un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un test bun: situația prizelor de încărcare a mașinilor electrice din București

13 Nov 2015  ·

AUTO  ·

5 comentarii

Cei de la Automarket au făcut un test excelent: au mers cu o mașină electrică la toate punctele de încărcare disponibile în București, 14 la număr, și au încercat să-și încarce mașina.

Intuiți cum s-a terminat totul: majoritatea sunt indisponibile sau sunt prize normale de 220V, unde o încărcare ar dura 10-12 ore, ceea ce nu-ți poți permite să faci treaba decât poate dacă ar fi la vreun hotel, peste noapte. Nu era cazul.

Singurele prize de încărcare capabile sunt în curtea unor dealeri auto care, la o adică, oferă acces oricui ar avea nevoie. În plus, la sediul Renovatio am văzut cândva o Tesla, deci cred că cineva din conducere a avut interes să facă acea priză funcțională. În rest, nimic. Dacă n-ai casă cu curte, nu poți încărca mașina.

Ministerul Mediu promisese instalarea a 10.000 de puncte de încărcare în țară. Nu pentru că ar vrea ei, ci pentru că ne obligă UE. Am fost în multe țări vest-europene, sunt prize destul de des și oamenii sunt suficient de civilizați să nu parcheze în dreptul lor decât dacă au mașină electrică. Nu există “stau 5 minute” sau “lasă că mai e alta mai jos pe stradă”, ci gândesc direct că e un loc pentru electrice, ei nu au mașină electrică, deci nu parchează. Cam ca și la locurile pentru handicapați.

Felicitări Mircea Meșter pentru articol! Citiți pe Automarket toată povestea și restul detaliilor despre Golful electric.

Mașini electrice sau hibride conduse de mine: Tesla S, Renault Zoe, Ford Mondeo Hybrid, Focus Electric, C-Max Hybrid, Toyota Auris, BMW i3, Toyota Prius. Și o bicicletă electrică, marfă și ea.

volkswagen_golf_gte

    5 comentarii

  1. La noi sunt foarte multe persoane cu handicap mintal care parcheaza pe locurile de handicapati, asa ca vor parca si pe locul celor destinat vehiculelor electrice.

      (Citează)

    • Lasa ca si in tarile civilizate parcheaza miserupistii pe locurile masinilor electrice. Vad zilnic pe grupul Tesla poza cu dobitoci parcati aiurea in statiile de superchargere.

        (Citează)

  2. baietii astia sunt minunati. pacat ca nu sunt si la noi.

    https://www.youtube.com/watch?v=mLiFA1Ekgpw

      (Citează)

  3. cetatean plictisit

    13/11/2015 la 6:18 PM

    Prin analogie, astia care au masini electrice sunt handicapati? :))
    Glumesc, evident.

      (Citează)

  4. Ce înseamnă “capabile” ? 380V ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus