un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

România la Mobile World Congress 2016

26 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

mwc_2016_romania

Ca și în ceilalți ani, România a fost prezentă la MWC prin intermediu ARIES-TM, Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software Timisoara, cei care obțin finanțare de la Ministerul Economiei în vederea organizării standului. Mai multe companii mici expun ulterior la comun în acel stand.

14 companii românești au fost prezente anul acesta:

  • OCRMO Technology / Brașov – soluții pentru portofel electronic și transfer de bani.
  • Allview / Brașov – nu mai au nevoie de prezentare, dar au lansat la MWC telefoanele X3 Soul Pro și P8 Energy Pro. Primul este un smartphone performant cu Android 6.0, al doilea are baterie de 5000 mAh.
  • Computaris / București – dezvoltare software.
  • Simartis Telecom / București – oferă soluții de mobile marketing pentru operatorii telecom, precum aplicația Bubble.
  • Altom Consulting / Cluj – servicii de testare software.
  • Cabrio Investment / Cluj – dezvoltare software.
  • Evozon Systems / Cluj – dezvoltare și testare jocuri pe platforme mobile.
  • Softech / Cluj – anterior prezenți prin brandul Codespring, fac proiectare, dezvoltare și testare de aplicații pentru diverse industrii.
  • Zynk Software / Cluj – dezvoltare de aplicații web și mobile.
  • IT Six Global Services / Craiova – dezvoltare de software, aici propuneau o soluție de gestionare a comenzilor în baruri și restaurante.
  • Ropardo / Sibiu – prezentau ZivaCare pentru monitorizarea sănătății și aplicația iFinance
  • Eta Automatizări Industriale / Timișoara – prezentau soluția Safefleet de monitorizare a flotelor auto.
  • Infobest România / Timișoara – MixMe este un dressing virtual și mai prezentau și alte aplicații precum QuickSport sau Weight Observer.
  • M&M Medianet / Timișoara – dezvoltatori de aplicații pentru diverse domenii de activitate (Meeting Room Management, iQboard, Mobile Reporting Platform)

Pe cele cu bold nu le-am văzut în 2015 sau 2014 la MWC și este posibil să fie pentru prima oară prezente la MWC.

Cel mai mult am vorbit cu cei de la Safefleet (adică Eta Automatizări Industriale), că am văzut că v-a plăcut articolul despre Samsung Connect Auto. Cei de la Safefleet sunt de mult timp pe piață, oferă soluții de monitorizare auto individuală sau pentru flote și, odată cu evoluția tehnologică, au avansat și ei aparatele de monitorizare și software-ul lor. Am văzut o aplicația de telefon ce părea foarte bună și foarte profesionist făcută, iar aparatul se va instala pe mașină la un service autorizat de ei, dar nu-i vreo mare scofală. Vă zic în alt articol mai multe detalii.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus