor se va lansa echipamentul X9, o soluție ce se conectează direct la portul OBD și deci nu are nevoie de altă instalare, ca și cel de la Samsung Connect Auto. Pe acesta l-ai putea pune chiar tu pe mașină. E posibil ca prețul acestuia să fie în viitor 99 euro/2ani și poate am înțeles eu greșit. Am luat o carte de vizită și poate în viitor fac și un review aparatelor, să vedem.

safefleet_x9

Aplicația de Android arăta foarte bine, puteai vedea trasee, poziția în timp real, harta normală sau “satelit”, viteză, unde ai parcat șamd. Mi-a plăcut interfața, era foarte ușor de utilizat, există și variantă de iOS.

    2 comentarii

  1. Una din cerintele pe care le-am avut la cautarea unui sistem de monitorizare flota, a fost aplicatia mobila. Ii numeri pe degetele de la o mana pe cei care au aplicatie standalone si nu pagina de web. Dupa care am trecut la cereri de oferta. Cu toate ca este o oferta pe piata destul de mare de sisteme, au raspuns comenzii doar doi comercianti, iar safefleet a fost cel care a raspuns mai greu, dupa 2 telefoane. Cei de la care am luat primul gps nu au livrat ceea ce ne doream, respectiv aplicatia era foarte rudimentara, la fel si interfata web cu toate ca au livrat comanda foarte rapid. In schimb safefleet a livrat o aplicatie aproape perfecta, precum si interfata web foarte completa. Noi am ales abonamentul mediu, utilizarea lui facandu-se doar pentru vizualizarea masinilor in timp real, foi de parcurs, si timpii de stationare. Un punct in minus ar fi corespondenta FOARTE greoaie. De la momentul comenzii pana la montarea pe masina (service-ul lor) a durat undeva la 2-3-4 saptamani. Pare ca stiu ce fac, deci este o alegere buna, dupa ce treci de corespondenta pe mail, si se monteaza sistemul pe masina :)).

      (Citează)

  2. Aplicatia mobila este un must have pentru astfel de sisteme. Consider ca toti producatorii de astfel de echipamente ar trebui sa aiba asa ceva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus