un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange lansează Neva 80, Nura 2 și alte telefoane 4G

23 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Am văzut cinci telefoane noi cu 4G la standul Orange de la Barcelona, iar Neva 80 este cel mai interesant și finuț dintre ele.

Telefonul are muchiile rotunjite și în general un aspect îngrijit. Este produs de ZTE pentru Orange și are următoarele specificații hardware:

  • Android 6.0 Marshmallow
  • chipset Qualcomm Snapdragon 617 octa-core
  • ecran de 5,2 inchi cu sticlă rezistentă, rezoluție 1080 x 1920 pixeli
  • camera de 13 megapixeli pe spate și 5 megapixeli pe față
  • slot microSD
  • 4G LTE cat 6 (300 Mbps down și 50 up), NFC
  • compatibil cu VoLTE (voice over LTE) și apel wifi

Ultimul element este important. Apelul wifi, un serviciu introdus recent de Orange în România și util în cazurile în care poate nu ai semnal la rețeaua mobilă, dar ai Internet prin vreun cablu și atunci folosești wifi-ul local pentru telefon, era până acum disponibil doar pe câteva telefoane de top, precum Galaxy S6. Acum vine și pe un telefon sub brand propriu.

Mi-a plăcut Neva 80, l-aș alege în fața lui Nura 2. Sunt curios care va fi prețul său în România, dar cred că va fi unul bun.

NURA 2

Nura 2 este un phablet de 5,5 inchi și este fabricat de Alcatel pentru Orange. Nu arată rău, dar are muchia suplimentară convexă și asta îl face să pară ceva mai voluminos. N-am putut determina dacă are două difuzoare frontale sau s-a dorit acea simetrie din motive estetice, însă așteptăm să apară în România și vedem atunci.

Specificațiile hardware sunt:

  • ecran de 5,5 inchi, Full HD
  • cameră foto 13 megapixeli pe spate și 5 Mpx pe față
  • baterie 3500 mAh
  • slot microSD
  • chipset octacore Snapdragon 615 cu 2 GB memorie
  • LTE, wifi n

GAMA ORANGE DIVE

Dive include o serie de 3 telefoane ceva mai ieftine, toate 4G, numite Dive 30, Dive 50 și Dive 70. Primele două sunt fabricate de ZTE, al treilea de Huawei.

Dive 30: ecran 4 inchi, stocare 8 GB, cameră 5 Mpx, quad-core, 1600 mAh, microSD, Android 5.1

Dive 50: ecran 4,5 inchi, stocare 8 GB, cameră 5 Mpx, quad-core, 1780 mAh, microSD, Android 5.1

Dive 70: 5 ecran 5 inchi 720 x 1280 px, stocare 8 GB, cameră 8 Mpx, baterie 2200 mAh, microSD, Android 5.1

Toate telefoanele de mai sus au în comun programele Orange: un wizard de configurare a telefonului la inițializare, dacă vrei asta, pentru a ușura trecerea la un nou smartphone; un ecran “Easy” prin care ai acces la funcțiile principale printr-un singur ecran, pentru a nu te zăpăci cu mai multe, gesturi pe ecran, Orange Cloud, Orange TV șamd.

Momentan doar Dive 30 este listat pe site-ul Orange România, dar s-ar putea să fie lansate toate și pe piața noastră.

    11 comentarii

  1. Apelul prin Wifi e gratuit? :D

      (Citează)

  2. Sper ca seria X nu inlocuieste seria Z.

      (Citează)

  3. thundermar:
    Sper ca seria X nu inlocuieste seria Z.

    Am gresit articolul !!

      (Citează)

  4. Niste mizerii ieftine (cateodata si la propriu, dar intotdeauna la figurat) facute doar sa umple piata de mizerii care odata vandute sunt date uitarii (update-uri, materiale ieftine samd).

      (Citează)

  5. Era interesant Nura cu apel wifi .

      (Citează)

  6. Să se dea dom’le Apel Wi-Fi la toată lumea! Ce înseamnă asta? Huo!

      (Citează)

  7. Dive 70 e de fapt un Huawei Y6 cu software modificat. Varianta initiala de la Huawei i l-am cumparat sotiei de vreo o luna si e un telefon foarte bun (comparabil cu samsung S5, singurul minus real e calitatea mai scazuta a camerei).

      (Citează)

  8. Arthur:
    Dive 70 e de fapt un Huawei Y6 cu software modificat. Varianta initiala de la Huawei i l-am cumparat sotiei de vreo o luna si e un telefon foarte bun (comparabil cu samsung S5, singurul minus real e calitatea mai scazuta a camerei).

    Doar ca e facut de ZTE :)

      (Citează)

  9. Paul: Doar ca e facut de ZTE :)

    Nu, nu e facut de ZTE e facut de Huawei. Scrie pe el si vad asta de cate ori ma uit la About

      (Citează)

  10. Cand se lanseaza nura 2 in romania.detin primul model de nura si sunt foarte multumit de el de Un an si 8 luni ruleaza fara probleme

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus