un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ryanair deschide o bază la Timișoara, anunță 6 curse internaționale și una spre București

14 Jan 2016  ·

TURISM  ·

9 comentarii

Ryanair mizează pe Timișoara, nu doar pe București. Acum mai multe luni spuneau că analizează posibilitatea deschiderii unei “baze” în România, ceea ce înseamnă mai multe curse, aeronave parcate pe aeroport și deci mai mult de muncă pentru toată lumea implicată, iar astăzi au anunțat-o.

Baza va fi pe aeroportul internațional din Timișoara, o mișcare inteligentă. Împreună cu ea, Ryanair a anunțat și două curse zilnice Timișoara-București dus-întors, o mișcare excelentă. Poate ați văzut cât de mult au scăzut tarifele pe cursa București-Iași după ce Blue Air a deschis această rută (Matilda a luat recent bilete cu 89 lei pe segment, bagaje incluse, și puteai alege data cam oricând în primul semestru al anului, pe când anterior TAROM avea monopol și un bilet dus-întors costa chiar și spre 800 de lei). Concurența face minuni, iar astfel de rute ajută și economiei noastre și turismului intern și extern.

Ryanair va zbura de la Timișoara și spre 6 destinații internaționale din Germania, Belgia, Anglia și Italia, o veste și mai bună pentru timișoreni. Rutele și frecvența lor se pot afla de pe t2t.ro Ryanair, companie irlandeză, este cea mai mare companie aeriană europeană ca număr de pasageri transportați anul trecut, depășind 100 de milioane de pasageri, număr care-i face și cea mai mare companie din lume în termeni de pasageri transportați pe curse internaționale.

Acum vestea proastă: baza și aceste curse se deschid de la 1 noiembrie, că în lumea companiilor aeriene autorizațiile și rutele au nevoie de luni întregi de planificare, iar cel mai probabil trebuie să aștepte și livrarea unui avion nou de la Boeing. Fiți cu ochii pe Ryanair.com pentru bilete, vor fi niște promoții bune imediat ce apare Timișoara în sistemul de rezervări.

    9 comentarii

  1. Totul frumos, singura problemă fiind ca vorbim de RyanAir, una din cele mai proaste (calitativ vorbind) companii aeriene din lume. Dar, dupa cum spui tu, rezultatele se vor vedea si la tarom, why not?

      (Citează)

    • Stefan:
      Totul frumos, singura problemă fiind ca vorbim de RyanAir, una din cele mai proaste (calitativ vorbind) companii aeriene din lume. Dar, dupa cum spui tu, rezultatele se vor vedea si la tarom, why not?

      Depinde cum definesti calitatea.
      Ryanair are renumele ca este cea mai ieftina companie. In mod evident, pentru a putea supravietui, pretul de baza extrem de mic exte completat cu servicii aditionale la valori… cum sa sic… premium. De exemplu check-in-ul la aeroport este taxat cu 60EUR.
      Din punct de vedere al sigurantiei sunt convins ca ryanair indeplieste cerintele minime. Ba mult e foarte posibil ca mentenanta la companiile low cost sa fie mai buna decat la “numele mari” ale aviatiei. Ryanair si Wizzair au un singur tip de aeornava; au mult mai mari sansele sa aiba “in stoc” ce e nevoie de inlocuit cand ceva se strica sau chiar aeornava de rezerva.
      Orarul de zbor e de multe ori mai atipic si asta are iarasi o explicatie, Avioanele ryanair (si wizzair) sunt mai mult timp in zbor si ca sa faca asta trebuie sa zboare si la ore atipice. Ryanair aleg ( acolo unde au cum alege) aeorporturi cu taxe ieftine. Taxele alea ieftine sunt de regula proportionale cu calitatea serviccilor aeroportuare.

        (Citează)

  2. Off topic. Am citit la tine pe blog, nu mai știu sigur, articol sau comentariu, despre un site pe care găsești informații despre firme (păreri ale angajaților, foști angajați etc.) Dacă-ți aduci aminte, ma luminezi și pe mine, te rog?

      (Citează)

  3. Raul Andrei:
    Off topic. Am citit la tine pe blog, nu mai știu sigur, articol sau comentariu, despre un site pe care găsești informații despre firme (păreri ale angajaților, foști angajați etc.) Dacă-ți aduci aminte, ma luminezi și pe mine, te rog?

    Undelucram.ro ?

      (Citează)

  4. Mario: Undelucram.ro

    Asta îmi da blank page. Poate o fi de vina ca intru de pe mobil? Dar am încercat și cu Chrome, Opera și request desktop site dar nu mi se încarcă.

      (Citează)

  5. Ryanair sunt niste tristi. Nu le merge site-ul ca sa iti faci check-in-ul si te taxeaza cu 40euro pt ca nu ti-ai facut check-in-ul online :))))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus