un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tineretului: a venit shaorma mai aproape

9 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

38 comentarii

Marele Dristor Kebab Doner de la “Budapesta” (cum i se zice intersecției Mărășești/Cantemir încă de pe vremea comunismului, când acolo funcționa restaurantul cu acest nume), probabil shaormeria cu cea mai mare vânzare din București, s-a mutat 400 de metri mai spre Șincai, într-un spațiu comercial liber.

loc_nou_dristor_donerharta_dristor_doner

Nu știu de ce. Mi-a șoptit Pyuric și a spus și botzi în comentarii: blocul inițial e cu bulina roșie, e încadrat în clasa 1, cu risc ridicat de prăbușire. Dristor s-a mutat rapid, Mega Image se închide, restul firmelor de acolo nu știu ce fac. Nasol de locuitori. Nu sunt client Dristor decât foarte rar, din două motive: mi se par foarte scumpi pentru ce oferă și mi se pare că oferă același gust de ani de zile, fără nimic nou, ci doar o banală lipie cu carne și salată. Mă tot așteptam ca, după atâția ani de mâncat shaorma, oamenii să înceapă să caute și niște arome mai speciale, fie ele din carne sau sos sau alte ingrediente. Succesul Calif și Divan Express arată că există această tendință, dar aglomerația de la Dristor Doner îmi spune că tendința este mult mai mică decât mă așteptam și că oamenii vor carne simplă. Multă, cu cartofi, sosuri banale de ketchup și maioneză și totul băgat în pâine.

În fine, mutarea îmi place. Intersecția de la Budapesta se aglomera de multe ori inutil pentru că banda 1 era blocată de clienții shaormei. Am văzut autobuzul făcând stație pe banda 2 deoarece avea și alveola și banda 1 ocupată de mașini parcate pe avarie. În noua locație nu există vreo parcare mai mare decât înainte, dar măcar nu se mai blochează stația de autobuz, iar bulevardul este lat și se circulă fluent acolo.

Sunt curios ce vor face cei cu shaorma Dineș, care acum practic le sunt vecini. Oricum nu prea aveau clienți, acum cred că nu vor mai avea deloc. Deși deschiderea era anunțată pe 8 decembrie (scrie pe banner), pe 7 decembrie la ora 22 totul era deja operațional și clienții erau acolo.

Scriu acest articol mai mult pentru a atrage atenția asupra altui lucru: în zona Tineretului nu există un fast-food! Nimic. Un cartier mare, aglomerat, școli și licee în zonă, ditamai parcul plin în weekend, și totuși nici un lanț mare de fast-food nu a încercat să deschidă ceva în zonă. Avem vreo trei shaormării de cartier, acest nou Dristor, niște localuri cu “mâncare gătită” și pizza de comandat la telefon.

dristor_doner_vechi

    38 comentarii

  1. Sharoma DIneș oricum este proastă. Dar meniurile lor de ceafă/pui sunt super ok ca și preț/calitate.

    Chiar și “burgerul” de vită pot spune că este mai gustos decât ceva McDonald`s sau whatever. Ma îndoiesc să fie cumva afectați de mutarea Dristor.

      (Citează)

  2. Si mie mi se par scumpe la ei si pe cat se poate de banale. Imi place carnea de vita, comparativ cu unele shaormerii unde e muult mai nasoala. Si sosul picant. Dar in rest e scump si banal. Sau mic, ca altele in alte zone chiar de costa ceva, este cantitate mai mare. Ca idee.

    Dar e bine ca s-au mutat de acolo, “100 de metri de aici”. Mai liber unde conteaza. Si acum se poate forma coada in doua directii, ca la cat de aglomerat este la ei, cred ca acum ii ajuta trotuarul si spre dreapta.

      (Citează)

  3. Explicatia e simpla: blocul in care era e cu risc seismic 1.

      (Citează)

    • Povesti. Alea nu sunt blocuri cu risc seismic.
      Plangerile la primarie, lips aprimarului care incasa spaga pentru a nu exista probleme..a dus la mutarea shawormeriei care functioneaza non stop…si care facea un zgomot infernal la etajele 1-2-3 ale respectivului bloc.

        (Citează)

    • Defapt Pantelimon

        (Citează)

    • Ai dreptate, e bloc cu bulină, clasa 1 de risc seismic, prăbușire garantată. Cică se închide și Mega Image-ul de lângă.

        (Citează)

  4. Mircea cel Vechi

    09/12/2015 la 4:24 PM

    Sunt de aceeasi parere cu tine in legatura cu Dristor,cred ca multi merg sa manance acolo pentru ca e “dristor”,dar nu au nimic in plus fata de o shaorma de cartier,salate nu prea au,au 2 sosuri,1kg de paine la bagheta si preturi nefondate.

      (Citează)

  5. Marius Serban

    09/12/2015 la 4:31 PM

    Nu era aceasta locatie, cea cu scandalul intre Dristor si locatari? Prin faptul ca evacuarea de la hote afecta cumva apartamentele de deasupra?

      (Citează)

  6. Noi mancam la birou de la Dynos. 11 lei, doua snitele, cartofi, sos de usturoi sau salata + chifla. Si da, se simte lipsa unui fast food normal.

      (Citează)

  7. Poate că nu sunt atîtea fast-fooduri pe motiv de licee şi şcoli…A, dar tu nu ai copii, vezi doar pînă în vîrful propriului nas…

      (Citează)

    • :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      never go full retard

        (Citează)

    • Pe copil nu-l forțezi să mănânce ce vrei tu și nici nu-l ferești prin interzicerea construirii unor fast-food-uri, ci învățându-l de mic cu altă mâncare sau explicându-i de ce nu-i bine să exagereze.

        (Citează)

  8. Nu mai e shaormeria de la Piața Timpuri Noi? Patronul era un irakian/sirian something și era bunicică…

      (Citează)

  9. iei. Acum se va bloca intersectia cu sincaiu

      (Citează)

  10. Avand in vedere ca si Mega Image-ul care era la parterul aceluiasi bloc cu Dristor Doner s-a inchis cred ca bulinutza e responsabila pentru mutare

      (Citează)

  11. Esti putin rautacios. Carnea nu e simpla sau ma rog, aia de vita pe care o mananc eu nu e. Nu am timp sa umblu prin oras (iar in Centru Vechi ajung rar) asa ca mananc in general la cele de cartier (Dristor din Dristor, Socului de langa stadion si La Turcu de la Baicului) si aproape exclusiv de vita cu legume, fara nicio urma de cartofi, dar cu usturoi, ardei iuti si mult patrunjel (in combinatie cu iaurt daca au, daca nu cu o urma vaga de maioneza). Si sunt foarte bune sau cel putin sunt pe gustul meu. Am incercat si Divan si Calif (Calif de mai multe ori si mai multe retete) si nu mi-au placut deloc, unul din motive fiind ca majoritatea sunt dulci… nu stiu de la ce dar se simt dulci (trecand peste faptul ca sunt meschin de mici si scumpe). Deci sorry, nu ma mai risc cu Divan si Calif. As incerca La Haleala pe care o lauda multi, dar nu ajung prin zona.

      (Citează)

  12. Vlad:
    Esti putin rautacios. Carnea nu e simpla sau ma rog, aia de vita pe care o mananc eu nu e. Nu am timp sa umblu prin oras (iar in Centru Vechi ajung rar) asa ca mananc in general la cele de cartier (Dristor din Dristor, Socului de langa stadion si La Turcu de la Baicului) si aproape exclusiv de vita cu legume, fara nicio urma de cartofi, dar cu usturoi, ardei iuti si mult patrunjel (in combinatie cu iaurt daca au, daca nu cu o urma vaga de maioneza). Si sunt foarte bune sau cel putin sunt pe gustul meu. Am incercat si Divan si Calif (Calif de mai multe ori si mai multe retete) si nu mi-au placut deloc, unul din motive fiind ca majoritatea sunt dulci… nu stiu de la ce dar se simt dulci (trecand peste faptul ca sunt meschin de mici si scumpe). Deci sorry, nu ma mai risc cu Divan si Calif. As incerca La Haleala pe care o lauda multi, dar nu ajung prin zona.

    De la morcov e dulce Calif.

      (Citează)

  13. nwradu:
    Pe copil nu-l forțezi să mănânce ce vrei tu și nici nu-l ferești prin interzicerea construirii unor fast-food-uri, ci învățându-l de mic cu altă mâncare sau explicându-i de ce nu-i bine să exagereze.

    Asa si cu tigarile…

      (Citează)

    • Alte probleme, alt regim de măsuri. Și cu mâncarea se iau măsuri, vezi interzicerea sucurilor mari în New York. Dar când 80 de oameni mor pe zi din cauza fumatului, întâi iei măsuri acolo și apoi te îndrepți spre restul problemelor.

      Plus că și copiii fumează, în ciuda interdicțiilor, așa că pe total ieși mai câștigat explicându-le de ce asta le-ar face rău, nu dând cu parul. Ah, ca adulți pot face apoi ce vor ei, dar la metode de educație nu cred în interdicții de genul acesta.

        (Citează)

  14. Vlad:
    Esti putin rautacios. Carnea nu e simpla sau ma rog, aia de vita pe care o mananc eu nu e. Nu am timp sa umblu prin oras (iar in Centru Vechi ajung rar) asa ca mananc in general la cele de cartier (Dristor din Dristor, Socului de langa stadion si La Turcu de la Baicului) si aproape exclusiv de vita cu legume, fara nicio urma de cartofi, dar cu usturoi, ardei iuti si mult patrunjel (in combinatie cu iaurt daca au, daca nu cu o urma vaga de maioneza). Si sunt foarte bune sau cel putin sunt pe gustul meu. Am incercat si Divan si Calif (Calif de mai multe ori si mai multe retete) si nu mi-au placut deloc, unul din motive fiind ca majoritatea sunt dulci… nu stiu de la ce dar se simt dulci (trecand peste faptul ca sunt meschin de mici si scumpe). Deci sorry, nu ma mai risc cu Divan si Calif. As incerca La Haleala pe care o lauda multi, dar nu ajung prin zona.

    Cam aia e shaorma traditionala arabeasca, cum mananci tu. Doner-ul turcesc e si mai spartan, scrisese Radu de ce a vazut la Istanbul ca i s-a parut saracacioas, exact asa mi s-a parut si mie in anii 90 cand am fost prin Turcia. In secolul 21 cred ca etalonul ar trebui sa fie Iskender kebab-ul de la Berlin :D

      (Citează)

  15. nwradu:
    Alte probleme, alt regim de măsuri. Și cu mâncarea se iau măsuri, vezi interzicerea sucurilor mari în New York. Dar când 80 de oameni mor pe zi din cauza fumatului, întâi iei măsuri acolo și apoi teîndrepți spre restul problemelor.

    Plus că și copiii fumează, în ciuda interdicțiilor, așa că pe total ieși mai câștigat explicându-le de ce asta le-ar face rău, nu dând cu parul. Ah, ca adulți pot face apoi ce vor ei, dar la metode de educație nu cred în interdicții de genul acesta.

    Lol, asta inseamna dubl amasura. Tigarile nu omoara oameni, oamenii omoara oameni. Gun control ok, tutun control ok, fat & sugar la fel ok. OK.

    Propun: restaurantele care ofera mancare cu continut ridicat de grasimi si zahar sa nu mai poata face publicitate [nici macar pe bloguri, hihi], shaormele sa fie ambalate in hartie igienica generica [de tip gri, glaspapir de c@#], articolele pe bloguri despre asa ceva sa fie marcate cu mentiunea INFARCTUL UCIDE IN CAZ CA NU STIATI!.

    Duamne, tu nu stii cu cat a crescut rata obezitatii in tarile care au un venit mai mare pe cap de locuitor decat un Big Mac pe zi?! Apropo, ISIS spune sa nu mancati porc, or else.

      (Citează)

    • Eu sunt de acord ca restaurantele care au mancare cu grad ridicat de grasimi sa nu aiba acces la reclame cu audienta generala.

      Mecdonalț chiar isi ambaleaza mancarea in ambalaje pe care scrie cu mândrie ca sunt făcute din hârtie reciclată. Și???

        (Citează)

    • Adica poti sa mananci si hartia.

        (Citează)

  16. nashu_mare:
    Eu sunt de acord ca restaurantele care au mancare cu grad ridicat de grasimi sa nu aiba acces la reclame cu audienta generala.

    Mecdonalț chiar isi ambaleaza mancarea in ambalaje pe care scrie cu mândrie ca sunt făcute din hârtie reciclată. Și???

    Cf legii .ro McD are voie sa faca dezmat. Cf. OFCOM [cum unii jucatori din piata de pub joaca] nu. Dar, da, avem hartie reciclata si sendvisurii #peblog. Am o campanie Coca – Cola refuzata pe TV, Se bafa vreun Manaf? E la acelasi CPmil, wait wha? Sa vina Negrea sa vanda engagement :) :)) :))))))))))))0

      (Citează)

  17. @nwradu: pune un buton de edit, ca am cateva typo si cuvinte nepotrivite, cum ar fi Negrea.

      (Citează)

  18. Băi ce om. Ți-an spus eu pe fb înainte de a-ți spune botzi in comentarii. Și ti-am mai spus și că Mega Image e deja închis de ceva vreme la fel cu toate magazinele aflate la parterul blocului. În schimb Dristor rămăsese deschis din motive absolut obscure. De abia zilele astea s-au mutat și ei…

      (Citează)

  19. Daca oamenii din Bucuresti manaca la fel cum conduc, nu e de mirare ca prefera mult, prost si ieftin decat o cantitate mai rezonabila la o calitate mai buna.

      (Citează)

  20. Ce “arome mai speciale”? Chestii minuscule pline de ierburi sau de morcovi de zici ca-i shaorma lu’ Bugs Bunny? Ma lipsesc asa cum probabil se lipsesc toti aia de la permanenta si interminabila coada de la “dublu picant te rog”. Sa stea corporatistii dincolo cand vin in grup… ca da bine, e shaorma gourmet. Cand sunt singuri si-i arde pofta tot la Dristor trag toti chiar daca nu recunosc :-P

      (Citează)

  21. Vezi ca s-a deschis de vreo luna doua si o “Gyroserie” pe Sincai, cam in dreptul strazii Maria Tanase, langa Cafe Boulevard
    Decenta, am luat de vreo 2 ori.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus